Bates Motel

7.9 / 10
43 min
Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "Bates Motel - Eerste indruk" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 19 maart 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Bates Motel - Eerste indruk

Een jongen van een jaar of 17 word wakker en slaapdronken loopt hij door het huis zoekend naar zijn vader en moeder. Hij ziet zijn vader liggen op de grond, dood. Zijn moeder zit opgesloten in de badkamer. Tot zover de eerste scene van Bates Motel een serie gebaseerd op het leven van Norman Bates van Alfred Hitchcock’s Psycho uit 1960.

De jongen blijkt Norman Bates (Freddie Highmore) te zijn en de moeder is Norma ‘Mother’ Bates (Vera Farmiga, Touching Evil). Ze verhuizen, na de dood van vader Bates, zes maanden later van Arizona naar het motel in Noord-Californië. Dat motel wil moeder gaan runnen samen met zoonlief. Ze lijken ook een goede band te hebben. Lijken zeg ik want na ongeveer tien minuten zie je de eerste barstjes in de moeder-zoon relatie al te voorschijn komen. Moeder lijkt nogal dominant en Norman lijkt nogal opvliegend.

Uiteindelijk zien we, ik ga niets verklappen ga dit vooral zelf bekijken, hoe de eerste barsten in het karakter van Norman zijn ontwikkeld. En ik moet zeggen, ik heb de eerste aflevering op het puntje van mijn stoel gezeten. De chemie tussen moeder en zoon is duidelijk aanwezig en bijna voelbaar. Norman word uitstekend neergezet door Highmore die we vooral kennen van filmrollen in onder andere Charlie and the Chocolate Factory als Charlie en Finding Neverland als Peter. Ik zag hem heel even uitgroeien tot de volwassen Norman Bates toen hij zei: “Right, Mother.” Brrr, de douche scene van Psycho kwam weer even voor mijn ogen te voorschijn. Wat een leuke twist is is dat Bates Motel zich afspeelt in 2013 en dat Psycho uitkwam in 1960. Gelukkig stoort dit gegeven geen moment. Maar ik zou zeggen kijken allemaal, dit zou wel eens kunnen uitgroeien tot een topper.

Voor nu een 8.
Volg Bates Motel
Vorige aflevering
The Cord
The Cord
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
21 mrt 2013 08:58 -
Roeman, goeie indruk die je gegeven hebt over de eerste aflevering. Heb er zelf ook zeer van genoten. En zo als de eerste aflevering een apart sfeertje gaf, kijk ik zeker uit naar de nieuwe aflevering en denk zelf ook dat het een zeer goeie serie gaat worden.
Reageer
avatar_Roeman
21 mrt 2013 09:11 -
Ben het met je eens Nis. Vooral de spanningsopbouw en sfeer waren van zeer hoog niveau. Ik hoop dat ze dat vast kunnen houden. We blijven in ieder geval voorlopig deze serie volgen.
Reageer
avatar_Roeman
03 apr 2013 00:00 -
Verhoog mijn cijfer naar een negen. Ze weten he hoge niveau vast te houden en zelfs de spanning wat te verhogen.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8