Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "Big Little Lies - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door anonymous op 12 april 2017.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Big Little Lies - Seizoen 1

I know I have this madness, these f*cking demons in here, but I'm fighting them. I'm fighting them! -Perry


Er zijn zoveel redenen om een serie te kijken. De ene kiest ervoor te kijken, omdat de serie gebaseerd is op dat ene prachtige boek. Een ander kiest ervoor om een serie te bekijken vanwege de geweldige cast, de bekende namen. Of die ene acteur of actrice, die je al jaren zo geweldig vindt, speelt de hoofdrol in die serie. Ik hoefde niet lang na te denken of ik Big Little Lies wilde zien. Alle bovengenoemde redenen gaven voor mij de doorslag om Big Little Lies te gaan kijken.

De meest doorslaggevende factor: Alexander Skarsgård

Ten eerste en de meest doorslaggevende factor: Alexander Skarsgård. Ten tweede: Reese Witherspoon en Nicole Kidman en als derde, ook niet onbelangrijke factor, het boek van Liane Moriarty: Grote Kleine leugens. Uiteindelijk wist ik niets over de serie, daar ik het boek nog niet heb gelezen. Uiteindelijk is de serie beoordelen op alleen de cast ook niet voldoende. Vandaar dat ik dieper in wil gaan op dit verhaal, dat je uiteindelijk naar de keel grijpt en naar adem doet happen, (zoals Nicole Kidman het beschrijft), en ik ben het voor de volle honderd procent met haar eens.

Nicole Kidman is geweldig als Celeste Wright, de huisvrouw, die op het eerste oog alles voor elkaar lijkt te hebben. Ze is getrouwd met de mooie Perry Wright (Alexander Skarsgård, True Blood). Hun twee leuke, lieve schattige kinderen maken het gezin compleet. Ze wonen in een prachtig huis gelegen op een heuvel, met uitzicht op zee. Maar, zoals ik al zei: op het eerste oog. Want schijn bedriegt. Haar huwelijk met Perry vertoont scheuren, en blijkt dat de perfecte vader en echtgenoot verre van perfect is. Was Alexander Skarsgård, als de vampier Eric Northman in True Blood spannend, als Perry Wright is hij angstaanjagend, doodeng en compleet onberekenbaar.


Reece Witherspoon zet de rol als de gescheiden Madeline Mackenzie neer. Madeline is niet de alleraardigste van het stel. Ze probeert leuk te zijn, aardig en zelfs vriendelijk. Helaas lukt haar dat niet, waardoor er onder haar mooie uiterlijk eigenlijk een onzekere vrouw zit. Haar eerste huwelijk is gestrand en haar tweede man moet vaak laten zien dat hij nu diegene is, die haar liefde zou moeten krijgen. Naast deze twee geweldige actrices en die ene top-acteur, spelen Laura Dern (Jurassic Park) en Shailene Woodley (The O.C.) de sterren van de hemel. Daarnaast speelt Zoë Kravitz (dochter van Lenny en bekend van o.a. Divergent) een prominente rol. Zoals je ziet heeft deze serie een cast, zoals je ze in een grote Hollywoodfilm zou willen zien.
[image-78182]

Big Little Lies, start met liefdevolle moeders, die hun kinderen naar school brengen. Terwijl ze dat doen krijg je als kijker een kijkje in de toekomst. Op een feest is een dode gevallen, is diegene vermoordt? Als je denkt dat Big Little Lies draait om het oplossen van deze dood, zit je er compleet naast. Hoewel het verhaal van het feest en die ene dode, de rode draad lijkt te zijn, zie je gaandeweg dat deze rode draad steeds dunner wordt, en het leven van de vier vrouwen op de voorgrond komt te staan. Dat maakt dat de serie een prachtig verhaal wordt. Een verhaal over dromen, over sterk zijn, over liefde, verdriet en moed. Als ik Big Little Lies zou moeten samenvatten in één zin, zou die als volgt gaan: één vrouw is sterk, maar een groep vrouwen kan de wereld aan. Elke vrouw vecht tegen haar demonen, die zij ergens in het verleden hoopte achter zich te laten, maar die uiteindelijk toch weer verschijnen in het heden.

Big Little Lies heeft heel wat stof doen opwaaien. De sociale media draaide overuren. Of het ging over het sexy uiterlijk van Nicole Kidman of over het pijnlijke moment dat Alexander meemaakte in aflevering zes. Er werd gespeculeerd over wie er dood was, en wie het gedaan kon hebben. En als laatste kwam er de vraag: moet er een tweede seizoen komen? Reece Witherspoon maakte bekend best een tweede seizoen te willen, maar regisseur Jean-Marc Vallée heeft dat idee afgewezen. Hij vindt één seizoen genoeg. Ik, als kijker ben het met Jean-Marc eens; een serie van dit kaliber, daar moet je geen tweede seizoen aan vast willen plakken. Soms moet het verhaal in het hoofd van de kijker blijven. Dan blijft het een mooi verhaal, over moedige vrouwen, die hun mannetje weten te staan in een harde wereld, waarin niets is wat het lijkt.

De sfeer is soms romantisch en soms ijzingwekkend

Er zijn zoveel redenen te bedenken om Big Little Lies te gaan kijken. Is het niet om het verhaal, dan wel voor de geweldige soundtrack (elk van de zeven afleveringen heeft zijn eigen al dan niet bekende nummer). De acteurs zijn stuk voor stuk geweldig, de huizen zijn prachtig, de sfeer is soms romantisch en soms ijzingwekkend, maar bovenal is het een mooi en uniek verhaal. Ik nodig je graag uit om Big Little Lies te bekijken. De eerste aflevering is gratis te zien via Ziggo.nl. De rest van de serie is alleen te zien via Movies&Series XL van Ziggo.
Volg Big Little Lies
Vorige aflevering
I Want to Know
I Want to Know
02x07
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
12 apr 2017 15:12 -
Ik heb het boek niet gelezen. Maar een aantal plotwendingen zag ik al in aflevering 2 aankomen. Toch ben ik mee eens. Serie is een aanrader. Die moet je gezien hebben.
Reageer
avatar_Bartwin
09 jun 2017 16:11 -
Ben op aanraden deze serie gaan kijken. Start was prima, eerste twee afleveringen is een mooie balans tussen spanning en drama. Sowieso heeft de serie een uitmuntende cast met een opvallende Shailene Woodley die ik alleen maar kende van de dramatische Divergent films. Kortom, genoeg om te blijven kijken. Helaas zakte de serie vanaf aflevering 3 richting beneden. Dan is de balans tussen spanning en drama weg waarbij het drama gedeelte het flink overnam. De inhoud van de serie is prima te noemen, cast ook maar het script vertraagt alles tot een stilstand. Wat mij betreft een big little disappointment deze serie....
Reageer
Big Little Lies