Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Barbaren - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 27 Oktober 2022.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Barbaren - Seizoen 2

In het tweede seizoen van Barbaren neemt fictie de overhand.

Het grootste minpunt van dit tweede seizoen van Barbaren is de wijze waarop de Romeinen afgeschilderd worden. De gedisciplineerde oorlogsmachine die het feitelijk was, wordt neergezet als een groep slecht getrainde soldaten. Bijna elk gevecht wordt kinderlijk verloren. Een van de dieptepunten vormt het gevecht tussen een Germaanse strijder en een groep Romeinen. De Germaan weet ze een voor een af te slachten. Dat een andere groep Romeinse soldaten met pijl en boog staat toe te kijken en op de vlucht slaat, maakt het helemaal ongeloofwaardig. Als de Romeinen echt op deze manier hadden gevochten en zo (on)georganiseerd waren, zou er nooit een Romeins rijk zijn geweest.

De gedisciplineerde oorlogsmachine die het feitelijk was, wordt neergezet als een groep slecht getrainde soldaten.



Verder borduurt het tweede seizoen feilloos voort op het eerste. We zijn inmiddels een jaar na de grote slag in het Teutoburgerwoud. Inmiddels zijn de Romeinen hun slagkracht weer aan het opbouwen. Die dreiging zorgt ervoor dat de Germanen proberen hun allianties te verbreden. Een belangrijke reik is Marbod. Zijn meer oostelijk gelegen stam Marcoman bezit zeventigduizend krijgers waar Ari (voorheen Arminius), samen met zijn bondgenoten, niet verder komt dan zo'n achtduizend strijders. Er ontstaat een politiek steekspel om de macht. Dat wordt verder bemoeilijkt door de onverwachte verschijning van Flavus, de broer van Ari die ook in Rome is opgegroeid.

Barbaren
© Netflix


Familie en relaties spelen dit seizoen een grote rol. Flavus heeft een grote verrassing meegenomen uit Rome. Die verrassing zal een grote invloed hebben op de gebeurtenissen. Thusnelda, de vrouw van Ari, strijdt niet alleen mee met haar man. Haar gevoelens voor Folkwin en hun zoon zorgt ervoor dat er spanning zit op de onderlinge relaties. Ook mannenliefde krijgt een plek. Helaas leidt dit alles af van wat er feitelijk gebeurd is. De toch imposante realiteit krijgt nauwelijks aandacht. Het enige wat klopt zijn de namen van een flink aantal historische figuren. Denk onder andere ook aan de twee genoemde nieuwe personen, Flavus en Marbod (officieel Marboduus genaamd). De gebeurtenissen zijn verder stuk voor stuk verzonnen of nemen een loopje met de waarheid.

De gebeurtenissen zijn stuk voor stuk verzonnen of nemen een loopje met de waarheid.



Wat blijft is dat dit zesdelige seizoen absoluut bingewaardig is. In twee dagen heb ik de serie er doorheen gejaagd. Dat zegt zeker iets over het geboden vermaak. De gevechtsscènes zien er heftig uit. De vele intriges zorgen voor spanning, hoewel een deel daarvan (zoals de gebeurtenissen rondom Flavus) wel heel ver gezocht zijn. Verder ziet alles er fantastisch uit. Als serie die gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen heeft men helaas veel te veel fictie toegevoegd. Dat, en het feit dat de Romeinen er heel beroerd vanaf komen, zorgt ervoor dat ik de serie niet meer dan een zeven kan geven.
Video on youtube
Volg Barbaren
Vorige aflevering
The Price
The Price
02x06
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Barbaren