Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Anne Rice's Mayfair Witches krijgt tweede seizoen van AMC

Rowan's reis gaat verder. AMC heeft de serie Anne Rice's Mayfair Witches vernieuwd voor een tweede seizoen.

Anne Rice's Mayfair Witches, een bovennatuurlijke thriller-dramaserie, is gebaseerd op de boekentrilogie van Rice en heeft Alexandra Daddario, Jack Huston, Tongayi Chirisa en Harry Hamlin in de hoofdrollen, met Annabeth Gish, Beth Grant, Erica Gimpel en Jen Richards in terugkerende rollen.

Het verhaal volgt een intuïtieve en jonge neurochirurg genaamd Dr. Rowan Fielding (Daddario). Ze heeft een verhitte discussie met haar baas en hij krijgt een aneurysma, waardoor ze zich afvraagt of ze misschien de macht heeft om mensen kwaad te doen met haar gedachten. Na de dood van haar vervreemde moeder, Deidre (Gish), is Rowan geschokt om te ontdekken dat zij de dertiende heks is in de lijn van de Mayfair familie en de coven completeert.

Terwijl Rowan de bovennatuurlijke geschiedenis van haar familie onderzoekt, worstelt ze met het begrijpen en beheersen van haar nieuwe krachten en haar nieuwe rol. Ze ontdekt ook dat er een sinistere gedaanteverwisselaar is, Lasher (Huston), die haar familie al eeuwenlang achtervolgt.

Anne Rice's Mayfair Witches

"We zijn blij met de reactie op deze serie, vooral in het kielzog van de ongelooflijk sterke ontvangst van Interview with the Vampire, en kunnen niet wachten om de fans tweede seizoenen van beide series te brengen in dit rijke, levendige en groeiende universum gebaseerd op de werken van Anne Rice," zei Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks.

McDermott vervolgde: "In een sector waarin 'niemand iets weet', wisten we waar we op hoopten als het gaat om het opbouwen van een televisiefranchise rond deze opmerkelijke personages en verhalen, en om te zien dat deze series aankomen en kijkers boeien op de manier waarop ze dat hebben gedaan, is zo bevredigend en stimulerend voor iedereen die erbij betrokken is, en er is nog zoveel te komen."

"Het succes van zowel Mayfair Witches als Interview with the Vampire illustreert opnieuw de kracht en het meesterschap van het werk van Anne Rice", aldus Mark Johnson, die voor AMC Networks toezicht houdt op het hele Anne Rice-universum. "Het feit dat deze eerste twee series het zo uitstekend doen bij een televisiepubliek geeft ons veel trots op wat we al hebben gedaan en veel verwachting voor de vertelmogelijkheden die nog moeten komen."

"Anne Rice's Lives of the Mayfair Witches is een weelderig episch verhaal waar we nog maar net mee begonnen zijn", zegt Esta Spalding, showrunner en uitvoerend producent van Anne Rice's Mayfair Witches. "Ik ben de fans en kijkers van de serie zo dankbaar dat ze ons de kans hebben gegeven om dit verhaal verder te vertellen."

De productie van seizoen twee begint later dit jaar in New Orleans. Een startdatum wordt later bekendgemaakt.
Video on youtube
Vorige aflevering
What Rough Beast
What Rough Beast
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Anne Rice's Mayfair Witches