Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

American Rust weer tot leven gewekt door Freevee

Showtime cancelde de dramaserie American Rust na één seizoen. De gratis vod-dienst van Amazon Freevee blaast de serie nieuw leven in met een tweede seizoen.

In januari werd de dramaserie American Rust niet vernieuwd door Showtime, maar nu in juni komt Freevee de serie redden van de definitieve ondergang. Jeff Daniels en Maura Tierney zullen terugkeren om de cast te leiden.

American Rust werd aanvankelijk in november 2017 rechtstreeks besteld bij USA Network, maar een paar maanden later koos het netwerk ervoor om er niet mee verder te gaan. Destijds zeiden bronnen dat de bestelling afhankelijk was van de producenten die een grote ster voor de hoofdrol zouden vinden, wat niet is gebeurd. Het verhuisde vervolgens naar Showtime, met Daniels verbonden als cast- en uitvoerend product, waar er één seizoen werd uitgezonden. Het netwerk kondigde in januari aan dat het niet zou worden vernieuwd en nu heeft Freevee het drama opgepikt na de canceling door Showtime. De serie wordt exclusief gestreamd op Freevee.


Maura Tierney

“Ik ben Amazon Freevee dankbaar dat ze ons de kans hebben gegeven om een tweede seizoen van American Rust te maken. Ons authentieke, realistisch vertelde verhaal speelt zich af in een worstelend Amerikaans stadje en is gemaakt om te streamen. De films die ze niet meer maken, worden als serie gemaakt op plaatsen als Amazon Freevee. Het is waar ik wil zijn", zei Daniels (foto).



Gebaseerd op de veelgeprezen roman van Philipp Meyer met dezelfde naam, verkende het eerste seizoen van American Rust de gescheurde American Dream in een Rust Belt-stad in het zuidwesten van Pennsylvania door de ogen van politiechef Del Harris (Daniels). Harris raakt gecompromitteerd wanneer de zoon van de vrouw van wie hij houdt (Tierney) wordt beschuldigd van moord en hij wordt gedwongen te beslissen wat hij bereid is te doen om hem te beschermen. De productie van het tweede seizoen staat gepland voor later dit jaar met Daniels en Tierney.

Op dit moment is het eerste seizoen in Nederland te zien bij Ziggo. Of dat nog lang zo blijft is de vraag, het zou zomaar kunnen dat Amazon de serie gaat overnemen. Wanneer het tweede seizoen van American Rust van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.
Video on youtube
Vorige aflevering
Confessions
Confessions
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Jusr
20 jul 2022 22:41 -
Ik heb echt genoten van deze serie. Mooi gespeeld en goed verhaal.
Reageer
American Rust