Big Little Lies

8,0 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Big Little Lies - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 4 maart 2017.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Big Little Lies - Eerste aflevering

Als we het over kwaliteit hebben bij televisieseries denken we in de eerste plaats aan HBO. De voorbije jaren zorgden zij voor heel wat topreeksen die de series van de gevestigde grote zenders in Amerika het vuur aan de schenen legden. Dat ze die reputatie vooral opbouwden omdat die topseries ook overal op de schermen kwam, mogen we echter niet vergeten. De naam HBO klonk in Europa na een aantal jaren als een klok en overal ging wel een of ander telecombedrijf overstag om de HBO reeksen exclusief te kunnen aanbieden.

Het resultaat is echter dat ze dan ook alle HBO reeksen moeten uitzenden en dan kom je als kijker toch tot de vaststelling dat het niet altijd goud is dat blinkt. We konden dat onlangs al merken aan Divorce, dat met veel poeha aangekondigd werd, maar bij de eerste aflevering een grote teleurstelling bleek.

Big Little Lies zal het moeilijk krijgen om een echte HBO knaller status te versieren.

Ook dit Big Little Lies zal het moeilijk krijgen om een echte HBO knaller status te versieren. Daarvoor alleen al is de eerste aflevering te chaotisch, te gemaakt geacteerd en alles behalve komisch. Een flauwe glimlach lukt misschien wel af en toe maar echt grappig is het niet bepaald tenzij je de acteerprestaties van de ingehaalde supersterren onder de loep neemt misschien.

Want ook bij die supersterren klinkt HBO als muziek in hun oren en dus versierden de makers handtekeningen van Reese Witherspoon (Legally Blonde), Nicole Kidman (Eyes Wide Shut) en Alexander Skarsgård (True Blood) om Big Little Lies aan de man te brengen.

Het verhaal zelf draait rond een moord. Wat er precies gebeurd is of wie het slachtoffer is, kom je in deze eerste aflevering niet te weten. Je ziet het onderzoeksteam wel diverse acties ondernemen en mensen ondervragen maar die, meestal zeer korte, intermezzo’s raken voorlopig kant nog wal.

[image-76205]
Het gros van de eerste aflevering wordt gevuld door een viertal rijke huisvrouwen die hun kinderen naar school brengen, tussendoor zalig niets doen en de kinderen later ophalen. Een incident op school zorgt voor grote verontwaardiging bij de dames en zorgt voor verdeeldheid onder de aanwezige moeders.

Uit deze twee verhaallijnen kan je halen dat de gebeurtenissen aan de schoolpoort de aanzet geven voor een aantal gebeurtenissen die uiteindelijk zullen leiden tot de moord.

Big Little Lies kan wat mij betreft nog alle kanten op. Er is voldoende mysterie in de eerste aflevering gestopt om de kijker nieuwsgierig te maken. Aan de andere kant krijg je constant het gevoel dat er overgeacteerd wordt wat een apart sfeertje over het geheel oproept en waaraan je toch even moet wennen. Het is wel duidelijk dat die overacting deel uitmaakt van het hele Big Little Lies gebeuren maar de vraag is natuurlijk of dat de kijker nu net niet zal doen afhaken. De toekomst zal het uitmaken en dus verdient Big Little Lies voorlopig het voordeel van de twijfel.
Volg Big Little Lies
Vorige aflevering
I Want to Know
I Want to Know
02x07
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
04 mrt 2017 14:42 -
Ik denk dat deze serie niet de stempel komedie hoort te krijgen, ik vind het namelijk soms best een zwaar verhaal. De eerste aflevering geeft eigenlijk nog niets weg. Veel bekende gezichten, waaronder mijn twee favoriete actrices Reese Witherspoon en Nicole Kidman en dan ook nog eens de mooie verschijning van Alexander Skarsgard, maken het kijken wel leuk. De tweede aflevering is veel heftiger. Waar de serie naartoe wil met de moord is mij nog niet duidelijk. Ik denk ook niet dat dat de rode draad moet zijn. Het heeft te maken met vier vrouwen die elk verschillend in het leven staan. Knokken voor een beter leven, of denken dat dit alles is, en alles daarom maar ondergaan. Ik blijf graag nog even kijken, want tot nu te wil ik hem wel in mijn favorietenlijstje zetten. Geen voorgekauwde serie, maar eentje die je moet ondergaan en waar je over na denkt, vergelijkend met je eigen leven.
Reageer
avatar_rotthierpeter
04 mrt 2017 14:48 -
Heb dat na twee afleveringen ook wel door dat dit niet echt een komedie is, maar als dat zo aangekondigd wordt in je tv-gids dan vertrek je wel vanuit die positie als je aan je bespreking begint. Ben trouwens ook wel benieuwd hoe dit verder gaat, want na twee afleveringen weten we nog steeds niet wie het slachtoffer is...
Reageer
avatar_renzoroy
04 mrt 2017 20:59
tv gids?? bestaan die nog :P
Reageer
avatar_rotthierpeter
04 mrt 2017 21:39
die staat gewoon op tv tegenwoordig.... 14 dagen van te voren....
Reageer

Nieuwste recensies

The Stranger (2020) - Seizoen 1

7.5

Death In Paradise - Seizoen 10

7

Superman & Lois - Eerste aflevering

7.5

Truth Be Told (2019) - Seizoen 1

8

The Pembrokeshire Murders - Miniserie

7

Tribes of Europa - Seizoen 1

5.5