Billions

8.2 / 10
57 min
Drama, Financieel
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Billions krijgt spin-offserie; prequel-serie Dexter bevestigd

Chris McCarthy heeft gesproken over een strategie voor franchises voor Showtime sinds hij het netwerk een paar maanden geleden overnam.

De strategie van McCarthy omvat het uitbreiden van succesvolle series met meerdere spin-offs in de vorm van het Yellowstone (2018)-universum nu het premium kabelnetwerk zijn integratie met Paramount+ start en een nieuwe naam krijgt, Paramount+ with Showtime.

Bronnen horen al een tijdje over potentiële spin-offs voor Billions van serie mede-bedenkers Brian Koppelman en David Levien. Showtime wilde het plan niet bevestigen, maar McCarthy deed dat in een interview met WSJ en onthulde dat de vier projecten in ontwikkeling spin-offs zijn die zich afspelen in Miami, de zelfbenoemde cryptohoofdstad, en Londen, 's werelds financiële hub, evenals spin-offs Millions, over opkomende financiers, en Trillions, een soap over de ultrarijken.

Billions

McCarthy heeft ook bevestigd dat een prequel-serie van Dexter in de maak is. Het project, waarvoor een direct-naar-serie bestelling is gegeven, speelt zich af in Dexter's geboortestad Miami. Het zal het verhaal vertellen van de oorsprong van het titelpersonage terwijl het ook verhalen van echte seriemoordenaars uit die tijd bevat.

De recente vervolgserie Dexter: New Blood, die Showtime kijkcijferrecords opleverde, zal waarschijnlijk ook een tweede seizoen krijgen, aldus McCarthy. Dat terwijl recentelijk nog gezegd werd dat een tweede seizoen van New Blood van de baan was. Daarnaast onderzoekt het netwerk spin-offs over de oorsprong van andere Dexter-personages, waaronder de Trinity Killer, die John Lithgow speelde in de oorspronkelijke serie.

Dexter

Showtime heeft soortgelijke plannen om een universum op te bouwen voor het pas aangekondigde The Department, een bewerking van de Franse serie Le Bureau des Légendes van George Clooney en Grant Heslov's Smokehouse Pictures en de bedrijven achter de Yellowstone (2018)-franchise, MTV Entertainment Studios, dat onder toezicht staat van McCarthy, en 101 Studios. Bij succes zou de serie uitlopers voortbrengen die zich afspelen binnen internationale spionageagentschappen.

De programmaplannen voor het Showtime-merk komen naar voren na de recente bezuinigingen bij het netwerk, waaronder de annulering van American Gigolo en Let the Right One In na één seizoen en de beslissing om niet verder te gaan met de nieuwe serie Three Women, die wordt verkocht. Het netwerk verwijderde ook 21 series van zijn streamingplatformen, meestal kortstondige Showtime Originals.

De enige grote vernieuwing sinds McCarthy het toezicht op Showtime heeft overgenomen, is die van het mysterie-drama Yellowjackets, waarvan het eerste seizoen alleen achter Dexter: New Blood in termen van kijkcijfers bleef op Showtime. Bij de verlenging in december legde hij het plan voor het netwerk uit.

Yellowjackets

"Als we naar 2023 en verder gaan, is ons plan om te leunen op de sterke punten van Showtime en ons te richten op drie belangrijke gebieden die het merk hebben gedefinieerd," zei McCarthy toen. "Complexe en subversieve antihelden zoals Dexter en Yellowjackets, krachtige werelden met een hoge inzet zoals Homeland en Billions, en onconventionele culturele invalshoeken zoals The L Word en The Chi - allemaal met het oog op het maken van de grootst mogelijke hits en ze uit te bouwen tot succesvolle franchises, zoals we met veel succes hebben gedaan in het hele bedrijf."

Aangezien Showtime's moederbedrijf Paramount Global geen controle heeft over het Emmy-winnende Homeland, geproduceerd door Disney's 20th Television, wordt The Department gezien als een spirituele opvolger en een serie in de vorm van Homeland die het netwerk kan exploiteren met uitlopers, vertelde McCarthy aan WSJ.

Hier zijn details over de Billions spin-offs in ontwikkeling, geproduceerd door Koppelman en Levien. Het duo verlengde onlangs hun algemene deal met Showtime, dat de series produceert met MTV Entertainment Studios. Het zevende seizoen van de moederserie is momenteel in productie in New York en gaat later dit jaar in première.

BILLIONS: LONDON: een andere versie die zich afspeelt aan de overkant van de plas en zich afspeelt in de financiële wereld van het Verenigd Koninkrijk.

MILLIONS: een serie over diverse wannabees, dertigers, die alles doen om het te maken in Manhattan.

TRILLIONS: een drama gebaseerd op fictieve verhalen over de rijkste mensen ter wereld, titanen van het bedrijfsleven die overal in het land wonen maar met elkaar in contact en conflict komen.
Video on youtube
Vorige aflevering
Cold Storage
Cold Storage
06x12
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Billions