Baptiste

7.6 / 10
60 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Hessel Hoekstra geeft "Baptiste - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 3 februari 2023.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Baptiste - Seizoen 2

Ondanks een rommelige verhaallijn wordt seizoen twee van Baptiste gered door sterke acteurs en flink wat spanning.

Ik sluit me volledig bij mijn collega-recensent Mandy aan als ze zegt dat Baptiste gewoon niet The Missing is. Het tempo ligt een stuk hoger en dat maakt dit makkelijker kijkvoer dan The Missing. Helaas gaat dit ten koste van emotionele ontwikkeling van de personages en de geloofwaardigheid. Ondanks dat wordt het door de sterke hoofdrolspelers, de opgevoerde spanning en interessante politieke thema's alsnog amusant.

In het tweede seizoen is de Britse ambassadeur van Hongarije Emma Chambers (Fiona Shaw, Killing Eve) op vakantie in het land wanneer haar echtgenoot en haar twee zoons opeens vermist raken. Haar man wordt korte tijd later dood teruggevonden, maar van haar zoons ontbreekt elk spoor. Chambers besluit om de hulp van Julien Baptiste (Tchéky Karyov, The Name of the Rose) in te schakelen, maar een recent trauma beïnvloedt zijn werkwijze op een vervelende manier.

Het tweede seizoen begint aardig, maar vliegt later compleet uit de bocht

Met deze premisse begint dit seizoen best aardig. Er wordt een solide mysterie opgezet en het is aan Baptiste en zijn team om de zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Helaas gaat het halverwege het seizoen bergafwaarts met de kwaliteit van de verhaallijn. Alles is potsierlijk, vliegt flink uit de bocht en eigenlijk is dit precies het tegenovergestelde van wat The Missing zo goed maakte. En dat is jammer, want met de thema’s van deze detectiveserie kon je veel interessante dingen doen.

Toch is het een onderhoudende serie en dat komt deels door de acteurs. Wat in het eerste seizoen miste waren goede tegenspelers voor Karyov. Het is een goede acteur, maar hij kan een serie niet altijd in zijn eentje dragen. Gelukkig heeft hij nu tegenwicht in de vorm van Fiona Shaw. Zij heeft al vele malen bewezen sterk te kunnen acteren en hier bewijst ze dat wederom. Ook acteurs als Dorka Gryllus (Tatort), Ace Bhatti (Alex Rider) en Anastasia Hille (The Ipcress File) hebben allemaal fijne ondersteunende rollen.

Dit seizoen wordt gered door politieke thema's en het acteerwerk van de hoofdrolspelers

Ook qua politieke thema’s werkt Baptiste met interessant materiaal. Hongarije is al een aantal jaar in de greep van radicaal rechtse bewegingen en de serie maakt hier dankbaar gebruik van. Het laat effectief zien hoe radicalisering in z’n werk gaat en dat er soms heel weinig voor nodig is. Ook laat het goed zien hoe dit proces effect heeft op de omgeving. Baptiste weet dit proces met veel overtuiging naar het scherm te brengen, zelfs als de resultaten nogal over de top zijn.

Het is niet The Missing en zal ook nooit dat niveau halen. Maar als je daar doorheen weet te kijken, dan is Baptiste een best een aangename serie met goede acteurs, interessante politiek thema’s en veel spanning. De BBC heeft al aangekondigd dat dit het laatste seizoen zal zijn en met het einde van de laatste aflevering is dat helemaal prima.
Video on youtube
Volg Baptiste
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Baptiste