Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Around the World in 80 Days - Eerste twee afleveringen" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 29 december 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Around the World in 80 Days - Eerste twee afleveringen

De nieuwe verfilming van het klassieke verhaal van Jules Verne begint veelbelovend. De eerste twee afleveringen bieden een flinke dosis avontuur, mooie locaties en leuke hoofdrolspelers.

David Tennant die een excentriekeling speelt en met twee reisgenoten een waanzinnig avontuur beleeft? Nee, dit is niet een nieuwe aflevering van Doctor Who. Wel is het de nieuwe verfilming van het boek van Around the World in Eighty Days van Jules Verne. Tennant speelt de Victoriaanse uitvinder Phileas Fogg, die het lachertje van de wetenschappelijke gemeenschap is. Daarom wedt hij dat hij binnen tachtig dagen een reis rondom de wereld kan maken. Samen met zijn assistent Passepartout (Ibrahim Koma, Maman a tort) en de journalist Abigail Fix (Leonie Benesch, Babylon Berlin) gaat hij op avontuur, maar al gauw gaat dat niet zoals gepland.

Deze verfilming geeft een frisse draai aan een klassiek verhaal

De nieuwe verfilming van dit klassieke boek begint veelbelovend en geeft een verfrissende draai aan de iconische verhaallijn. Trouw aan het boek lijkt deze serie absoluut niet te worden. Of dat erg is? Dat denk ik niet. Zo krijgt Passepartout een tragisch achtergrondverhaal en is Abigail een nieuw personage dat we niet in het bronmateriaal tegenkomen. Maar in beide gevallen werken deze personages wel heel goed. Ook de versie van Phileas Fogg gespeeld door van David Tennant is fantastisch en de momenten dat hij wetenschappelijke oplossing heeft voor een probleem zijn heerlijk. Ook als trio met hun onderlinge gekibbel werken de personages uitstekend.

Around The World in 80 Days presenteert zich als een vlotte avonturenserie die luchtig aanvoelt, maar af en toe een duister randje heeft. Het tempo is in de eerste twee afleveringen erg hoog. Al na een kwartier zitten Fogg en co op de boot richting Frankrijk voor hun eerste overstap. Ook gebeurt er in beide afleveringen van elk nog geen vijftig minuten ontzettend veel. Aan het einde van elke aflevering zijn de personages zowel fysiek als emotioneel op een hele andere plek dan waar ze in het begin zaten. Maar toch voelt de aflevering nergens te vol aan.

Alles in deze serie ziet er prachtig uit en ademt avontuur

Ook qua vormgeving is dit smullen geblazen. Alles ziet er prachtig uit en de beelden uit het Frankrijk en Engeland van de negentiende eeuw zijn erg sfeervol. Van de smerige achterafsteegjes tot de meest exclusieve clubs, alles ziet er mooi uit. Of het historisch klopt, weet ik niet, maar het is niet erg. Ook de muziek, mede gecomponeerd door Hans Zimmer, is prachtig en past goed bij het gevoel dat de serie probeert uit te stralen. Een klein schoonheidsfoutje in deze aflevering is het feit dat iedere Fransman of Italiaan in deze serie perfect Engels lijkt te spreken. Iedereen die ooit op vakantie naar Frankrijk of Italië is geweest, kan bevestigen dat dit niet zo is.

De eerste twee afleveringen van Around the World in 80 Days beloven een spannend avontuur te worden. Met leuke hoofdrolspelers, een hele fijne avontuurlijke sfeer en een verfrissende draai aan het klassieke verhaal bevat deze serie alle ingrediënten die nodig zijn. Voor de BBC was het vertrouwen al dusdanig groot dat er nu al een tweede seizoen is aangekondigd. Ik heb heel erg genoten van de eerste twee afleveringen en kijk reikhalzend uit naar de rest van het seizoen.
Video on youtube
Volg Around the World in 80 Days
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
30 dec 2021 15:20 -
In januari op BBC FIRST
Reageer
avatar_tweemaalh
30 dec 2021 15:37
Yes, vanaf 16 januari. Mochten mensen deze op BBC One gemist hebben, is die daar nog te zien
Reageer
Around the World in 80 Days