American Horror Story

7.8 / 10
43 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Tessa geeft "American Horror Story - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Tessa op 17 januari 2015.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

American Horror Story - Seizoen 1

American Horror Story werd mij aangeraden door een vriendin. Ze weet dat ik horror wel kan waarderen en vond dit perfect voor mij. Na de eerste aflevering gezien te hebben, was ik even van stuk. Toch iets te eng voor mij dacht ik. Ik heb de serie even links laten liggen en ben er toen toch maar weer mee begonnen. Dat is maar goed ook, ik heb echt van deze serie genoten!

In American Horror Story staat de familie Harmon centraal. Moeder Vivien (Connie Britton, Friday Night Lights) en vader Ben (Dylan McDermott, Dark Blue) besluiten te verhuizen met hun dochter Violet (Taissa Farmiga, Jamesy Boy ). Dit omdat Ben overspel heeft gepleegd. Beide ouders besluiten na veel ruzie dit achter zich te laten en te verhuizen naar een prachtig oud landhuis. In dit huis komen ze inderdaad dichter bij elkaar, maar of ze het zo bedoelde is nog maar de vraag.

De serie vind ik leuk, omdat elke aflevering ongeveer hetzelfde is opgebouwd. Je ziet iets dat in het verleden gebeurd is, dan gaan we weer terug naar de familie Harmon en vervolgens lopen het heden en het verleden samen. Er zit ook echt spanning in, vooral in het begin begrijp je het niet helemaal. Sommige dingen vallen pas later op hun plek. Der sfeer in deze serie is goed, je wordt in het verhaal opgezogen. Je wilt steeds meer weten en kunt niet meer wachten op de volgende aflevering.

De acteurs zijn fantastisch. Ze kunnen hun zieke persoonlijkheid perfect spelen. Jessica Lange (Grey Gardens) , die de vervelende buurvrouw van de familie speelt, speelt haar rol zo goed! Dat is echt bewonderenswaardig. Zij maakt de serie nog beter dan dat deze al is. Je ziet dat zij met plezier acteert. Ik geloof wat ze speelt. Ik begon zelfs een hekel aan haar te krijgen door haar personage. Dan speel je wat mij betreft fantastisch.

Het was voor mij even door de eerste aflevering heen bijten en vanaf daar heb ik alleen maar genoten. Ik denk dat een tweede seizoen dit geweldige eerste seizoen niet kan overtreffen. Alleen maar lovende woorden. Als je wilt kijken, maar niet graag horror kijkt, is de serie ook zeker te doen. Het is meer mysterie en ziekelijke personages dan dat het eng is, Als je hem wilt kijken en de bewoners van ‘the murder house’ wilt leren kennen, wens ik je heel veel succes! Het zijn er meer dan je denkt…
Volg American Horror Story
Vorige aflevering
Final Girl
09x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_michaeljackson
18 jan 2015 11:26 -
seizoen 1 was waardeloos slecht heb er met zo veel moeite door heen weten te kijken totaal geen horror serie seizoen 2 en 3 waren gelukkig veel beter met een beter verhaallijn en het was echt meer horrorachtig dit was gewoon een soapserie dit eerste seizoen had een slecht plot en begin het verhaal werd erg slecht opgebouwd en het heeft niet eens een einde dit is een verhaal met geen einde zo slecht de personages zijn ook al zo vreselijk irritant ja er zitten een paar knappe vrouwelijke personages maar dat is niet genoeg om een goeie serie te maken seizoen 2 en 3 zijn daarin tegen zoooooooo veel beter en echt horrorachtig jammer dat zo'n goeie horrorserie zo'n slecht begin had.
Reageer
avatar_Bloempje2010
18 jan 2015 21:17
Je hebt gelijk wat betreft het soap-achtige in dit seizoen. Dat vond ik ook jammer. Toch bleef ik genieten door de verhalen van de mensen die in het huis gewoond hadden. Dit zorgde ervoor dat ik geboeid bleef. Dat het verhaal geen einde had, zorgde ervoor dat ik mijn eigen invulling gaf hieraan. Ik ben het met je eens dat seizoen 2 en 3 goed zijn, dat zorgt ervoor dat ik een enorme fan ben geworden van deze serie.
Reageer
avatar_tweemaalh
18 jan 2015 20:39 -
Seizoen 1 was best aardig, maar de andere seizoenen zijn gewoon beter. Dit eerste seizoen had als positieve punten de uitwerking van de personages, het acteerwerk en de griezelige sfeer. Het verhaal vond ik wat minder. Afleveringen waren in mijn optiek wat formularisch.
Reageer
avatar_Silencex
19 jan 2015 12:45 -
Elk seizoen is weer anders, vond 1 en 3 toch wel de beter.
Reageer
avatar_Edwin
19 jan 2015 13:50 -
Leuk om de verschillende reacties te lezen. Vind persoonlijk seizoen 1 echt tof, 2 een stuk minder en 3 afgehaakt na een paar afleveringen.
Reageer
avatar_Bloempje2010
19 jan 2015 17:32
Inderdaad leuk om al die verschillen te lezen. Zo veel verschillende meningen over één seizoen is interessant. Daarom vind ik het ook leuk om recensies te schrijven, iedereen vindt wat anders.
Reageer
avatar_anonymous
19 jan 2015 18:14
Precies. Iedereen vindt idd wat anders. Ik denk dat dat belangrijk is om te onthouden. Je ziet vaak bij een recensie (of bij afwijkende meningen) dat iemand wordt aangevallen, of helemaal in de verdediging schiet. Dat terwijl je zelf kunt bepalen of je waarde hecht aan een recensie (en een mening) of niet. Het blijft allemaal subjectief en dat is ook het mooie ervan.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
19 jan 2015 17:15 -
seizoen 2 zat ik elke aflevering weer op het puntje van mijn stoel! Zeker het beste seizoen! De andere vind ik ook allemaal top!
Reageer
avatar_marjoleinxm
20 jan 2015 13:14 -
Seizoen 1&3 vond ik toch wel echt het leukst hoor, seizoen 2 was het spannendste en seizoen 4 vind ik een beetje een tegenvaller ?
Reageer
avatar_anonymous
21 feb 2015 07:57 -
bij seizoen 4 ben ik afgehaakt. seizoen 2 is inderdaad het beste
Reageer
avatar_Caro73
31 aug 2018 15:44
ik vond ze allemaal wel goed, behalve seizoen 7
Reageer
John Doe
Jamie (gast)
04 jun 2015 19:03 -
Ik ben nu met 2 bezig, is inderdaad een stuk enger dan 1 maar in 1 werd ik helemaal meegezogen in het verhaal
Reageer

Nieuwste recensies

Brot - Seizoen 1

7.5

Hollands Hoop - Seizoen 3

8

Star Trek: Picard - Seizoen 1

7.5

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8