Andor

7.9 / 10
42 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Star Wars-serie Andor zowel op streaming als op televisie

De veelgeprezen Rogue One prequel-serie Andor wordt de eerste Disney+ Star Wars-serie die op televisie wordt uitgezonden én wordt gestreamd op Hulu.

Andor heeft de eer om de eerste Disney+ Star Wars-serie te worden die wordt uitgezonden op tv én die je kunt streamen op Hulu. Disney begon het Star Wars-universum uit te breiden met streaming-series, beginnend met 2019's The Mandalorian. Die eerste uitstap was zo'n groot succes dat Disney+ al snel werd overspoeld met Star Wars-series, waaronder live-actionseries The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi, en animatieseries Star Wars: The Bad Batch, Star Wars: Visions en Tales of the Jedi.

Maar in de ogen van critici is de meest succesvolle Star Wars Disney+ serie tot nu toe Andor, de Rogue One-prequel met Diego Luna in de hoofdrol. Andor is zelfs zo'n groot succes dat Disney de serie nu een kans geeft buiten de grenzen van de betaalde streamingdienst, door een groot Andor-evenement aan te kondigen op andere platforms, waaronder ouderwetse gratis televisie. Zelfs mensen die geen Disney+ hebben, krijgen de eerste twee Andor-afleveringen, "Kassa" en "That Would Be Me" tijdens de Thanksgiving-vakantie te zien via vier verschillende eigen Disney-verkooppunten. Het volledige schema is hieronder te zien:

Op woensdag 23 november zijn de twee afleveringen te zien van 21.00 tot 22.30 uur op ABC.

Op donderdag 24 november zijn de twee afleveringen te zien van 21.00 tot 22.30 uur op FX.

Op vrijdag 25 november zijn de twee afleveringen te zien van 21.00 tot 22.30 uur op Freeform.

Vanaf 23 november tot 7 december zijn de twee afleveringen gratis beschikbaar om te streamen op Hulu.

Andor

Disney doet natuurlijk meer dan alleen het tonen van het uitstekende schrijfwerk, acteerwerk en productieontwerp die van Andor een hit hebben gemaakt bij zowel critici als (sommige) fans. Ze promoten ook hun Disney+ streamingdienst in de hoop meer abonnees te werven. En ze hadden geen betere Star Wars-serie kunnen kiezen om uit de streamingtitels te plukken en beschikbaar te maken voor een breder publiek.

De kwaliteit van Andor is natuurlijk het eerste wat het de juiste serie maakt om uit te brengen op ABC, Hulu en andere platforms. Misschien nog belangrijker is dat Andor meer volwassen is dan andere Star Wars-series, wat het waarschijnlijk aantrekkelijker zou moeten maken voor het soort publiek dat elke avond naar netwerk TV kijkt. De gedachte hierachter zou kunnen zijn dat oudere kijkers die anders misschien niet geïnteresseerd zijn in Star Wars (of iets anders op Disney+ in het algemeen) zullen worden aangetrokken door de meer volwassen, complexe verhalen in Andor. Showrunner Tony Gilroy heeft onder meer aan de Netflix hitserie House of Cards (2013) meegewerkt als raadplegend producent.

Het valt natuurlijk nog te bezien of het uitbrengen van Andor naar ABC tijdens de feestdagen bewuste oudere Star Wars-kijkers zal aanzetten om zich te abonneren op een Disney+ abonnement. Op zijn minst geeft de bredere release meer mensen een kans om te genieten van een serie die het beste van Star Wars te bieden heeft, en daar is geen nadeel aan. En dit alles leidt natuurlijk tot de laatste afleveringen van Andor, inclusief de finale van het eerste seizoen dat op 23 november 2022 op Disney+ verschijnt.
Video on youtube
Vorige aflevering
Rix Road
Rix Road
01x12
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Andor