American Gods

7.6 / 10
55 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

American Gods in Amsterdam

Op donderdag 28 februari kreeg ik de kans om niet alleen de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van American Gods te bekijken, maar ook eens binnen te kijken in een bijzonder hotel in Amsterdam.

Op 11 maart start het tweede seizoen van de Starz fantasyserie American Gods bij Amazon. Ondergetekende kreeg de kans om in het prachtige hotel aan de Spuistraat in Amsterdam de eerste twee afleveringen te mogen bekijken. En ik kan je wel vertellen dat was geen straf.

Op de Spuistraat in hartje Amsterdam staat een prachtig 1930 gebouw Het Bungehuis. Dit gebouw was oorspronkelijk een kantoorpand van N.V. Bunge's Handelmaatschappij. Het prachtige pand dat jaren lang gebruikt is door de Universiteit van Amsterdam. Het rijksmonument is in alle eer hersteld en ziet er vanuit buiten uit alsof het zo uit de jaren 30 van de vorige eeuw komt. Alleen een bescheiden messing-kleurig naambord laat zien dat dit mooie hotel in dit pand gehuisvest is.

Ook binnen ziet het hotel er prachtig uit, het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Prachtige trappen en gangen, hoge plafonds en glas in lood ramen geven je het gevoel dat je door de tijd bent gereisd. Op de vierde verdieping werd ik vriendelijk ontvangen met een Amerikaans ontbijt en een goed gesprek met één van de PR medewerkers van Amazon. Helaas was de tijd te kort om meer te vragen want de screener stond al voor ons klaar.

In een prachtige intieme zaal met bioscoopwaardig filmdoek kon ik op een heerlijk comfortabele zachte stoel plaats nemen. Ik was heel benieuwd hoe de eerste twee afleveringen zouden zijn. We werden verwelkomd door Ricky Whittle die vertelde dat hij het heel jammer vond dat hij niet zelf in Amsterdam aanwezig kon zijn, en hij hoopte dat we zouden genieten van de eerste twee afleveringen van American Gods. Daarna kwam een recap van het eerste seizoen.

Video on youtube


Je kunt binnenkort een recensie van mijn hand verwachten over de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van Amazon/Starz-serie American Gods. Voor de fans alvast een mini-tipje van de sluier; “de woorden vreemd en mooi doen de serie te kort.” Na de screener wandelend door het prachtige Amsterdam liet ik de serie even inzinken, en ontdekte dat ik niet kan wachten tot 11 maart om het tweede seizoen te kunnen gaan volgen bij Amazon.

Video on youtube


Wat verwacht jij van het tweede seizoen van American Gods?


7180 AG 1
7180 AG2
7180 Ag3
7180 AG4
Eigen foto's persboek American Gods, met dank aan Amazon.
Vorige aflevering
Tears of the Wrath-Bearing Tree
Tears of the Wrath-Bearing Tree
03x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_renzoroy
28 feb 2019 16:09 -
Nice, Het is alleen geen Amazon Original. De serie is van Starz
Reageer
avatar_Mandy1966
28 feb 2019 16:28
Ik heb het gewijzigd, dank je.
Reageer
avatar_renzoroy
28 feb 2019 16:40
No problem
Reageer
American Gods