Behind Her Eyes

7.3 / 10
45 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Marcel geeft "Behind Her Eyes - Miniserie" een 7.
Geschreven door Marcel op 4 april 2021.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Behind Her Eyes - Miniserie

Behind Her Eyes is een redelijke thriller met interessante personages en een duister plot. En hoewel de afwikkeling van het mysterie deels is geslaagd ben ik toch van mening dat het de moeite waard is om te kijken.

Met de volgende woorden eindigde ik mijn recensie van de eerste aflevering van Behind Her Eyes:

Ik weet nog niet wat voor serie Behind Her Eyes gaat zijn. Is het een drama? Een thriller? Een bovennatuurlijk verhaal? Of misschien alles tegelijk? Wat ik wel weet is dat het voor de kijker genoeg vragen opwerpt om verder te kijken.

Inmiddels weet ik waar het verhaal heen is gegaan.

Behind Her Eyes is een Netflix adaptatie van het door Sarah Pinborough geschreven boek met dezelfde naam. In deze serie worden drie verhaallijnen gevolgd. Ten eerste het leven van de pas gescheiden Louise (Simona Brown, Kiss Me First) en haar zoon Adam (Tyler Howitt, His Dark Materials). Ten tweede het leven van de psychiater David (Tom Bateman, Da Vinci’s Demons) met zijn vrouw Adele (Eve Hewson, The Knick). En ten slotte flashbacks van David, Adele en hun vriend Rob (Robert Aramayo, Game of Thrones). Het acteerwerk dat we van deze acteurs zien is leuk om naar te kijken.

In Behind Her Eyes raakt Louise verzeilt in het leven van David en Adele. Met eerstgenoemde krijgt ze een affaire en met laatstgenoemde bouwt ze een vriendschap op. Als kijker krijg je vanaf het begin af aan het gevoel dat er iets niet klopt. Iets dat wordt versterkt door de rare acties en reacties van David en Adele, maar ook door de flashbacks. In elke aflevering bemachtigd Louise, en de kijker, steeds meer stukjes van de puzzel rondom David en Adele. Dit mysterie-element is verreweg het sterkste punt van Behind Her Eyes.

© Netflix


Echter, is een gedeelte van de afwikkeling van dit mysterie matig gedaan. Omwille van spoilers zal ik hier vaag over blijven. Er komt een moment in de serie waarin alles duidelijk wordt, alleen is de verantwoording van deze onthulling afwezig. Waarom kán wat er gebeurt gebeuren? Gebeurt het vaker? Gebeurt het bij/met meer mensen? Et cetera. Het op deze manier beschrijven is lastig, maar ik denk dat u mijn punten snapt wanneer u bij de grote onthulling komt.

Het is ook niet zo dat ik de gehele afwikkeling matig vond. De grote onthulling laat je eerdere gebeurtenissen uit de serie in een ander daglicht zien. Daarnaast zijn de consequenties van deze onthulling erg tragisch. Behind Her Eyes is dan ook niet bang om duister te zijn, iets wat ik zeer waardeer.

Al met al is Behind Her Eyes een redelijke thriller met interessante personages en een duister plot. En hoewel de afwikkeling van het mysterie deels is geslaagd ben ik toch van mening dat het de moeite waard is om te kijken.
Volg Behind Her Eyes
Vorige aflevering
Behind Her Eyes
Behind Her Eyes
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Nisser - Eerste aflevering

8.5

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5
Behind Her Eyes