Advokaten

7.6 / 10
45 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "The Lawyer - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 24 July 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Lawyer - Seizoen 1 (DVD)

Lumière houdt niet van extra's op Dvd. Verder dan trailers van hun series komt het niet. Aan de ene kant is dat jammer. Aan de andere kant is het obligaat vertellen over hoe geweldig deze serie, cast en crew is ook niet erg interessant. Veel verder komen de meeste extra's op Dvd's namelijk niet. In die zin is het geen gemis. Gelukkig is de kwaliteit van de series zelf belangrijker. Daar scoort Lumière gelukkig doorgaans goed in.

[image-103028]

Het Deens-Zweedse The Lawyer (Advokaten) brengt de spanning en kwaliteit die verwacht mag worden van een Scandinavische krimi thriller. Nadat hun ouders door een autobom om het leven komen raken Sara Kahlil (Malin Buska, The Girl King) en stiefbroer Frank Nordling (Alexander Karim, Arne Dahl) van elkaar vervreemd. De twee vinden elkaar zo'n twintig jaar later terug. De moord op hun ouders lijkt namelijk in verband te brengen met een gekend crimineel, Tomas Waldman (Thomas Bo Larsen, Bedrag/ Follow The Money).

Er ontspint zich een kat en muisspelEr ontspint zich een kat en muisspel tussen de drie hoofdrolspelers die direct van invloed is op hun omgeving. Sara is een politieagente die strijd tegen drugs terwijl ze zelf aan de heroïne zit. Haar ex en zoon moeten niet veel van haar hebben. Frank is een gewiekste advocaat die vreemd gaat met Patricia (Liv Mjönes, Modus), aanklager van het Openbaar Ministerie. Waar Sara haar heil zoekt in drugs heeft Frank last van oorsuizen, opgelopen tijdens de explosie bij de dood van hun ouders.

Waldman is, naast een keiharde crimineel, ook een zorgzame vader. Zijn dochter Therese (Sara Hjort Ditlevsen, Rita) loopt stage bij het advocatenbureau waar haar vader zijn zaken laat behartigen. Partners in crime Bogdan (Henning Valin Jakobsen, The Last Kingdom) en Markos (Johannes Lassen, 1864) zorgen ervoor dat Waldman zijn handen niet vuil hoeft te maken.

[image-103470]

Terwijl Sara en Frank steeds dieper in de wereld van Waldman weten te infiltreren raakt Waldman steeds dichter bij de waarheid achter stiefbroer en zus. De grote vraag is wie het eerste zal zijn om de waarheid te achterhalen en wraak te nemen. Ook Waldman wordt namelijk persoonlijk getroffen door de zoektocht naar de moordenaar op de ouders van Frank en Sara.

The Lawyer voldoet aan alle verwachtingen. Zonder dat het kan wedijveren met de bekendste en beste series uit Scandinavië. Af en toe staat toeval namelijk iets te vaak centraal. Het zijn kleine minpuntjes op een verder goede serie. De spanning, de uitwerking van het verhaal en de soms onverwachte plots vergoeden namelijk veel.
Volg Advokaten
Vorige aflevering
Episode 8
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8