Band of Brothers

8.8 / 10
63 min
Oorlog
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jos Herbrink geeft "Band of Brothers - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Jos Herbrink op 25 april 2014.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Band of Brothers - Seizoen 1

Band of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de Tweede Wereldoorlog. Het is een co-productie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

Easy Company ondergaat vanaf 1942 de training in Camp Toccoa in Georgia, waarna de paratroepers naar Europa vertrekken om zich klaar te maken voor hun deelname aan de oorlog. Ze strijden in verschillende plaatsen om uiteindelijk in het nest van Hitler uit te komen. De belangrijkste rollen worden vervuld door Damian Lewis (Maj. Richard Winters), Donnie Wahlberg (2nd Lt. Carwood Lipton), Ron Livingston (Capt. Lewis Nixon), Matthew Settle (Capt. Ronald Speirs) en David Schwimmer (Capt. Herbert Sobel).

Ik ben deze serie gaan kijken, omdat ik de film Saving Private Ryan (Steven Spielberg) al aangrijpend vond. Ik had ergens gelezen dat deze serie de film zou overtreffen. Ook het genre spreekt me regelmatig aan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dus begon ik vol enthousiasme. Dit werd in het begin even afgeremd, omdat er een behoorlijk aantal personages aan bod komt. De namen bij de juiste gezichten plaatsen, de verstandhoudingen onderling onthouden… Echt gemakkelijk maakt dit het niet, maar heb toch even doorgezet. Zeker ook in de eerste aflevering moest ik echt mijn aandacht erbij houden. De wisseling van locaties, rangen binnen Easy Company, een aantal dingen die even moesten landen.

Daar tegenover staat wel het goede acteerwerk, de mooie locaties en de kostuums. Dit is allemaal zo ontzettend mooi gedaan, waardoor ik er wel goed in het thema kwam. De afleveringen duren per stuk gemiddeld een uur, waarvan ik dacht dat dat wel lang zou zijn. Maar iedere aflevering weer heb ik geboeid zitten kijken.

Voor mij een serie die voor herhaling vatbaar is. Je moet er even de tijd voor nemen, maar ik vond het zeker waard.
Volg Band of Brothers
Vorige aflevering
Points
Points
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_michaeljackson
25 apr 2014 14:30 -
hele goeie serie vind alleen de titel van deze review een beetje vreemd SEIZOEN 1? Je kunt hem beter de complete of volledige serie noemen want er is maar 1 seizoen er zal nooit een vervolg op komen:)
Reageer
avatar_monique1963
27 apr 2014 17:14 -
Geweldige serie! Zo waarheidsgetrouw, prachtige locaties en zeer goed geacteerd.
Reageer
avatar_ihoogveld
23 mrt 2016 12:06 -
Blijft een klassieker, kan ik blijven kijken!
Reageer
avatar_alyssameerburg
25 sep 2016 11:32 -
Fantastische serie, heb hem zelf thuis origineel op dvd. Geweldige acteurs. Recensie is top!
Reageer

Nieuwste recensies

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7