Arrow

8.1 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Arrow - Seizoen 6" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 28 mei 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Arrow - Seizoen 6

I am the Green Arrow – OliverArrow, ook wel de hoeksteen van het DC-imperium op de zender The CW genoemd. Talloze series zijn aan deze serie ontsproten. Inmiddels zijn we alweer beland aan het einde van seizoen zes. Voor de echte Arrow-kijker waren seizoen één en twee het beste, seizoen drie ging nog, seizoen vier was dramatisch en in seizoen vijf leek Arrow weer iets van zijn vergane glorie terug te vinden. Hoe zit het met seizoen zes?

In het kort? In mijn ogen enigszins vergelijkbaar met de kwaliteit van seizoen drie. Het begin van het seizoen leek weer van een dramatisch niveau, maar door de laatste zes afleveringen is dit seizoen toch nog ruimschoots gered.

© The CW


Lichte spoilers voor de eerste paar afleveringen van Arrow – Seizoen 6!

Waar de serie meteen de mist ingaat, is het ongedaan maken van de enorme (geweldige!) cliffhanger van het vorige seizoen. Geen enkel belangrijk personage blijkt te zijn overleden op Lian-Yu. Daarmee maak je het jezelf als schrijver wel erg gemakkelijk, vind ik.

Natuurlijk, het feit dat Manu Bennet zijn rol als Deathstroke weer een paar afleveringen mag vervullen, maakt een hoop goed, maar je wordt als kijker wel erg argwanend als er iemand dood lijkt te gaan. Want blijkbaar is de kans dat je een compleet ontploffend eiland overleeft ook praktisch honderd procent.

Einde spoilerwaarschuwing!

Daarnaast maken we dit seizoen kennis met Black Siren (Katie Cassidy), de kwaadaardige dubbelganger van een andere aarde. (Zij is geïntroduceerd in het vorige seizoen van The Flash.) Hoewel ik Katie, in dit seizoen, goed vond acteren, wisten de schrijvers zich nog even geen raad met dit personage. Kwaadaardig? Toch goed? Toch weer kwaadaardig? Tóch weer goed? Dit was onduidelijk en het was af en toe lastig om haar nog te geloven, ondanks dat ze duidelijk haar best deed.

Hoewel een groot deel van dit seizoen Cayden James (Michael Emerson) de hoofdvijand van Oliver was, wil ik daar niet teveel over kwijt. Ik vond dit een slecht uitgewerkte villain waar ze veel meer mee hadden kunnen doen. Het is ook niet voor niets dat op het moment dat Ricardo Diaz (Kirk Acevedo) de rol als villain overneemt, het seizoen drastisch aan kwaliteit wint.

Kirk speelt de calculerende en ijzingwekkende Diaz als een meester. Je ziet hem groeien in zijn rol en tijdens de aflevering ‘The Dragon’ schittert hij. Diaz is een waardige vijand die, wat mij betreft, in het rijtje Deathstroke en Prometheus past!

[image-67286]

Over acteurs gesproken, Stephen Amell, de titulaire Green Arrow, stelt nooit teleur. Wat je volgens mij ook voor die man schrijft, hij brengt zijn beste acteerprestaties altijd mee. Voor een The CW-serie vind ik hem uitmuntend acteren.

De serie heeft, vooral in het middendeel van het seizoen, moeite om alle karakters even goed uitgewerkt te houden. Vooral de nieuwere groepsleden van Team Arrow hebben daar last van. Echter, als ze de gestroomlijnde vertelstructuur van de laatste afleveringen vasthouden voor seizoen zeven, denk ik dat dit helemaal goed gaat komen.

Inmiddels is deze serie vernieuwd met een zevende seizoen, dus we kunnen nog een heel jaar vooruit om onze favoriete groene held te volgen. Er gaan geruchten dat het zevende seizoen wellicht het laatste zou gaan worden, maar dat zijn voor nu nog geruchten. Seizoen zes was in ieder geval weer een stap in de goede richting, dus laat het volgende seizoen maar komen.

Een 7,5!
Volg Arrow
Vorige aflevering
Fadeout
Fadeout
08x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_TragicError
28 mei 2018 09:07 -
Ik ben een fan van het Arrowverse en dus van Arrow. En ondanks dat vind ik Arrow de slechtste van allemaal. Vanaf seizoen 3 is de kwaliteit van het verhaal naar beneden gegaan. Ra's Al Ghul was een waardige tegenstander maar kwam niet goed uit de verf. Hij is ook meer een Batman villain. Het geheel werd erg ongeloofwaardig met de dood en wederopstanding van Oliver
Reageer
avatar_TnTNL
28 mei 2018 10:32
Ik ben na dat seizoen afgehaakt met het idee het ooit misschien weer op te pakken.... Lijkt er niet op.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5