American Horror Story

7.8 / 10
45 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "American Horror Story - Seizoen 1, 1ste indruk" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 4 februari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

American Horror Story - Seizoen 1, 1ste indruk

American Horror Story, een serie die je volgens vele gezien moet hebben. Dus kijken maar.

Het begint met echtgenoot en psycholoog Ben Harmon (Dylan McDermott) die door Vivien Harmon (Connie Britton) word betrapt op overspel met een studente. Ok, dat is niet zo fijn. Dus omwille van hun huwelijk en tienerdochter Violet Harmon (Taissa Farmiga) geven ze zichzelf nog een tweede kans en verhuizen ze van Boston naar Los Angeles.

Tot zover niets bijzonders denk je. Tot er allerlei onderliggende irritaties naar boven borrelen bij de leden van het gezin. Hierdoor merk je eigenlijk onmiddellijk dat dit geen doorsnee gezin is. Die ook niet een doorsnee huis hebben gekocht. Er schijnt nogal wat gebeurd te zijn in het huis met zijn glas in lood ramen. Maar door de prijs van het huis nemen ze de vroegere moordpartij die er plaats heeft gevonden maar op de koop toe. Eigenlijk voel je het dan al aankomen.

Wie is er nu echt en wie niet? Wie heeft een agenda en wie is het slachtoffer? Of zijn het allemaal slachtoffers?De enorme vreemde buurvrouw, Constance Langdon (Jessica Lang), die werkelijk een heerlijke rol speelt en duidelijk plezier heeft, met haar dochter Adelaide 'Addie' Langdon (Jamie Brewer) die geboren is met Downsyndroom. Of de eerste patiënt van Ben Harmon, Tate Langdon (Evan Peters) die het ondertussen aanlegt met dochter Violet Harmon. Of is het toch die huishoudster of die man die….

Nee, meer ga ik niet verklappen, ik denk dat het beste is als je zelf gaat kijken. Na een paar afleveringen weet ik het eigenlijk nog steeds niet, maar de vermoedens borrelen wel naar het oppervlak. Het huis is vol met vreemde en minder vreemde personages. Die je aan de ene kant willen laten geloven dat ze dood normaal zijn en aan de andere kant de meest bizarre kant van de mens laten zien. Eng is het niet, maar vreemd, mysterieus en vaag des te meer.
Volg American Horror Story
Vorige aflevering
Final Girl
09x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
09 feb 2013 04:59 -
Alle afleveringen van het eerste seizoen ook gekeken en van genoten. Waar ik het meest van heb genoten is dat je elke week in een nieuwe aflevering weer meer te weten komt over een bepaald personage, zodat je net genoeg informatie binnen krijgt om weer te kunnen wachten hoe het verder afloopt in de nieuwe aflevering.
Reageer
avatar_anonymous
09 feb 2013 09:31 -
Seizoen 1 bijna op 1 dag weggekeken seizoen 2 is stukken minder btw .
Reageer
avatar_Roeman
17 mrt 2013 10:30 -
Ben er nu echt definitief mee gestopt. Omdat het niet, zoals de titel duidelijk probeert te maken, eng is. Er komt geen horror aan te pas. Bij horror denk ik aan eng, griezelig, schrikmomenten, op het puntje van je stoel zitten, af en toe een kussen of je handen voor je ogen, zo eng hoort horror te zijn. Dit is saai, verveeld, niet spannend en zeer voorspelbaar. Jammer ik dacht echt dat dit een topper zou worden, niet dus.
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5