Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esther Ram geeft "Atypical - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Esther Ram op 17 september 2018.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Atypical - Seizoen 2

Vorig jaar kwam het eerste seizoen van Atypical op Netflix. Aangezien het gaat over iemand met autisme en ik zelf ook autisme heb, was ik wel benieuwd naar deze serie. Door seizoen 1 ben ik heen gevlogen en ik was dan ook heel blij dat er een tweede seizoen kwam. Ben je benieuwd of ik seizoen 2 net zo geweldig vond? Lees dan snel verder.

In het eerste seizoen van Atypical volgden we Sam, een achttienjarige autistische middelbare scholier die moeite heeft om de wereld om hem heen te begrijpen, met name meisjes. Toch wil hij graag een vriendin en met hulp van zijn collega Zahid, zijn zusje Casey en zijn vader Doug gaat Sam daten. Zijn erg beschermende moeder Elsa vindt dat maar niks. Zij is bang dat Sam gekwetst wordt.

Seizoen 2 gaat verder waar seizoen 1 is gebleven. Sam stuntelt nog steeds als het om meisjes gaat terwijl zijn moeder hem voor pijn wil behoeden. In seizoen 1 zag je hoe het Sam uiteindelijk toch lukte een meisje aan de haak te slaan, alleen om uiteindelijk weer gedumpt te worden. Seizoen 2 borduurt hier verder op. Sam zit in het laatste jaar van zijn school en moet klaargestoomd worden om naar universiteiten te kijken. Zijn moeder is vreemdgegaan en woont niet meer thuis en zijn zus zit inmiddels op de universiteit en moet daar haar leven zien op te bouwen.

Atypical zit vol met leuke personages. Sam zegt heerlijk wat hij denkt, zonder zich daarvoor te schamen. Juist hierdoor heeft hij moeite met het aangaan van sociaal contact, maar dat is herkenbaar. Zijn liefde voor pinguïns vind ik schattig en is echt typisch iets voor Sam. Zijn zus is een erg goed personage omdat je precies ziet wat zij lastig vindt aan het contact met Sam. Zij is grappig en interessant op haar eigen manier. Sam samen met een overbezorgde moeder kan alleen maar voor problemen zorgen. Kortgezegd, ik vind alle personages erg interessant.

Atypical zit vol met clichés en moet je dus ook niet al te serieus nemen. Toch kijkt de serie, in al zijn luchtigheid, erg lekker weg. Ik hoop zeker dat er ook een derde seizoen komt, want ik ben van de personages gaan houden en ik ben heel benieuwd hoe het met Sam gaat op een nieuwe school.
Atypical
© Netflix
Volg Atypical
Vorige aflevering
Dessert at Olive Garden
Dessert at Olive Garden
04x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Atypical