Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Angela Black - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 23 februari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Angela Black - Seizoen 1

Angela Black gaat soms het boekje te buiten en mist daardoor een beetje de boot.

Angela (Joanne Froggatt, Downton Abbey) heeft het voor elkaar. Een lieve man en twee dotten van kinderen. Schijn bedriegt echter, want haar man Olivier (Michiel Huisman, Game of Thrones) is agressief en gewelddadig. Wanneer Angela Ed (Samuel Adewunmi, The Watch (2021)) tegenkomt blijken de plannen van Olivier veel kwaadaardiger dan Angela ooit had gedacht. De grote vraag is of ze het verhaal van Ed moet geloven, of dat er meer aan de hand is?

Probleem is wel dat Angela Black vooral te lijden heeft van dat zwakke verhaal in het midden van de serie.

De televisieserie Angela Black kent een aantal typische kenmerken die al eerder geleid hebben tot spannende, soms voorspelbare, televisie. Angela heeft een duister verleden. Haar psyche kent gebreken. Ze is daardoor een makkelijk slachtoffer van manipulatie. Haar verhaal wordt mede daardoor niet echt geloofd door de politie. Zeker niet omdat Olivier juist erg voorkomend en charismatisch is. Hij zorgt er wel voor dat zijn omgeving hem ziet als de bezorgde man en vader.

Angela Black
© ITV


Het begin van het seizoen start goed. Vooral in het middenstuk laat het verhaal het wat afweten. Dan zwabbert het iets teveel alle kanten op. Grotendeels ongeloofwaardig en anderzijds ook nog eens voorspelbaar. De laatste afleveringen zijn echter weer aardig bedacht. Daardoor scoort de serie toch een aardige zeven.

Aan het acteren ligt het niet. Michiel Huisman zet een manipulatieve Nederlander neer waarbij het lang onduidelijk blijft of hij nu wel of niet echt kwaadaardig is. Joanne heeft in Liar al eerder een kwetsbare vrouwenrol gespeeld die later toch sterker bleek dan gedacht. Ze laat die ervaring nu meespelen in de rol van Angela. Ed is geloofwaardig onbetrouwbaar en betrouwbaar tegelijk. Zijn onwaarschijnlijke verhaal vraagt het uiterste van deze kwaliteiten.

Michiel Huisman zet een manipulatieve Nederlander neer waarbij het lang onduidelijk blijft of hij nu wel of niet echt kwaadaardig is.

Verder is Angela Black een typisch Britse serie. De toonzetting en sfeer zijn prima. De kwaliteit van de geschoten beelden is hoog. Probleem is wel dat Angela Black vooral te lijden heeft van dat zwakke verhaal in het midden van de serie. Mede daardoor krijgt de serie niet meer dan een ruime voldoende.
Video on youtube
Volg Angela Black
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Isa1001
25 feb 2022 12:43 -
Vond de serie ook redelijk maar vrij ongeloofwaardig zoals Angela maar geloofde wat Ed zei en daar in mee ging.
Reageer
Angela Black