Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Negen castleden bekend gemaakt voor MGM+ vervolgserie Belgravia: The Next Chapter

MGM+ heeft de cast samengesteld voor Belgravia: The Next Chapter, de vervolgserie van Julian Fellowes op het historische drama.

Harriet Slater, Ben Wainwright, Edward Bluemel, Claude Perron en Elaine Cassidy zijn in vaste rollen gecast voor de dramaserie die wordt geproduceerd door Gareth Neame en Nigel Marchant. Daarnaast zullen Toby Regbo, Hannah Onslow, Sophie Thompson en Sophie Winkleman terugkerende rollen hebben in de achtdelige serie. Er wordt gefilmd in het Verenigd Koninkrijk en de première is gepland voor de winter van 2023.

The Next Chapter is een voortzetting van Belgravia, genoemd naar en gesitueerd in de rijke Londense wijk die in de 19e eeuw synoniem werd voor de hogere kringen van de Londense samenleving.

Belgravia: The Next Chapter begint in 1871, drie decennia na de gebeurtenissen in de serie uit 2020, geschreven door Fellowes (Downton Abbey, The Gilded Age) en gebaseerd op zijn gelijknamige roman.

Ontwikkeld en geschreven door toneelschrijfster en scenarioschrijfster Helen Edmundson (Dalgliesh), vertelt de serie het liefdesverhaal van Frederick Trenchard (Wainwright), die is opgegroeid als de derde Lord Trenchard, en zijn nieuwe liefdesinteresse, Clara Dunn (Slater), die een nieuwkomer is in de Londense samenleving. Niet wetende dat zijn geboorte het product was van een affaire tussen zijn moeder Susan en de schurk John Bellasis, heeft een moeilijke jeugd Frederick diep onzeker gemaakt, wat zijn hofmakerij en huwelijk met Clara op de proef stelt.

Slater's Clara is een jonge, slimme en opvallende vrouw, en een nieuw gezicht in de society van Belgravia. Clara is enthousiast over haar huwelijk met de raadselachtige Frederick ... maar als ze meer te weten komt over haar man en het trauma dat hij met zich meedraagt, ontdekt Clara dat haar huwelijk niet zo soepel zal verlopen als ze eerst dacht en dat het iets is waarvoor ze moet vechten.

Wainwright's Frederick Trenchard, de jonge en knappe derde Lord Trenchard, lijkt op zijn grootvader met een meedogenloze werkethiek, die een groot zakenimperium heeft opgebouwd. Hij is onmiddellijk verliefd op Clara en trouwt met haar na een wervelende romance, maar brengt trauma's uit zijn verleden met zich mee die zijn nieuw gevonden geluk bedreigen.



Bluemel (foto) speelt Dr. Stephen Ellerby. Stephen, een idealistische, charmante en aantrekkelijke jonge arts, wordt opgenomen in de society van Belgravia waar hij zorgt voor Peter, de zoon van de hertog van Rochester - een heel ander leven dan tussen de bohemiens van Bloomsbury. Hij raakt al snel in de ban van Clara als hij haar ontmoet en begint haar vertrouwen te winnen als hun levens met elkaar verweven raken.

Regbo speelt Rev. James Trenchard, Fredericks vervreemde broer. James, een zachtaardige, vriendelijke en religieuze man, wordt achtervolgd door zowel de scheiding van zijn broer als een persoonlijke strijd die hij vastbesloten is verborgen te houden.

Onslow portretteert Emily Dunn, Clara's oudere zus. Emily reageert op het snelle huwelijk van haar zus met een vleugje jaloezie omdat ze wanhopig is om haar eigen huwelijk te sluiten. Maar wanneer ze zich stort op liefdadigheidswerk in haar nieuwe kerk, voelt ze zich onmiddellijk aangetrokken tot dominee James Trenchard.

Thompson speelt mevrouw Dunn, de toegewijde moeder van Emily en Clara. Mevrouw Dunn is een nerveuze, draaierige en praatgrage weduwe die met haar dochters naar Belgravia is verhuisd en dolblij is met Clara's nieuwe huwelijk en de zekerheid van sociale status die dat met zich meebrengt.



