Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Ahsoka - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 20 november 2023.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Ahsoka - Seizoen 1

Ahsoka is een goede nieuwe toevoeging aan de Star Wars verhaallijn zonder dat er te veel wordt geleund op The Mandalorian. In de sciencefictionserie zit veel actie met voldoende vernieuwing.

Net als met Marvel het geval is, blijft Disney bij Star Wars inzetten op het creëren van een aan elkaar verbonden wereld die (onder andere) door middel van films en series wordt ingevuld. Daar zitten succesverhalen tussen zoals Andor en The Mandalorian maar ook teleurstellingen zoals The Book of Boba Fett. Ahsoka zou ik eerder onder de succesverhalen scharen.

Ahsoka
© Disney+


Ahsoka gaat in de kern over Ahsoka Tano (Rosario Dawson: Luke Cage), de voormalig leerling van Anakin Skywalker, die redenen heeft om aan te nemen dat een admiraal van het gevallen Galactic Empire, oftewel het Galactische Keizerrijk, van plan is om weer toe te slaan. Uiteraard wil niemand dit van haar aannemen en sluiten er een aantal mensen aan bij het steunen van haar onderzoek. Eén daarvan is de voormalig leerling van Ahsoka, Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo: The Society) een Mandalorian.

De serie bestaat uit acht afleveringen die ieder een duur hebben van tussen de 35 en 55 minuten. Ahsoka bouwt voornamelijk verder op de gebeurtenissen (en personages) van Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels. Zonder het kijken daarvan is Ahsoka ook goed te volgen, maar het zou wel een goede basis bieden en zorgen voor meer binding met de personages. En daarnaast gaat Ahsoka direct daarop verder qua verhaal. Zelf heb ik niet de eerder genoemde series gezien, dus voor mij was veel nieuw en werden er naar mijn idee ook veel (ver)nieuwe(nde) elementen geïntroduceerd.

Ahsoka zou ik eerder onder de succesverhalen scharen.

Maar uiteraard voelt Ahsoka ook vertrouwd aan. Zoals met alle Star Wars producties het geval is, zijn ook bij Ahsoka de special effects van uitzonderlijke kwaliteit, bevat het veel actie en uiteraard veel verwijzingen naar de andere Star Wars films en series. Daarnaast waren er erg veel lightsaber gevechten (iets waar je mij niet over hoort klagen). En een aantal bekende gezichten passeren de revue. Het sluit daarmee goed aan bij hetgeen er al bestaat.

Ook komen er een aantal Sith voorbij, maar net in een ander jasje. Er zijn sinds de val van het Galactische Keizerrijk niet meer duidelijke Jedi en Sith zoals die er voorheen waren. Deze Sith worden als huurlingen ingezet en hebben een meer individuele ideologie. Eén van de weinige overeenkomsten met de klassieke Sith is de kenmerkende rode lightsaber. En ook de Jedi zijn niet meer de traditionele Jedi en Ahsoka Tano is daar een goed voorbeeld van.

Er worden veel interessante nieuwe elementen geïntroduceerd en ook de basis gelegd voor een potentiële grootse ontknoping. Of er een tweede seizoen komt, is nog niet zeker. Maar hoe dan ook zullen de gebeurtenissen invloed hebben op de overige Star Wars producties die zich afspelen rond dezelfde tijd van The Mandalorian.

Al met al is het eerste seizoen van Ahsoka een solide productie. Het heeft alles wat je van een Star Wars productie wil hebben, maar biedt ook nog vernieuwing. Lightsaber gevechten in overvloed, herkenbare gezichten en een goede cast. Weinig op aan te merken. Ik ben erg benieuwd wat er nog allemaal komen gaat!

Op basis van het bovenstaande geef ik het eerste seizoen van Ahsoka een welverdiende 7,5.
Video on youtube
Volg Ahsoka
Vorige aflevering
Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord
Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord
01x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
20 nov 2023 18:35 -
Ik heb ook die tekenfilmseries niet gezien en ik had de eerste afleveringen echt zoiets van "wie zijn toch die mensen?" en "waar gaat dit over?". En eigenlijk is dat nooit veranderd. Want wat deze serie vooral niet doet is achtergrond geven aan de personages of de omstandigheden. En dat was jammer.

Want het is echt wel een mooi gemaakte serie en zeker Star Wars waardig. Maar ik bleef een afstand houden tot de hoofdpersonen en het verhaal en dat heeft het plezier in de serie voor mij flink minder gemaakt.
En dan die eindeloze lightsaber gevechten. Wat mij betreft veel te veel en veel te lang. Ik had regelmatig het idee dat ze werden gebruikt om een aflevering maar aan het minimale aantal minuten te laten komen. Veel voegden ze meestal niet toe of ze hadden een stuk korter gekund.

Al met al een aardige , maar zeker geen topserie wat mij betreft. Ik heb het een 7 gegeven, maar dan vooral vanwege de productiewaarde. Want het ziet er supermooi uit.
Of er nog een seizoen komt, maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik zal het wel gaan kijken, maar als het niet gebeurd dan zal ik daar geen traan om laten.
Reageer
avatar_Flash
22 nov 2023 10:48 -
'Zonder het kijken daarvan is Ahsoka ook goed te volgen, maar het zou wel een goede basis bieden en zorgen voor meer binding met de personages.'

Hiermee sla je wat mij betreft de spijker op de kop. Ik heb Clone Wars wel gezien, maar Rebels (nog steeds) niet. De meeste personages kende ik daardoor wel enigszins, maar toch kwam ik er niet helemaal in en (zoals je al aangeeft) had ik weinig binding met de personages.

Het triggerde dan wel weer om Rebels toch ook maar wat hoger op het 'to watch'-lijstje te zetten.
Reageer
Ahsoka