Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Ballers - Seizoen 1 (DVD)" een 7.
Geschreven door anonymous op 21 augustus 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Ballers - Seizoen 1 (DVD)

Soms is één naam genoeg om te weten dat je een serie wil zien. Dwayne Johnson is zo iemand. Een groots acteur, die eigenlijk alleen bekend is om zijn actierollen, met hier en daar een sprongetje naar een komedie als The Toothfairy. Toen Ballers aangekondigd werd, met Dwayne "The Rock" Johnson in de hoofdrol, wilde ik die serie graag een kans geven.

Ik heb helemaal niets met American Football, waarschijnlijk komt dit omdat de sport in Nederland nauwelijks bekend is. In Amerika is het natuurlijk de bekendste sport. Gelukkig hoef je als kijker van Ballers niet op de hoogte te zijn van de regels van het American Football. Gaandeweg leer je die wel kennen. Maar misschien is dat helemaal niet nodig, Ballers draait immers om geld, drugs, seks en grote auto's.

[image-51583]
Ballers is leuk tijdverdrijf. Met maar 25 minuten per aflevering kijk je er zo een paar achter elkaar. Spencer (Dwayne Johnson, The Fast and the Furious), is een oud Footballspeler. Door een blessure kan hij niet meer op het veld staan. Hij vraagt zich af wie hij is en wat hij wil met zijn leven. Tot voor kort bestond dat leven voornamelijk uit snelle auto's, mooie vrouwen, teamsport en football. Samen met zijn baas en financieel adviseur Joe (Rob Corddry, Childrens hospital) probeert hij ondertussen om footballspelers te contracteren. Daarbij worden de miljoenen niet geschuwd.

Als Spencer Ricky Jerret (John David Washington, Malcolm X) onder zijn vleugels neemt, haalt hij zich een hoop ellende op zijn nek. Ricky verpest het keer op keer. Zijn verdiende miljoenen gaan op aan auto's, vrouwen en een hoop alcohol. Van Spencer krijgt hij zijn allerlaatste kans. Als hij die verpest, kan hij zijn footballcarrière vaarwel zeggen. Dat Spencer Ricky aanneemt is een groot risico en niet alleen voor Ricky zelf. Spencer kan alles verliezen, inclusief zijn baan.

Zonder The Rock zou ik Ballers een stuk minder interessant vinden

Ballers is een leuke serie, vooral als je houdt van snelle auto's, een beetje humor, een vleugje sport en bovenal Dwayne Johnson. Zonder The Rock zou ik Ballers een stuk minder interessant vinden. Hij is degene die de serie draagt, de man met het acteertalent, de ervaren acteur die weet hoe hij de camera en de kijker kan bespelen. De rest van de acteurs zijn niet slecht, maar het niveau van Dwayne halen ze niet.
Is Ballers dan wel een leuke serie? Ja, want er gebeuren veel leuke dingen, de serie heeft een komisch randje en een vleugje drama. Ik kijk nog steeds met veel plezier. Het is geen hoogstaande, spannende, vreselijk komische serie, Ballers is een ijsje dat je eet op een warme zomeravond. Iets lekkers voor tussendoor.

De dvd heeft een leuke bonus. Naast de twee dvd's, die elk vijf afleveringen bevatten, is er ook een 'Inside the episodes', waarin de acteurs uitleggen waarom bepaalde scenes zo in elkaar zitten. Je krijgt een beetje meer achtergrondinformatie. Geen urenlang gepraat over een aflevering, maar gewoon kleine stukjes informatie van een paar minuten.

Ballers krijgt van mij een 7. Voor de snelheid maar vooral voor Dwayne, want zonder The Rock zou Ballers gewoon een simpel balspelletje zijn zonder echt hoogtepunt. Een tip: Ballers, waar binnenkort een derde seizoen van is te zien, is te bekijken op HBO.
Volg Ballers
Vorige aflevering
Players Only
Players Only
05x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
21 aug 2016 10:36 - 21 aug 2016 10:37
"Een groots acteur"...Dat is toch een grapje neem ik aan of bedoel je gewoon zijn gestalte ?
Dat terzijde gelaten vond ik deze serie niets meer dan lucht in een mooie verpakking : Het ziet er allemaal prima uit maar eigenlijk zit er niks in.
Een 4 van mij vanwege het camerawerk en de mooie plaatjes.
Reageer
avatar_Petertjuh4
21 aug 2016 14:20 -
Ik vind de serie zeker wel vermakelijk en de chemie tussen Spencer en Joe is leuk om naar te kijken. Er zitten mindere, niet interessante dingen in de serie maar als de serie zich richt op de football players is het een leuke, vermakelijk serie. De persoonlijke drama rond Spencer is niet zo heel boeiend. Ik kan me wel vinden in score van een 7.

Trouwens, ballers is op dit moment bezig met het tweede serie en is nu op de helft. Aflevering 6 wordt zondag as uitgezonden. De serie is wel al vernieuwd met een derde seizoen.
Reageer
Ballers