Arcadia

7,0 / 10
50 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Tweede seizoen voor Nederlands/Belgische sciencefiction-serie Arcadia

De nieuwe serie is onlangs gestart en er is nu al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen aan zit te komen voor de serie die maar liefst 1 miljoen euro per aflevering kost.

Er zijn nog maar twee afleveringen van de nieuwe fictiereeks Arcadia uitgezonden op zowel de Belgische zender Eén als de Nederlandse zender NPO 3. Actrice Lynn Van Royen kondigt echter nu al aan dat er een tweede seizoen komt. Dat vertelde ze namelijk afgelopen vrijdag in Goeiemorgen Morgen! op Radio2.

Vorige week zondag startte de gloednieuwe fictiereeks Arcadia op zowel Eén en VRT MAX in België als NPO 3 en NPO Plus in Nederland. Arcadia neemt je mee naar een nabije toekomst, een nieuwe ideale wereld, waar elke burger een score heeft die de levenskwaliteit beoordeelt.

Arcadia

Actrice Lynn Van Royen speelt in de serie het personage Luz. Ze zit ergens op het autismespectrum. Haar vader beïnvloedt de score van zijn dochter om haar te beschermen.

"Ik ben gaan praten met ouders die een kind hebben dat een vorm van autisme heeft. De kenmerken zijn voor elk individu zo specifiek, dat ik echt stukjes kon kiezen die passend waren voor Luz. De scène met de oorringen die je in de eerste aflevering ziet, is uit het leven gegrepen", vertelt Van Royen in Goeiemorgen Morgen! op Radio2.

"Ik denk dat er een coup gepleegd is op de koepel", vertelt Van Royen tijdens de uitzending. "Niemand weet echt wat er aan de hand is. De koepel is het overschouwend orgaan. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar het is duidelijk dat er veel slachtoffers gevallen zijn."

Arcadia

In de reeks spelen Nederlandse en Vlaamse acteurs naast elkaar. "Ik heb er nooit moeite voor gedaan om mijn uitspraak aan te passen", vertelt Van Royen. "Het was ook niet nodig voor mijn rol. Luz spreekt sowieso op een andere manier. Het personage van mijn collega Gene Bervoets heeft bijvoorbeeld wel een heel nette uitspraak die naar het Nederlands neigt."

In de uitzending vertelt Van Royen ook dat er een tweede seizoen komt van Arcadia. "Ik denk wel dat ik dat al mag zeggen. Maar wat er met Luz gebeurt, dat kan ik uiteraard niet verklappen."
Video on youtube
Vorige aflevering
Het geheim
Het geheim
01x08
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
27 maa 2023 13:32 -
Ontzettend goede nieuws!
Reageer
avatar_Nostromo
02 apr 2023 10:10 -
Ik moet zeggen dat boven mijn verwachting is van deze serie , want ik hou niet zo van nederlandse/ vlaamse serie vanwege mijn slechthorend en ondertiteling. Boven mijn verbazing was ondertiteling erg goed en vindt ook erg spannend .
Reageer
Arcadia