A Touch of Frost

8.3 / 10
120 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jos Herbrink geeft "A Touch of Frost - Seizoen 4" een 9.
Geschreven door Jos Herbrink op 28 februari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

A Touch of Frost - Seizoen 4

Persoonlijk vind ik dat de Engelsen prachtige klassieke politieseries kunnen maken. Daarbij denk ik aan Midsomer Murders met de wel bekende Tom Barnaby, Waking the Dead, het cold case team van commissaris Peter Boyd, Miss Marple, de creatie van Agatha Christie, en nog veel meer. Als liefhebber van misdaadseries kijk ik ze vaak; de KRO-detectives.

De serie A Touch of Frost lijkt helemaal niet op de boeken van Rodney D. Wingfield waar A Touch of Frost op gebaseerd is. In de boeken zien we een veel meer schunnige Frost dan in de serie. Ook is hij in de boeken onverzorgd, kleedt hij zich slordig, scheldt hij tegen de verdachten, kortom het lijkt totaal niet op de serie. Maar ik hou meer van de serie dan van de boeken. Frost is een humoristische maar een klungelige man, wat in de serie erg leuk overkomt. Hij is netter, meer verzorgd en is ook niet zo grof waardoor mensen de serie meer waarderen dan de boeken.

In seizoen vier hebben de schrijvers weer hun uiterste best gedaan om mooie verhalen te schrijven waarin de humor van Frost en de misdaad zich combineert. En niet alleen draait het seizoen om moord en doodslag, zo draait het in een aflevering bijvoorbeeld ook om de ontvoering van een meisje. We zien Frost samen met een jonge agente de wacht houden in het appartement van het slachtoffer, waar ze wachten tot er een telefoontje van de ontvoerder komt. Zoals gewoonlijk heeft Frost al snel in de gaten hoe de zaak in elkaar steekt, en komt deze aflevering tot een goed einde.

We zien Frost bijna altijd in conflict met zijn directe chef, hoofdinspecteur Mullett (Bruce Alexander). De situatie kan zelfs zo ver escaleren, dat de agenten tegen elkaar gaan schreeuwen. Frost blijft echter altijd verzekerd van zijn baan omdat hij het George-Cross draagt; een medaille van bewezen moed.

De laatste aflevering van het seizoen - naar mijn mening ook de beste - vertelt ons het verhaal van een jonge studente die van een trap af wordt gegooid. Frost ontdekt dat de zaak in verband staat met de dood van een ander meisje, in de badplaats Bexhill on Sea. Deze locatie is mooi uitgekozen door de makers. Prachtig, vind ik. Het is goed filmwerk dat ze maken.

Nog vaak kijk ik deze geweldige serie met David Jason als inspecteur Jack Frost. De dappere rechercheur die in het plaatsje Denton misdaden oplost. Grappig om te zien hoe hij in een alsmaar verkleinend politiekorps zonder pauzes daders weet te arresteren. De serie heeft het veertien seizoenen volgehouden voordat deze eindigde.
Echt een aanrader!
Volg A Touch of Frost
Vorige aflevering
If Dogs Run Free (2)
If Dogs Run Free (2)
15x02
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
18 mrt 2013 15:56 -
Mooie recensie, je geeft precies de reden aan waarom ik blijf kijken naar alle herhalingen. Wat mij betreft de leukste Engelse detective.
Reageer

Nieuwste recensies

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5

Atypical - Seizoen 4

7

Pennyworth - Seizoen 2

7.5

The Coroner - Seizoen 1 (DVD)

7