Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Science fiction-comedyserie Avenue 5 gecanceld door HBO

Het schip komt niet meer thuis. Tot weinig verrassing heeft HBO de serie Avenue 5 geannuleerd, dus er komt geen derde seizoen.

In Avenue 5, een science fiction-comedyserie, spelen Hugh Laurie, Josh Gad, Zach Woods, Rebecca Front, Suzy Nakamura, Lenora Crichlow, Nikki Amuka-Bird en Ethan Phillips de hoofdrollen. Gaststerren in seizoen twee zijn Andy Buckley, Jessica St. Clair, Kyle Bornheimer, Adam Pålsson, Daisy May Cooper, Lucy Punch, Leila Farzad, Jonathan Aris en Arsher Ali.

Kapitein Ryan Clark (Laurie) bemant een luxe ruimteschip van Herman Judd ( Gad) en zit er tot over zijn oren in wanneer het schip rampzalig uit koers raakt. Dit verandert wat bedoeld was als een cruise van acht weken in een reis van acht jaar. Vijf maanden nadat het niet gelukt is het schip om te leiden, volgt seizoen twee de bemanning - waaronder de vurige ingenieur Billie (Crichlow), het onvoorspelbare hoofd klantenrelaties Matt (Woods) en de trouwe rechterhand Iris (Nakamura) - terwijl ze worstelen om het schip te leiden, te kalmeren, onder controle te houden en, indien nodig, zich te verbergen voor steeds onhandelbaardere passagiers. Op aarde worden ze geprezen als helden, en in de ruimte kan iedereen ze horen schreeuwen.

Avenue 5

De serie ging in januari 2020 van start en werd de maand daarop verlengd voor een tweede seizoen. Door de pandemie werd de productie vertraagd en het tweede seizoen ging pas ruim twee jaar na afloop van het eerste seizoen in première. De opties voor de cast waren toen al lang verstreken, waardoor de kans op een derde seizoen op zijn best klein leek. De lagere kijkcijfers voor seizoen twee bezegelden waarschijnlijk de deal.

"Naar de ruimte gaan met Armando Iannucci is een ongelooflijke reis geweest", aldus een woordvoerster van HBO. "Hoewel we niet verder gaan met een derde seizoen van Avenue 5, kijken we uit naar nog veel meer avonturen samen."
Video on youtube
Vorige aflevering
That's Why They Call It a Missile
That's Why They Call It a Missile
02x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
11 feb 2023 15:20 -
Ondanks Hugh Laurie was ik er na de pilot gezien te hebben al klaar mee. Wat een slechte serie.

Overigens gaat door de vertaling van bovenstaand artikel het woordgrapje "en in de ruimte kan iedereen ze horen schreeuwen" wat verloren. Dit is ongetwijfeld een leuk bedoelde variant op de beroemde tagline van de film Alien: "In Space no one can hear you Scream" :-)
Reageer
Avenue 5