American Horror Story

7.8 / 10
43 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Aldina Bronckers geeft "American Horror Story - Seizoen 3" een 6.
Geschreven door Aldina Bronckers op 14 april 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

American Horror Story - Seizoen 3

Eigenlijk heb ik een soort van rare verstandhouding met American Horror Story. Laat ik ten eerste duidelijk maken dat ik het concept sterk vind. Binnen het horrorgenre ieder seizoen met een ander verhaal en nieuwe personages werken, is een erg interessant uitgangspunt. Daarbij komt ook nog eens dat het weer eens wat anders is dan de series waarbij we seizoen na seizoen meeleven met dezelfde personages en verhaallijnen. Seizoen 1 van American Horror Story, Murder House, heeft mij vanaf het eerste moment weten te overtuigen en mee te sleuren. Seizoen 2, Alysum, vind ik echter niet om aan te zien en dat is de reden waarom ik snel ben afgehaakt. Ik houd mijn hart vast voor seizoen 3, Coven. De teasers en trailers speken me in ieder geval genoeg aan om een poging te wagen.

Het derde seizoen ‘Coven’ draait om de jonge heksen van de Academie van Miss Robichaux waar Cordelia Foxx (Sarah Paulson, Mud) de leiding heeft. Nieuwkomer Zoë (Taissa Farmiga, The Bling Ring) wordt samen met de menselijke voodoopop Queenie (Gabourey Sidibe, Precious), gedachtenlezeres Nan (Jamie Brewer, Southland) en voormalig kindsterretje Madison (Emma Roberts, We’re the Millers) opgeleid om zich verder te ontwikkelen als heks. Het gaat slecht met de heksengemeenschap en de Academie kan eigenlijk gezien worden als vergane glorie. Met de terugkeer van Fiona (Jessica Lange, Big Fish), de Supreme Witch van de coven, de machtigste heks van die tijd, wordt de boel ontregeld. De krachten van de meisjes nemen toe en één van de meisjes zal de nieuwe Supreme worden ten koste van Fiona. Natuurlijk legt deze zich hier niet bij neer. Tijdens haar zoektocht naar onsterfelijkheid komt zij in aanraking met onder andere slavenbazin en seriemoordenaar Madame LaLaurie (Kathy Bates, Misery) en voodookoningin Marie Laveau (Angela Basset, Malcolm X).

Actrice Jessica Lange schittert in American Horror Story. Ze weet haar rol voor de derde keer prachtig neer te zetten. De bittere zoektocht van Fiona naar onsterfelijkheid is voor mij dé verhaallijn. Voor mij is dit de reden dat seizoen 3 overeind blijft en dat het niet als een nachtkaars uit gaat. Daarbij ontstaat er een ware chemie op het scherm tussen Jessica Lange en de niet te vergeten Kathy Bates. Nog een ding dat zeker genoemd mag worden: de setting in New Orleans. Het draagt bij aan de sfeer van de serie. Ik vind het vooral goed passen bij de grimmige sfeer rondom Madame LaLaurie.

In mijn ogen is de uitwerking van ‘Coven’ matig. Het zou veel beter kunnen en de makers zouden er veel meer uit kunnen slepen. Ik zou het in ieder geval anders aanpakken. Om eerlijk te zijn begrijp ik nooit zo goed hoe je een goed concept kunt hebben en het dan nog weet te verpesten. Jammer! Over het algemeen vind ik ‘Coven’ , ondanks dat het vrij vermakelijk is om naar te kijken, wederom een zware teleurstelling.
Volg American Horror Story
Vorige aflevering
Final Girl
09x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_michaeljackson
19 apr 2015 11:29 -
alysum en coven zijn nog altijd nog altijd beter dan dat belachelijke saaie eerste seizoen murder house want dat is niks behalve soap seizoen 1 was een ramp de overige seizoenen waren 10 keer beter aylsum was pas echt horror.
Reageer
avatar_tweemaalh
22 apr 2015 09:59 -
Persoonlijk vind ik het derde seizoen het beste seizoen. Elk seizoen heeft zowel positieve als negatieve punten. Veel klachten die ik hoor over seizoen 3 gaan over het feit dat het niet eng of intens is, zoals de andere seizoenen. Persoonlijk vind ik het fijn omdat er net even een stapje terug wordt gedaan om naar het grotere plaatje te kijken.
Reageer
John Doe
Jamietjuh (gast)
03 jun 2015 18:09 -
Ik zelf heb alleen maar 'murder house' gezien. Dit heeft mij erg meegesleept en ik was van plan om binnenkort seizoen 2 te gaan kijken. Ik weet niet wat ik van ga vindren maar wel dat seizoen 1 mijn favoriet is. Ik vind het wel jammer dat de speler van 'violet' niet in deze serie voor komt. T'is wel weer leuk dat 'tate' oftewel 'kit' er is. (Gwn een rea, k'hoef geen nare rea's
Reageer
avatar_karin1809
07 aug 2016 14:31 - 07 aug 2016 14:31
Wat een saai seizoen dat derde. Seizoen één was goed, seizoen twee was aardig maar seizoen drie; wat een draak. Er waren maar een paar momenten dat het me echt kon boeien. Nu ik alle delen van AHS heb gezien, heb ik vergelijkingsmateriaal. Mocht ik de hele serie nog een keer willen kijken, dan sla ik drie over.
Reageer
avatar_michaeljackson
10 aug 2016 13:20
seizoen 2 en 3 zijn 10 keer beter dan seizoen 1. Seizoen 1 is een saaie soap serie niks aan.
Reageer

Nieuwste recensies

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8

Deep Water (UK) - Seizoen 1

8

Why Women Kill - Seizoen 1

9

The Good Place - Complete serie

9