Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Maak kans op het eerste seizoen van Bauhaus – A New Era

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Bauhaus – A New Era. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Hoe kan je winnen?
Heel simpel! Doe mee aan de prijsvraag die onderaan dit nieuwsbericht staat of op de homepage. Wanneer je de prijsvraag hebt gewonnen, krijg je dit te horen via de mail.
Met de code kun je de serie online bekijken via lumiereseries.com.

Bauhaus – A New Era
Het jaar is 1919. WOI is net afgelopen; de oude keizerlijke rijken zijn ingestort. Europa zet zich af van haar oude vernietigende gewoonten en wordt meegesleurd in een golf van moderne ideeën. In deze woelige tijden studeert een jonge vrouw, Dörte Helm, kunst. Wanneer ze Walter Gropius’ eerste toespraak hoort over een nieuw tijdperk in de nieuw opgerichte Bauhaus-school, volgt ze zijn roeping. Zijn innovatieve aanpak is voor velen te provocerend, maar spannend voor Dörte. Net als zovele anderen wordt ze een trouwe discipel van de nieuwe beweging – maar als snel gaat ze méér betekenen voor Gropius want ze worden verliefd. Ze zijn jong, veerkrachtig en radicaal. De school wordt een broedplaats voor moderniteit, jazz, innovatieve architectuur – en feminisme. Maar terwijl aan Bauhaus een nieuwe levensvorm ontstaat, en daarmee nieuwe hoop, zorgt de inflatie dat velen honger lijden en zich zorgen maken over de toekomst. Wanneer Gropius Dörte ten huwelijk vraagt, wakkert dit het protestvuur nog meer aan en staat het voortbestaan van de Bauhaus-school op het spel. Bauhaus, de kunstschool die de 20e eeuw als geen ander zou vormgeven…
Meer informatie

Specificaties
Uitgever: Lumière
Taal: Duits
Acteurs: Anna Maria Mühe, August Diehl, Birgit Minichmayr, Ludwig Trepte en Valerie Pachner.
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Consumentenadviesprijs: € 31,99
Koop deze serie

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Bauhaus – A New Era:
Video on youtube


Het antwoord staat volgende week in het weekoverzicht

Prijsvraag

Wat is de Duitse originele titel van Bauhaus – A New Era?
De prijsvraag is afgelopen.
Vorige aflevering
The End at Weimar
The End at Weimar
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bauhaus - A New Era