Beau Séjour

7.9 / 10
50 min
Misdaad, Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Beau Sejour - Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 februari 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Beau Sejour - Eerste aflevering

Dat Vlaanderen al jaren met de regelmaat series aflevert die internationaal veel erkenning krijgen, kunnen we alleen maar toejuichen. De nieuwste telg in het Vlaamse serielandschap met internationale allures is ongetwijfeld dit Beau Séjour. In navolging van heel wat buitenlandse reeksen van de voorbije jaren gaan de makers ook hier te rade bij de vraag die bij elke mens op de lippen ligt, maar waar niemand echt een antwoord op kan geven: is er leven na de dood?

In de meeste reeksen die we met dat thema mochten verwelkomen, keren mensen terug, een tijdje nadat ze gestorven zijn. Bij Beau Séjour tappen ze echter uit een ander vaatje. Kato (Lynn Van Royen, De Ridder) wordt wakker naast haar eigen vermoorde lijk. Ze weet niet meer wat er gebeurd is en trekt de wereld in op zoek naar de waarheid. Al snel komt ze tot de ontdekking dat er een paar mensen zijn die haar (nog) kunnen zien. Op die manier probeert ze het onderzoek naar de moord op haar persoontje de juiste richting in te sturen. Je kan je al indenken dat zoiets niet altijd van een leien dakje loopt.

Wat gebeurde er met Kato in kamer 108 van hotel Beau Séjour.


Van meet af aan wordt ook duidelijk dat de belangrijkste personages in het verhaal elk hun eigen beslommeringen hebben en sommigen zelfs een eigen agenda. De personen die Kato nog kunnen zien, weten ook niet wat hen overkomt en de manier waarop de conversaties tussen hen en Kato in beeld gebracht worden, zijn licht hilarisch wanneer ze voor diegenen die Kato niet zien gewoon in het ijle aan het spreken zijn met Kato.

Als introductie naar een beklijvend verhaal kan de eerste aflevering van Bon Séjour dan ook tellen. Het gegeven, de uitwerking van de personages, de manier waarop alles in beeld gebracht worden, zijn veelbelovend voor het vervolg van de reeks, want iedereen in Vlaanderen vraagt zich ondertussen af: wat gebeurde er met Kato in kamer 108 van hotel Beau Séjour?
Volg Beau Séjour
Vorige aflevering
The Night
The Night
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_ellenvangenechten10
13 feb 2017 08:15 -
Helemaal mee eens! Ben benieuwd naar het einde!
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9