Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Jelle van de Steeg geeft "The Walking Dead - Seizoen 5" een 9.5.
Geschreven door Jelle van de Steeg op 8 april 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead - Seizoen 5

Bij The Walking Dead heb ik me nog geen moment verveeld, wat vrij knap is met het aantal afleveringen van 67. Dat meen ik dan ook echt. Seizoen twee, drie en vier deden misschien wat onder voor seizoen één, maar toch zou ik deze seizoenen een dikke 8,5 geven. De vraag rees dan ook of het niveau van seizoen één ooit nog gehaald kon worden door deze serie. Bij het zien van het eerste deel van dit vijfde seizoen werd deze vraag vrijwel direct beantwoord: jazeker!

Aan het einde van seizoen vier zien we hoe de groep van Rick, met uitzondering van Carol, Tyreese en Judith, in een treinwagon wordt opgesloten na aankomst in Terminus. In een werkelijk waar geweldige eerste aflevering zien we hoe Carol de aanval opent op Terminus en de groep weet te bevrijden. Wat volgt is weer een lastige tocht, nu richting Washington DC. Tijdens deze tocht maken we kennis met pater Gabriel Stokes (Seth Gilliam, The Wire) die een kerk bezit. De gruwelijke scenes in deze kerk laten zien hoe ieder karakter zich ontwikkeld heeft.

Ondertussen zien we hoe Beth in het Grady Memorial Hospital in Atlanta ligt. Hier leert zij Noah (Tyler James Williams, Everybody Hates Chris) kennen, een leeftijdsgenoot die al langere tijd in het ziekenhuis verblijft. In de zesde aflevering gaat Daryl samen met Carol op zoek naar Beth. Het moment dat zij beiden Atlanta binnen rijden is prachtig: het is eenzelfde shot als toen Rick in seizoen één te paard Atlanta binnen reed. De wegen liggen er nog precies hetzelfde bij, alleen is alles nog meer toegetakeld. De winter-break wordt ingeleid door een dramatische gebeurtenis en kijkers blijven vol spanning achter.

In het tweede deel van seizoen vijf ligt het niveau hoger dan ooit. Dit hoge niveau weten ze acht afleveringen lang vast te houden en de kijkers zitten elke week in spanning tot de volgende aflevering. De groep komt voor een grote verrassing te staan wanneer een vreemd persoon opduikt, genaamd Aaron (Ross Marquand, Down and Dangerous). Hij belooft een veilige plaats in een kleine gemeenschap. De gemeenschap wordt de Alexandria Safe Zone genoemd en schuilt achter een grote muur. Ondanks dat Rick het niet vertrouwt gaat de groep toch naar de Alexandria Safe Zone, die geleid wordt door Deanna Monroe (Tovah Feldshuh, Angelica). In de prachtige setting van de Alexandria Safe Zone, die tevens online te bekijken is via een speciaal gemaakte 360 graden tour, moet de groep zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. De rest van het seizoen zien we hoe iedereen probeert te wennen en maken we kennis met de gevaren van binnen- en buitenaf. En die gevaren van buitenaf zijn echt niet alleen afkomstig van de zombies...

Zombies, de soort waar eigenlijk de hele serie om draait, heb ik nog niet veel genoemd in deze recensie. En daar doe ik de makers tekort mee want deze zien er wederom fantastisch "goed" uit. Niet alleen hoe de zombies eruit zien, ook hoe ze worden vermoord mag worden geprezen: de ene moord is nog vetter dan de andere. Voor de meest vette zombiemoord kan de kijker terecht bij de laatste aflevering van dit geweldige seizoen: hier zien we hoe Daryl op magnifieke wijze drie zombies omlegt. ’Hoe dan', is de vraag die nu door de hoofden van de lezers omgaat, een vraag die ik niet ga beantwoorden. Kijken dus!

Door het ongelooflijk hoge niveau, mijn favoriete karakters (Daryl, Carol en Rick), het verhaal en de verschillende prachtige settings geef ik dit seizoen een 9,5. Een cijfer dat ik niet had verwacht ooit nog te geven aan The Walking Dead. Nog zeven maandjes wachten tot seizoen zes...eens zien of de makers dit niveau weten vast te houden.
Volg The Walking Dead
Vorige aflevering
Rest in Peace
Rest in Peace
11x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_dagmarpotatox
09 apr 2015 18:12 -
Alhoewel seizoen 2,3 en 4 erg leuk waren, is ook bij mij seizoen 5 beter in de smaak gevallen. Prachtige beelden en veel spanning: dit seizoen was precies waarom ik de serie in eerste instantie ben gaan kijken.
Reageer
avatar_latevogel
14 apr 2015 21:10 -
Prima omschreven en wat ik mooi vind is dat Jelle een goede smaak heeft als ik zijn lijstje series bekijk!
Reageer
avatar_Nelis076
16 apr 2015 10:36 -
Erg leuke recensie!!! Dit was eindelijk weer the Walking dead zoals het eerste seizoen....mssn nog niet iets minder maar het geeft veel hoop voor volgend seizoen, ik kan in ieder geval niet wachten :p
Reageer
avatar_simonfender
17 apr 2015 20:37 -
Een recensie waar ik het helemaal mee eens ben: deze serie wordt steeds leuker en beter. Hoewel het een van de meest gruwelijke series is die ik ooit gezien, is het prima vermaak.
Hulde aan de schrijvers, de make-up mensen en het hele team. Hopelijk wordt deel 6 nog mooier!
Reageer
The Walking Dead