Awake

7.3 / 10
45 min
Sciencefiction, Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jos Herbrink geeft "Awake - Seizoen 1 (Eerste vijf afleveringen)" een 9.
Geschreven door Jos Herbrink op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Awake - Seizoen 1 (Eerste vijf afleveringen)

Nadat ik Inception voor de tiende keer gezien had, was ik toe aan iets nieuws in dat genre. Het kunnen beheersen van je droom heeft me sinds Inception enorm gefascineerd maar echt iets van niveau was er niet te vinden op het gebied van Series. Toen liep ik tegen Awake aan, en dat bleek een schot in de roos.

De serie is op het moment van schrijven vijf afleveringen oud en gaat over een gezin dat betrokken raakt bij een eenzijdig auto-ongeluk.

Na het auto-ongeluk gaat Michael Britten (gespeeld door Jason Isaacs) verder met zijn werk, maar er is iets vreemds. De ene keer wordt hij wakker in de realiteit waar zijn zoon Rex (Dylan Minnette) is omgekomen, de andere keer wordt hij wakker in een realiteit waar hij zijn vrouw Hannah (Laura Allen) is kwijt geraakt. Omdat hij het in beide realiteiten enorm moeilijk heeft met het verlies dat hij heeft geleden, gaat hij naar een psychiater.

Beide psychiaters beweren dat de realiteit waarin hij op dat moment zit, de echte realiteit is en de andere slechts een droom. Als kijker word je daardoor voortdurend aan het lijntje gehouden. Het wordt namelijk niet duidelijk wie er nu gelijk heeft. Maar niet alleen het verhaal is erg sterk. Ook door de enorm sterkte cast is de serie nu al een aanrader. Jason Isaacs, bekend van Lucius Malfoy (Harry Potter) zet Michael erg sterk neer maar datzelfde geldt ook voor Laura Allen (CSI Miami en Criminal Minds) en Dylan Minnette (Lost en Prison Break). Als je een dergelijke cast kunt veroorloven moet de serie een dusdanig budget hebben dat er wel iets goeds uit moét komen.

Ik begon zonder verwachtingen aan Awake maar die verwachtingen heb ik snel naar boven bijgesteld. Het is wat mij betreft naast Person of Interest momenteel de sterkste serie die op de TV te zien is. Niet alleen vanwege cast maar vooral vanwege het originele en verfrissende verhaal. Na het Inception succes is dit de eerste serie die het dromen weer oppakt. Gewaagd, maar absoluut geslaagd. Awake is na vijf afleveringen al een dikke aanrader!
Volg Awake
Vorige aflevering
Turtles All the Way Down
Turtles All the Way Down
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
03 apr 2012 12:44 -
Had de recensie van het weekend al gelezen ;-). Ben de serie gelijk gaan kijken en heb alle vijf de afleveringen gezien.
Erg leuke serie bedankt voor de tip!
Reageer
avatar_JanWillemK
03 apr 2012 20:12 -
Zeer leuke serie. Alleen jammer dat ie niet echt goed word bekeken in USA. Die gasten zijn gewoon te dom om deze serie te snappen.
Reageer
avatar_JanWillemK
03 apr 2012 20:12 -
Goeie recensie trouwens! ;)
Reageer
avatar_anonymous
03 apr 2012 23:45 -
Dank beide :) En inderdaad @Dubst3p, het zou te zonde zijn als hier geen 2e seizoen van komt (mocht het daartoe komen)
Reageer

Nieuwste recensies

Short Circuit - Seizoen 1

9

DC's Stargirl - Eerste aflevering

7

Never Have I Ever - Eerste aflevering

7

Brooklyn Nine-Nine - Seizoen 7

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 15

7

White Lines - Eerste aflevering

7.5