Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Ron Schoonwater geeft "As We See It - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Ron Schoonwater op 28 februari 2022.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

As We See It - Seizoen 1

As We See It is innemend, integer en humoristisch, maar ook ongemakkelijk, beschamend en pijnlijk.

In As We See It wonen drie bewoners met een vorm van autisme bij elkaar in een appartement. Ze staan onder begeleiding van familie en hun begeleider Mandy (Sosie Bacon, Mare Of Easttown). Dit is de basis van de hele serie. Grootste pluspunt van deze televisieserie is dat de drie hoofdrolspelers zelf een vorm van autisme hebben. De bedenker achter As We See It heeft een zoon met autisme. Het zorgt daardoor voor een integer beeld over autisme.

Jack (Rick Glassman, Undateable) noemt zijn baas een idioot en wordt ontslagen. Als hij ook nog eens ontdekt dat zijn vader terminale kanker heeft dreigt zijn wereld in te storten. Omdat Jack moeilijk met emoties en relaties omgaat volgt een reeks aan ongemakkelijke situaties. Althans, vooral voor zijn omgeving. Voor Jack is het vooral de grote vraag waarom hij zich nu weer aan moet passen aan de mensen om hem heen.

Grootste pluspunt van deze televisieserie is dat de drie hoofdrolspelers zelf een vorm van autisme hebben.

Violet (Sue Ann Pien, Citizen Mars) wil volwassen zijn. Haar liefde voor kleurige eenhoorns maakt dat lastig. Violet is gevoelig, eerlijk en oprecht. Als ze niet krijgt wat ze wil dan laat ze dit luidruchtig merken. Om haar volwassenheid te bewijzen wil ze een relatie, maar vooral seks. Haar broer Van (Chris Pang, Marco Polo) is haar enig overgebleven familielid. Zijn beschermende karakter staat haaks op de wens van Violet om als volwaardig volwassene gezien te worden.

As We See It
© Prime Video


Harrison (Albert Rutecki) heeft pleinvrees. Hij blijft vooral binnen. Als hij naar buiten gaat heeft hij allerlei beschermende maatregelen nodig om überhaupt een stap buiten de deur te doen. Harrison is nogal introvert. Zeker ten opzichte van Violet en Jack. Wanneer hij een vriendje vindt in de jonge bovenbuurjongen wordt hij geconfronteerd met onbegrip van de moeder. Zij vindt Harrison te oud en te gevaarlijk.

Mandy kent haar eigen problemen. Ze krijgt een unieke kans voor haar studie, maar dat betekent dat ze afscheid moet nemen van het drietal. Door haar liefdevolle betrokkenheid is de keuze niet zo makkelijk. Zeker niet omdat Mandy zich heel goed beseft dat het drietal moeilijk omgaat met veranderingen. Het tekent de situatie als Van aangeeft dat zij de zoveelste student is die Violet in de steek zal laten. Hij en op een andere manier Violet raken eraan gewend.

Het is humoristisch door het ongemak en het gemak waarmee vooral Jack en Violet zich uitspreken.

As We See It is een serieus inkijkje in de wereld van autisme. Het is humoristisch door het ongemak en het gemak waarmee vooral Jack en Violet zich uitspreken. Harrison is de knuffelbeer die ondanks die eigenschap toch als gevaarlijk wordt gezien. Door de integere aanpak en het feit dat de hoofdrolspelers ook daadwerkelijk autisme hebben is As We See It toptelevisie.
Video on youtube
Volg As We See It
Vorige aflevering
Please Don't Leave
Please Don't Leave
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
As We See It