Beau Séjour

7.8 / 10
50 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Beau Séjour - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 20 Maart 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Beau Séjour - Seizoen 1

Op een dag wordt Kato Hoeven (Lynn Van Royen, De Ridder) wakker in kamer 108 van het in aanbouw zijnde hotel Beau Séjour. Ze kijkt rond en ziet zichzelf dood liggen in het bad. Zelf herinnert ze zich niet meer van wat er gebeurd is en hoe ze in het hotel terecht gekomen is. Kato gaat naar huis, maar niemand lijkt haar te zien. Op dat moment beseft ze dat er iets ergs en onomkeerbaar gebeurd is. Maar waarom kan zij dan nog alles zien en waarom kan zij nog rondlopen in deze wereld?

Kato trekt op onderzoek uit en merkt na een tijdje dat er een aantal mensen zijn die haar nog wel kunnen zien zoals haar vader (Kris Kuppens, Spitsbroers), een politieagent (Johan Van Assche, Cordon), een vriendin (Joke Emmers, Den Elfde van den Elfde), een aanbidder (Joren Seldenslachts, Spitsbroers) en een drugsbaron. Al vlug zal duidelijk worden dat ieder van hen iets te verbergen heeft en dat ze allemaal op een of andere manier betrokken zijn bij de gebeurtenissen voorafgaand aan de moord op Kato.

Ondertussen wordt haar lijk gevonden nabij een plas in de buurt. Hoe het daar terecht gekomen is, is ook voor haar een raadsel. Kato volgt van nabij het onderzoek en probeert via de mensen die haar kunnen zien de politie in de juiste richting te sturen.

Gedurende de tien aflevering komen steeds meer geheimen aan het licht die een aantal dorpelingen trachten te verbergen. Er zijn mensen die zich inlaten met drugs, er loopt een corrupte politieman rond en de kas van de plaatselijke schuttersclub wordt leeggeroofd.

De kijker wordt diverse keren op een dwaalspoor gezet waardoor aan het eind de uiteindelijke moordenaar voor velen een complete verrassing zal zijn.

Het wordt ook snel duidelijk dat de moordenaar gezocht moet worden bij de mensen die Kato nog steeds kunnen zien. Maar zijn zij wel de enigen die Kato kunnen zien of loopt er nog iemand rond die Kato wel degelijk ziet maar dat verborgen kan houden.

Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plaats en de kijker wordt diverse keren op een dwaalspoor gezet waardoor aan het eind de uiteindelijke moordenaar voor velen een complete verrassing zal zijn.

Beau Séjour is een goed doordachte reeks waarbij de makers met een occult gegeven aan de slag zijn gegaan. Leven na de dood is iets waar zowat elke mens van droomt maar waarvan de meesten beseffen dat het een utopie is. De gecreëerde situatie zorgt anderzijds ook voor een laagje zwarte humor doorheen de reeks. Zo zien we in het begin van de reeks Kato op een motor stappen en rondrijden terwijl een volgende beeld laat zien dat die motor nog steeds gewoon in de garage staat. Ook de momenten dat mensen die haar kunnen zien met haar aan het praten zijn zorgen voor rare stukjes televisie.

© Een


Als eindconclusie moeten we toch vaststellen dat Beau Séjour een reeks is geworden die de sterkte van Vlaanderen in het maken van televisieseries nog maar eens in de verf zet. Beau Séjour heeft internationale allure en het zou me dan ook niet verbazen dat de producenten deze reeks zonder problemen zullen kunnen slijten in het buitenland.
Volg Beau Séjour
Vorige aflevering
The Betrayal
The Betrayal
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Beau Séjour