Ares

6.1 / 10
30 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Lucas Verbunt geeft "Ares - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 23 januari 2020.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Ares - Eerste aflevering

Heb je je nooit afgevraagd hoe een klein land als Nederland zo rijk en machtig is geworden?Inmiddels staat Ares zo ongeveer een week op Netflix, als eerste volledig Nederlandse serie had ik toch wel m'n verwachtingen. Wegens omstandigheden kon ik de eerste aflevering pas later bekijken en toen waren de eerste reacties inmiddels al binnen. Deze waren gemixt en ik moet bekennen dat ik hier toch wel wat onzeker van werd. Wat moest ik verwachten? De eerste aflevering is me echter niet tegengevallen.

We starten de afleveringen met een intrigerende, maar opmerkelijke montage van beelden. We zien een blondharige studente het ontgroeningsproces van een studentenvereniging ondergaan. Ze lijkt er geen problemen mee te hebben, ze lacht; maar even later steekt ze een schaar door haar keel. Welkom bij Ares.

© Netflix


De focus verschuift naar Rosa (Jade Olieberg, Penoza), een eerstejaars geneeskunde student aan de universiteit van Amsterdam. Ze is haar draai nog aan het vinden in haar nieuwe studentenleven, ze is onrustig. Daarbovenop heeft haar moeder last van een zware depressie en kan niet alleen gelaten worden. Als ze een avondje uit gaat met jeugdvriend Jacob (Tobias Kersloot, Nieuwe Buren) loopt ze Carmen (Lisa Smit, Dokter Deen) en haar vrienden tegen het
lijf. Rosa wordt meegesleurd in de donkere wereld van het Ares genootschap en de geheimen van de Gouden Eeuw.

De eerste aflevering is spannend en intrigerend. Mooie beelden van Amsterdam komen langs, evenals een indrukwekkende scène in het Rijksmuseum. 'De Nachtwacht' geeft toch een zekere mysterieuze allure aan het beeld. De karakters zijn interessant en vooral Carmen wekt mijn interesse. De kostuums, vooral die aan het eind van de pilot, geven de serie een boost.

Wij, als Nederlanders, zijn vaak wat kritischer tegenover Nederlandse series. Misschien ook niet raar. We spreken de taal en dat komt dan toch anders over dan bijvoorbeeld een Deense of Spaanse serie. Ik heb dit echter niet als iets negatiefs ervaren. Ik ben vooral heel erg benieuwd hoe een niet-Nederlander tegen de serie aankijkt. Ik heb namelijk Nederlanders het acteerwerk negatief horen beoordelen, terwijl uit Amerika positieve reacties kwamen. Er zijn inmiddels nog andere positieve reacties binnen uit onder andere Canada en Duitsland.

© Netflix


Ik zou Ares zeker aanraden, althans in hoeverre dat kan na slechts één aflevering. Het internationaal geprezen acteerwerk valt mij tot nu toe niet tegen en ook het einde van de eerste aflevering smaakt naar meer. De beelden zijn prachtig en voldoen aan Netflix' kwalitatieve standaard. Ik ga snel verder kijken.

De eerste aflevering van Ares krijgt van mij een keurige 7,5!
Volg Ares
Vorige aflevering
Episode 8
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Peeep
23 jan 2020 12:44 -
Ik heb de serie helemaal gezien en ik vind het een goede serie! Als je recensies/ reacties leest blijkt wel dat veel mensen het niet echt snappen....
Reageer
avatar_BlackBiker
23 jan 2020 17:17 -
Ook ik heb alleen nog maar de eerste aflevering gezien en ben het met je eens. Goede productie waarde o.a. door het filmen in het Rijks. En een verhaal waarvan ik benieuwd ben hoe het verder gaat.
Dit weekend ga ik de rest kijken :-)
Reageer
avatar_Odin
24 jan 2020 11:35 -
k vond de eerste twee afleveringen erg interessant. Daarna vond ik het wel een beetje een vreemde richting op gaan, misschien ook wel een een totaal andere richting dan ik had verwacht. Ares bleef mijn interesse wel behouden om het verder af te kijken. Maar nooit eerder heb ik zo erg na afloop mijzelf afgevraagd, wat ik heb nou in hemelsnaam zitten kijken?
Reageer

Nieuwste recensies

High Fidelity - Eerste aflevering

7

The Magicians - Seizoen 3 (DVD)

8.5

World on Fire - Seizoen 1

8

Spinning Out - Seizoen 1

8.5

Hunters (2020) - Eerste vijf afleveringen

9.5

The Expanse - Seizoen 3 (DVD)

9