Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Sanne geeft "Before we Die - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Sanne op 17 februari 2018.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Before we Die - Seizoen 1

Before We Die is een Zweedse serie die te zien is op Canvas en NPO3. In deze serie zien we het verhaal van Hanna, een agente die twee jaar geleden haar drugsdealende zoon heeft verlinkt bij de politie. Hierdoor beland hij twee jaar in de gevangenis wat ervoor zorgt dat zij door vriend, vijand, collega's en familie met de nek wordt aangekeken. Hanna heeft een affaire met haar collega Sven die druk bezig is met een zeer complexe politiezaak. Als Sven tijdens een telefoongesprek wegvalt en verdwenen lijkt te zijn gaan alle alarmbellen af.
Hanna bemoeit zich met het onderzoek en ontdekt een web van list en bedrog. Als blijkt dat er een infiltrant een mee gemoeid is krijgt het onderzoek een interessante wending.

© SVT1


Before We Die is zoals het een Scandinavische serie betaamd: duister, rauw met een uitermate sterk plot. De acteurs komen niet bekend voor wat het juist leuk maakt, omdat de kwaliteit zeer hoog is. De acteurs in deze serie geven je nog het gevoel dat je kijkt naar een 'echt verhaal' met 'echte mensen' i.p.v. de perfecte acteurs uit de Hollywood scene.
Het verhaal zit steengoed in elkaar en blijft elke aflevering opnieuw boeien. Naast spanning en enig denkwerk om het plot te blijven volgen is bijna elke aflevering verrassend en spannend.

Als het persoonlijk wordt jegens de hoofdrolspelers krijg je het bijna vertrouwde gevoel bij een Scandinavische serie van ongenoegen en de behoefte dat alles goed moet komen. Reminder: het is niet echt.

Kortom; een serie die je blijft boeien en die je met gemak in een ruk kunt uitkijken.
Vorige aflevering
Part 10
01x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Olga2000
17 feb 2018 18:42 -
Helemaal mee eens. Allang heb niet zo van een detective genoten. Wachtte met ongeduld tot volgende aflevering. Gelukkig zendde Belgiƫ ze twee achter elkaar.
Ik dacht even, die Davos is niet zo snugger, maar die is sluw!! En al is die een 'bad guy', toch leef je met hem enorm mee. Met Amerikaanse series heb je dat meestal niet. Ik vond die geniale serie.
Reageer