American Horror Story

7.8 / 10
45 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Henk Vernout geeft "American Horror Story - Seizoen 8" een 8.5.
Geschreven door Henk Vernout op 9 december 2018.
Leuk?
3
2
Bekijk stemmen

American Horror Story - Seizoen 8

Satan has one son. But my sisters are legion, motherf*cker. – Cordelia

American Horror story, een van de bekendste anthologie-series van het moment, is inmiddels alweer aanbeland in het achtste seizoen. En het is niet zomaar een nieuw seizoen. Wellicht is het een van de meest naar uitgekeken seizoenen in jaren van American Horror Story. Waarom vraag je? Het is ‘crossover-season’. Dit seizoen, dat als titel Apocalypse mee kreeg, bestaat uit een mix tussen seizoen één (Murderhouse) én seizoen drie (Coven). Laten we er meteen induiken!

Het intrigeerde me meteen toen ik voor het eerst hoorde over dit seizoen, en ik denk ook velen met mij. Na het zeer matige vorige seizoen gloorde er hoop, voornamelijk nostalgische hoop, aan de horizon. Want eerlijk is eerlijk; de eerdere seizoenen van AHS waren toch beter dan de latere. En dan werd dit ook nog een crossover tussen het best bekeken seizoen (Murderhouse) én mijn persoonlijke favoriet (Coven). Ik wist één ding zeker: voor American Horror story kon dit fantastisch worden of het einde der tijden betekenen.

Werd het toch beide…alleen op een andere manier dan ik had gedacht.

© FX


Hoewel alles vrijwel meteen een spoiler is, ga ik toch proberen iets van de context uit te leggen. AHS: Apocalypse gaat over Michael Langdon (Cody Fern, House of Cards), de zoon van de duivel. Hij gaat er voor zorgen de het einde der tijden aanbreekt. En verrassing: dat lukt hem. Als de naam je wat zegt, dat klopt. Hij is namelijk de peuter van de seizoensfinale van seizoen één. Om hem te bestrijden worden in de loop van het seizoen de Witches uit seizoen drie ingeschakeld. Zo ontpopt dit seizoen zich als een ware strijd tussen goed en kwaad.

De acteurs waren dit seizoen een cadeautje om naar te kijken. Jessica Lang, die in niet één maar twee afleveringen haar rol van Constance Langdon even op nam, speelde wederom met een finesse die haar waarschijnlijk wel een gast/cameo prijs gaat opleveren. Wat kan die vrouw acteren! Ook zien we Angela Basset kort terug, duikt Emma Roberts voor een aanzienlijke rol weer op uit het graf en krijgen we zulk fantastisch acteerwerk te zien van Frances Conroy dat zij ook nog wel eens een nominatie in de wacht kan gaan slepen.

My hair is an eternal mystery never to be fully understood – Myrtle

Maar de echte hoofdrol is dit seizoen weggelegd voor Sarah Paulson. Zij regisseert dit seizoen een van de beste afleveringen (aflevering 6: ‘Return to Murderhouse’) én speelt dit seizoen maar liefst drie rollen. Ook publieksfavoriet Cordelia Foxx is terug. Zij speelt opnieuw met zoveel allure (met name de laatste aflevering) dat dit een ‘no-brainer’ is voor een Emmy-nominatie.

Verhaaltechnisch zit er dan wel weer een typische AHS-trend in. Het begint veelbelovend, wordt soms midden in het seizoen lichtelijk saai, en trapt dan in de laatste aflevering zo hard op het gas dat je even je oriëntatie kwijt bent. Zo ook dit seizoen. De eerste afleveringen zijn geweldig en ook de laatste aflevering is prachtig gemaakt. Een groot deel van het midden is echter te langdradig en langzaam. Jammer, want er zijn dit seizoen maar tien afleveringen.

[image-110240]

Al met al is seizoen acht van American Horror Story een terugkeer naar vorm. Zeker met zo'n topcast. Seizoen negen én tien zijn al aangekondigd en er gaan geruchten dat dit ook ‘crossover’-seizoenen worden. Het einde der tijden is dan misschien aangekondigd in seizoen acht, maar voor American Horror story is dat nog láng niet zover.

Een 8,5!
Volg American Horror Story
Vorige aflevering
Final Girl
Final Girl
09x09
Leuk?
3
2
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_tweemaalh
09 dec 2018 23:57 -
Hier sluit ik me bij aan. Ik heb hier ontzettend van genoten. Het derde seizoen is nog steeds mijn favoriete seizoen en stiekem hoopte ik dat er nog een vervolg op zou komen. Met Apocalypse hebben ze dat gedaan en ook ruim aan de verwachtingen voldaan.
Reageer
avatar_Walter74
14 dec 2018 23:35 -
Ik vond dit het slechtste seizoen. Had liever gehad dat Michael iedereen had vermoord en de wereld overgenomen
Reageer
avatar_Walter74
14 dec 2018 23:41 -
Ik hoop dat seizoen 9 geen vervolg wordt op 8. Maar weer een nieuw verhaal. Geen crossover met Coven meer.
Reageer

Nieuwste recensies

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5