A Very English Scandal

7.5 / 10
59 min
Misdaad, Drama, Biografie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

A Very English Scandal binnenkort bij NPO Start Plus

Hugh Grant kreeg een Emmy nominatie voor zijn rol in de Britse BBC One-serie A Very English Scandal. Binnenkort is deze dramaserie te zien bij NPO Start Plus.

De serie A Very English Scandal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de politicus Jeremy Thorpe (Grant, Till We Meet Again). De driedelige BBC-serie van Russel T. Davies (Queer as Folk) gaat over Thorpe, de charismatische leider van de Britse liberale partij in de jaren zestig en zeventig die zo dramatisch van zijn voetstuk viel. Ben Wishaw (London Spy) speelt zijn geheime minnaar Norman Scott. Het is een complex verhaal over hebzucht en liefde.Het is 1965, en tot 1967 was homoseksualiteit strafbaar in Groot Brittannië. Jeremy Thorpe maakt veel indruk in het Britse Lagerhuis. Hij staat bekend als charismatisch, clever en modern. Op het moment dat zijn politieke ster steeds meer begint te rijzen, is hem er alles aan gelegen ervoor te zorgen dat zijn hartstochtelijke verhouding met Scott niet naar buiten komt. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig…Naast Wishaw, die een Golden Globe won voor zijn rol als Scott, en Grant spelen ook Alex Jennings, David Bamber, Jason Watkins, Patricia Hodge en Naomi Battrick mee. De driedelige miniserie is vanaf 5 augustus te zien bij NPO Start Plus. A Very English Scandal komt ook later nog naar NPO 2.

Heb jij A Very English Scandal al gezien? Of ga je het kijken op NPO Start Plus of NPO 2?


(L)Hugh Grant en (R) Ben Wishaw
Vorige aflevering
Episode 3
01x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De nieuwe serie The I-Land is vanaf 12 september te zien bij Netflix. Er is inmiddels een trailer gelanceerd.
Vandaag, 10:00
Apple gaat zijn streamingdienst Apple TV+ met series en films in november beschikbaar maken. Het bedrijf wil gebruikers een bedrag van 9,99 dollar per maand vragen, schrijft Bloomberg.
Vandaag, 09:00
De Canadese acteur Juan Riedinger heeft een terugkerende rol gekregen in Riverdale. Hij zal Dodger gaan spelen, de aartsvijand van Archie.
Gisteren, 17:00
Netflix heeft een nieuwe dramedy besteld van Stacy Rukeyser (UnREAL): Sex/Life.
Gisteren, 16:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Home Ground (2018). We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Arrow-ster Stephen Amell gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe worstel dramaserie Heels.
Gisteren, 14:00