Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

FX vernieuwt American Horror Story met een zesde seizoen

FX heeft een zesde seizoen van de Ryan Murphy-Brad Falchuk anthologie reeks besteld. Het nieuwe seizoen gaat in première in 2016. De vernieuwing komt niet als een verrassing, aan gezien American Horror Story de hoogst gewaardeerde series is in de geschiedenis van FX.

"Met het zesde seizoen op komst volgend jaar, is American Horror Story ongetwijfeld toegetreden tot de gelederen van de televisieklassiekers", zegt FX Networks CEO John Landgraf bij de aankondiging van het nieuws. "Van Murder House tot Hotel, AHS is een pionier in een nieuwe tv-vorm, en is FX' hoogst gewaardeerde serie, terwijl het grensverleggend is en getuigt van creatieve uitmuntendheid en durf."
Dit is des te opmerkelijker, omdat Ryan en co-creator Brad Falchuk de lat iedere keer hoger leggen voor het creatieve team om de serie spectaculairder, angstaanjagender en onderhoudender te maken. "

Tot op heden heeft Murphy grotendeels gezwegen over een thema voor het komende seizoen, zoals over de cast, met uitzondering van het openbaren dat hij Lady Gaga heeft benaderd over een terugkeer naar de serie.

De eerste vier seizoenen van de FX-serie verdienden 71 Emmy Award nominaties en dertien overwinningen, waaronder vijf voor het vierde seizoen Freak Show. Het vijfde seizoen Hotel heeft qua kijkcijfers een voorsprong op alle voorgaande seizoenen. De premiere van Hotel was de tweede meest bekeken uitzending in de geschiedenis van FX, alleen de première aflevering van AHS: Freak Show was beter bekeken.

AHS is slechts één van meerdere producties onder Murphy's naam. De volgende series zijn ook van zijn hand: horror dramedy Scream Queens op Fox en FX' aanstaande American Crime Story: The People vs O.J. Simpson, en met projecten in ontwikkeling zoals One Hit Wonders met Gwyneth Paltrow.

Vorige aflevering
Little Gold Man
Little Gold Man
12x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
American Horror Story