Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Banshee - Seizoen 4 (DVD)" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 2 december 2016.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Banshee - Seizoen 4 (DVD)

“How can one town have so many scumbags?" - Deva

De ene na de andere crimineel komt voorbij in Banshee. Alsof er op een bord bij de dorpsgrens staat: "bent u crimineel, dan bent u welkom". Vier seizoenen lang wist Banshee mij te boeien met geweld, bloed, verdriet, drama, duizenden kogels, tientallen doden, mooie vrouwen en een sheriff die geen sheriff blijkt te zijn. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan Banshee. Misschien is dat ook maar goed. Soms moet je stoppen op het juiste moment. Dat geldt voor kansspelen, casino's en ook voor series. Te lang doorgaan kan alles teniet doen. Dan vergeet je de pracht, de praal en de geweldige momenten en denk je alleen maar bij jezelf; waarom kijk ik nog?

Banshee
© CineMax


Bij Hood gaan dingen nooit normaal, rustig en kalm

Lucas Hood (Antony Starr, American Gothic) is een crimineel die vijftien jaar lang gevangen heeft gezeten. Als hij vrij komt besluit hij op slinkse wijze als sheriff te gaan werken bij het politiebureau in Banshee. Hij vecht tegen Kai (Ulrich Thomsen, The Blacklist), tegen de spoken van zijn verleden, tegen indianen, neonazi's, een legerofficier, de vader van zijn ex-vriendin en tegen mannen van de FBI. Samen met zijn partner in crime Job (Hoon Lee, The Blacklist), met kroegeigenaar Sugar (Frankie Faison, One Live To Live) en met zijn grote liefde Carrie (Ivana Milicevic, Power) probeert hij zijn verleden verborgen te houden en knokt hij voor een beter leven. Helaas achtervolgt zijn verleden hem altijd. Bij Hood gaan dingen nooit normaal, rustig en kalm.

Aan het einde van seizoen drie verliest een belangrijk persoon zijn leven, en wordt Job ontvoerd. Seizoen vier kan dan over niets anders gaan dan het terugvinden van Job. Probleem is alleen dat ook Hood verdwenen is. Twee jaar geleden heeft hij zijn ster afgedaan en aan Brock Lotus (Matt Servitto, The Sopranos) gegeven, die daarmee eindelijk krijgt wat hij altijd al wilde: de baan als sheriff van Banshee. Als Hood gevonden wordt, wordt ook iemand anders gevonden. Een moord is gepleegd. Kiest Hood voor het oplossen van de moord of gaat hij op zoek naar Job? Hood kennende, en Banshee kennende, zal hij beiden doen. Seizoen vier staat in het teken van afscheid nemen, terugblikken, loslaten en wanhopig proberen het vast te houden. Uiteindelijk komt toch die onvermijdelijke laatste aflevering. Hopen dat het niet stopt, hopen dat er een open einde komt, hopen dat niet nog meer mensen sterven.

één van de beste series aller tijden

Al eerder schreef ik recensies over Banshee, dus ga ik me focussen op de inhoud van de dvd van seizoen vier. Natuurlijk bevat de dvd, naast de afleveringen, ook weer de verhalen van Banshee Origins. Daarnaast bevat de dvd de verwijderde scènes en de audiocommentaren. Naast dit alles is er een bonus gewijd aan de kleding van Job, laten de acteurs hun favoriete scènes zien en zie je hoe scènes gemaakt worden. Al met al is ook deze dvd weer een musthave voor de verzamelaar. Mocht je nog geen seizoenen van Banshee in huis hebben en zou je ze graag willen? Banshee is nu ook te koop als volledige serie. Vier seizoenen in een box. Daarnaast is het vierde seizoen van Banshee nog tot 31 december 2016 te zien op HBONL. Ik heb genoten van Banshee en dankzij de dvd's kan ik nog steeds genieten van, in mijn ogen, één van de beste series aller tijden. Seizoen vier van Banshee krijgt van mij een dikke negen, en de dvd krijgt zelfs een half punt erbij. Dit vooral voor de leuke bonussen.
Volg Banshee
Vorige aflevering
Requiem
Requiem
04x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_DavidPrice
02 dec 2016 09:27 -
Volledig mee eens! Echt geweldige serie. Zelfs het geweld is mooi gemaakt.
Reageer
avatar_antimidant
02 dec 2016 20:04 -
Top
Reageer
avatar_crix
02 dec 2016 20:33 -
super serie
Reageer
avatar_GoonerJenny
03 dec 2016 13:35 -
Ik mis Banshee, idd een van de beste series ooit gemaakt. Gelukkig hebben we de dvd's nog.
Reageer
avatar_Rochette
04 dec 2016 10:57 -
Een geweldige serie, die gelukkig optijd is gestopt. Ik zal altijd met plezier terug kijken naar deze serie. Top gedaan.
Reageer
avatar_seriefan90
05 dec 2016 17:38 -
super recensie.
Reageer
avatar_Ewaart
31 okt 2020 02:02 -
Mooie recensie en bepaalde stukken absoluut waar. Vooral dat tijdig stoppen, voordat alle pracht eraf is.
Reageer
Banshee