Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Peter Rotthier geeft "Avenue 5 - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 22 januari 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Avenue 5 - Eerste aflevering

Een serie met Hugh Laurie (House M.D.) is altijd iets om naar uit te kijken, zeker als de serie onder de noemer komedie gerangschikt wordt. De eerste aflevering van Avenue 5 is echter een tegenvaller en ook het bewijs dat een topacteur in het genre casten geen garantie is om de kijker weg te blazen.

Laurie speelt in deze serie de kapitein van een soort Love Boat in de ruimte. De vakantiegangers lijken op deze cruise uit een allegaartje te bestaan, waarbij je verwacht dat men enkele mensen verder gaat toelichten in elke aflevering. De kennismaking met een aantal personages is gewoon chaotisch waardoor je als kijker niet weet van welk hout pijlen worden gemaakt. Het is wel grappig, maar het lijkt tot niets te dienen tot er een ongeluk plaatsvindt waardoor het ruimtetuig uit koers geslagen wordt.

alleen dankzij de inbreng van Laurie krijgt deze serie nog een tweede kans.

Het resultaat is dat de mensen op Avenue 5 vast zitten voor maar liefst drie jaar. Voer om dus heel wat verhaallijnen uit te werken. Komt daarbij nog dat het personage van Hugh Laurie maar een fake personage is. Voor de passagiers is hij de kapitein van het schip maar in werkelijkheid is hij aan boord om de mensen aan boord te vermaken. De echte verantwoordelijke heeft tijdens het ongeluk het hiernamaals opgezocht en dus gaan de poppen aan het dansen met een kapitein die in een, voor hem, uitzichtloze situatie terecht komt.

Avenue 5
© HBO


Vooral de eerste helft van deze pilot verloopt in complete, hysterische chaos terwijl er op dat moment geen enkele reden is om zo’n toestand te creëren bij het voorstellen van de personages. Wanneer na het ongeluk stilaan het besef komt dat men uit koers geslagen is en de kapitein beseft dat hij nu daadwerkelijk ook verantwoordelijk is geworden voor al de mensen aan boord, begint er een beetje lijn in het verhaal te komen. Jammer alleen dat dan de aflevering al ten einde is en we een week moeten wachten alvorens we kunnen besluiten of we Avenue 5 tot het einde van het seizoen willen uitzitten of niet. Ik vrees echter voor het ergste want deze pilot is absoluut niet overtuigend en alleen dankzij de inbreng van Laurie krijgt deze serie nog een tweede kans.
Volg Avenue 5
Vorige aflevering
That's Why They Call It a Missile
That's Why They Call It a Missile
02x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Javelin
22 jan 2020 09:17 - 22 sep 2021 04:49
Ik begrijp echt totaal niet waar de schrijvers met deze serie nou naar toe willen. Het is een soort van Amerikaanse comedy op een ruimteschip met maar een beetje B-grappen die totaal niet aanslaan. Chaotisch is inderdaad het beste woord.
Reageer
avatar_BlackBiker
22 jan 2020 17:49 - 22 sep 2021 04:49
Eens met deze recensie. Ik heb hem gezien, maar ik ben bang dat het bij de pilot blijft voor mij. Het schijnt een humoristische show te zijn, maar mij zijn de grappen volledig ontgaan. En wat een vervelende types zitten er op dat schip. Echt helemaal niemand waarvan ik het interessant vind om te kijken hoe het er verder mee gaat.
Nee, dit is een enorme miskleun. En ik geef hem niet eens een tweede kans. Mijn tijd is beperkt en dan kijk ik liever wat leuks ;-)
Reageer
avatar_mebo870
07 maa 2020 22:19 -
Het verhaal als er al een is, gaat compleet de mist in.
Er wordt van de hak op de tak gesprongen, teveel personages die elk hun zegje moeten doen.
Chaotisch is inderdaad het beste woord.
Reageer
avatar_TragicError
12 maa 2020 22:49 -
Dan heb ik blijkbaar toch lang volgehouden, maar na het zien van aflevering 8 haak ik af. Wat een ongelooflijke miskleun is dit wangedrocht.
Reageer
Avenue 5