Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

FX bevestigt einde 'The Americans'

Op dit moment zit zender FX midden in het vierde seizoen van het spionnendrama uit de Koude Oorlog. Hoewel de serie The Americans nooit een hoogvlieger is geweest qua kijkcijfers, is de serie wel altijd door critici en fans geroemd. Maar aan de serie gaat nu een einde komen.

Behalve dat de serie eindigt, is er ook goed nieuws: FX heeft de serie vernieuwd met een vijfde en zesde seizoen. Na het zesde seizoen zal de serie eindigen in 2018. Het vijfde seizoen bevat net als de vorige seizoenen dertien afleveringen. Het laatste seizoen bevat tien afleveringen.
Geheel verrassend komt het einde overigens niet: de schrijvers gaven aan het begin van het vierde seizoen al aan een goed einde voor ogen te hebben en dit binnen enkele seizoenen op TV te willen brengen. Daar lijkt de zender nu gehoor aan te geven door de serie te laten stoppen, op een moment dat goed voelt voor schrijvers.

De serie draait om twee Sovjet-spionnen Philip (Matthew Rhys, Brothers & Sisters) en Elizabeth (Keri Russels, Running Wilde) die een dubbelleven leiden: ze doen zich voor als een Amerikaans gezin dat een reisbureau runt, maar eigenlijk zijn ze spionnen zijn voor hun thuisland. Het vierde seizoen krijgt op de website Metacritics een bijzonder hoge score van 95/100 en doet het daarmee beter dan de huidige seizoenen van bijv. Better Call Saul, Veep en Silicon Valley.
Vorige aflevering
START
START
06x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Timmetje
29 Mei 2016 19:35 -
Zeer tevreden om te horen dat ze het een goed einde wil geven en er in de komende twee seizoenen naar toe gaan werken. Ik heb deze serie altijd met veel plezier gekeken en vind het een van de betere series! Ben benieuwd wat de komende afleveringen ons zullen brengen.
Reageer
avatar_JanWillemK
30 Mei 2016 08:26
Amen.
Reageer
avatar_RLS90
30 Mei 2016 17:12
Dit zou vaker moeten gebeuren dan nu helaas het geval is!
Reageer
avatar_ThomasNL92
29 Mei 2016 20:59 - 29 Mei 2016 21:00
Ik ben benieuwd. Leuke serie met een origineel verhaal.
Reageer
avatar_anonymous
30 Mei 2016 13:42 -
Pracht serie, zodra het binnen is kijk ik in bed via mijn i- pad.
Reageer
The Americans