Perron speelt The Marquise D'Étagnac, een glamoureuze en zeer onconventionele Franse zakenvrouw, die door de hertog en hertogin van Rochester in Belgravia wordt geïntroduceerd. Frederick biedt een schat aan zakelijke mogelijkheden en ziet een kans om uit te breiden naar nieuwe bedrijfstakken.

Winkleman speelt de Hertogin van Rochester. Als koningin van Belgravia staan de hertogin en haar man aan de top van de sociale hiërarchie van Belgravia, maar privé worstelt ze om de gevoelens van de hertog voor hun zieke, oudste zoon Peter te verzoenen met haar eigen wensen voor zijn verzorging.

Cassidy speelt Davison. Davison, Clara's nieuwe dienstmeisje, beschermt haar meesteres met een felle toewijding en erkent Clara's jeugd en behoefte aan liefde. Davison heeft in haar eigen verleden moeilijke tijden meegemaakt en wil Clara steunen in haar strijd.

De serie, geleid door Neame, herenigt het bekroonde creatieve team van Carnival achter de originele serie. Neame en Marchant zijn samen met Fellowes en Joanna Strevens uitvoerend producent. Helen Edmundson fungeert als showrunner en uitvoerend producent. De serie wordt geregisseerd door John Alexander, Paul Wilmshurst en Marisol Adler. Colin Wratten (Killing Eve), die de oorspronkelijke serie produceerde, zal terugkeren als producent.

Belgravia: The Next Chapter is een coproductie van Carnival Films met MGMPlus Studios en zal worden gedistribueerd door NBCUniversal Global Distribution. Carnival Films is onderdeel van Universal International Studios, een divisie van Universal Studio Group.

Slater, vooral bekend als Sandra Onslow in de HBO Max DC-serie Pennyworth: The Origin of Batman's Butler, speelde ook een gastrol in de remake-serie van Channel 5's All Creatures Great and Small (2020).

Wainwrights recente televisierollen omvatten grote rollen in Sky Atlantic's Gangs of London, en een gastrol in BBC One's The Split. Hij heeft ook in meerdere afleveringen gespeeld van de BBC One-serie World on Fire, met Sean Bean en Lesley Manville in de hoofdrol.

Bluemel filmt momenteel Amazon's My Lady Jane, met Emily Bader in de hoofdrol. Binnenkort is hij ook te zien in de Hulu miniserie Washington Black, die dit jaar in première gaat.

Regbo is bekend van zijn hoofdrollen in The CW's Reign (2013) en Netflix's The Last Kingdom. Hij speelde ook in de Italiaanse dramaserie Medici: Masters of Florence en was onlangs te zien in het derde seizoen van A Discovery of Witches van Sky Max en Channel 4's Chivalry.



Onslow's (foto) televisierollen zijn Ridley Road voor Red Productions, Sister/BBC's This Is Going to Hurt en BBC's Call the Midwife

Thompson werd zes keer genomineerd voor een Olivier Award en won in 1999 de Olivier Award voor beste actrice in een musical. Haar televisierollen omvatten BBC's Everything I Know About Love, Netflix-serie Sex Education, Sandylands van UKTV Gold en een terugkerende rol in BBC's Detectorists.

Perron speelde een gastrol in Netflix's Emily in Paris en in de Franse comedyserie Groom.

Winklemans televisierollen omvatten vaste rollen in Peep Show en Two and a Half Men. Haar meest recente werk omvat hoofdrollen in ITV's Sanditon en Strike voor de BBC.

Cassidy's televisiewerk omvat CBS' Harper's Island, BBC miniserie Fingersmith, BAFTA-genomineerde politieprocedure No Offence en BBC's Emmy-genomineerde The Paradise.

Bekijk hieronder een trailer voor het kostuumdrama Belgravia, de originele serie, om alvast in de stemming te komen.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Belgravia