Beverly Hills, 90210

7.8 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Beverly Hills 90210 - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door anonymous op 29 juli 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Beverly Hills 90210 - Seizoen 1

Beverly Hils 90210, deze serie was ver voor mijn tijd, maar blijft tijdloos. In de eerste aflevering is te zien dat de tweeling Brenda (Shannen Doherty, Charmed en Growing the Big One) en Brandon (Jason Priestley, Call me Fitz en Love and Death on Long Island) van Minnesota naar Beverly Hills verhuizen. De tieners moeten erg wennen aan Beverly Hills. Hier komen de meeste kinderen namelijk uit welvarende families, waardoor ze geld uitgeven alsof het water is. Brenda heeft daar in het begin veel moeite mee en wil net als haar vriendinnen Donna (Tori Spelling, The House of Yes en Scary Movie 2) en Kelly (Jennie Garth, Girl Positive en What I Like About You) ook mooie kleren kopen wanneer ze daar zin in heeft. Brenda is daarom erg onzeker over hoe ze er uitziet.

Net als Brenda, maakt Brandon ook nieuwe vrienden in Beverly Hills. Samen met Steve (Ian Ziering, Sharknado en That’s My Boy), zijn ze altijd druk bezig met meisjes. Steve is een jongen die er goed uitziet en is altijd heel zelfverzekerd als hij op meisjes afstapt, maar toch loopt hij vaak genoeg op de meest hilarische en gênante manieren een blauwtje. Naast Steve maakt Brandon nog een andere vriend, Dylan (Luke Perry, Body of Proof en Hanna’s Gold) een mysterieuze jongen waar Brenda verliefd op wordt. Ondertussen hebben en paar anderen ook te maken met de onzekerheden van verliefdheid.

Wat ik erg leuk vind aan deze serie is dat broer en zus het heel goed met elkaar kunnen vinden en dezelfde vrienden hebben in tegenstelling tot veel andere series/ films. Ze kunnen elkaar alles vertellen ook al zijn ze zo verschillend als dag en nacht. Wat ik wel jammer vind is dat de namen ‘Brenda’ en ‘Brandon’ bijna hetzelfde zijn. Zo lijkt het net alsof de makers één naam hebben verzonnen en daar ook maar een meisjes-/ jongensvariant van hebben gezocht.

Alhoewel de filmkwaliteit minder is dan de series van nu en de kleding die ze dragen de plank soms totaal misslaat, is de serie qua inhoud erg goed. Er komen veel dingen in voor die we nog steeds terug vinden in ons dagelijks leven (ook al is de serie al 23 jaar oud), zoals erbij horen, eerste liefdes, ex-vriendjes of –vriendinnetjes, alcohol gebruik en ouders die gaan scheiden. De problemen die in de serie voorkomen zijn erg herkenbaar zodat je je als kijker goed kan identificeren met de spelers.
Volg Beverly Hills, 90210
Vorige aflevering
Ode to Joy
Ode to Joy
10x27
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Maaike1973
15 okt 2013 20:43 -
Deze serie is wel uit 'mijn tijd' en heb hier altijd met veel plezier naar gekeken. ;-)
Reageer
Beverly Hills, 90210