Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! American Crime

Deze week is de kijktip het derde seizoen van American Crime, een bijna onzichtbare, maar veelgeprezen anthologieserie van ABC. American Crime vertelt elk seizoen een schokkend en levensveranderende misdaad. Zo één die niemand ongemoeid laat, ook de kijker niet. Het eerste seizoen startte op 5 maart 2015 en had elf afleveringen. Dit seizoen kreeg vele Emmy Award nominaties en Regina King ging er met één naar huis voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol als Aliyah Shadeed.

De serie wordt geprezen om zijn schrijfwerk, regie en de acteerprestaties van de cast. Vooral Huffman en King worden daarbij veel genoemd. Er wordt gesproken over een rauw emotioneel portret van diverse karakters in enorme pijn, gemixt met verhalen die je de koude rillingen geven en een dappere houding dat van American Crime een must-see maakt.

Video on youtube


In mei 2015 heeft ABC de dramaserie, ondanks de voor ABC matige kijkcijfers (gemiddeld 4,97 miljoen), vernieuwd met een tweede seizoen. Ook het tweede seizoen werd genomineerd met vele prijzen en ook hier ging Regina King, dit keer voor haar rol als Terri LaCroix, er met de Emmy Award vandoor. Het tweede seizoen kreeg tien afleveringen en had gemiddeld 3,71 kijkers. En toch werd het achtdelige derde seizoen in mei 2016 door ABC aangekondigd.

In het derde seizoen zullen Felicity Huffman, Timothy Hutton en Regina King weer een belangrijke rol spelen, samen met Connor Jessup, Richard Cabral en Benito Martinez. Nieuwe castleden zijn in het derde seizoen onder andere Cherry Jones (Awake, 11.22.63, 24) en Tim DeKay (White Collar). American Crime is bedacht door Oscar winnaar John Ridley (12 Years a Slave). Waar het in het eerste en tweede seizoen nog ging om ras en klasse, heeft het derde seizoen weer een nieuw verhaal, nieuwe karakters en een nieuwe setting. Het derde seizoen zou plaatsvinden in Noord-Carolina en arbeidskwesties, economische tegenstellingen en individuele rechten behandelen.

American Crime zondag 12 maart 2017 bij ABC


Felicity Huffman en Regina King
Vorige aflevering
Season Three: Episode Eight
Season Three: Episode Eight
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Solis
09 maa 2017 19:32 -
Ik ben benieuwd naar het derde seizoen! Top serie, waarbij het eerste seizoen wat mij betreft de beste was.
Reageer
American Crime