Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

ABC vernieuwt onder andere American Crime, Black-Ish en Scandal

ABC heeft bijna haar gehele uitzendschema vernieuwd. Maar liefst acht nieuwe series keren volgend seizoen terug: American Crime, How To Get Away With Murder, Black-ish, Secrets & Lies, Fresh Off The Boat, Galavant, Agent Carter en de Shark Tank spinoff Beyond The Tank. Ik zeg maar liefst, omdat dat er vijf meer zijn dan vorig jaar toen de zender maar drie nieuwe series vernieuwde.

American Crime is een verrassing. De serie wist nooit een groot publiek te trekken, maar is overduidelijk de meest geprezen serie van ABC dit seizoen. De serie wordt door de zender naar voren geschoven in het awardcircuit dit seizoen en dat heeft de serie zeker geholpen. Datzelfde geldt voor Galavant die naar voren geschoven zal worden in de race om de muzikale awards. Want puur op basis van de kijkcijfers zouden deze series niet meer op de buis zijn. Zo zien we maar meer dat kijkcijfers veel zeggen, maar niet altijd doorslaggevend zijn.

Beide Marvelseries keren volgend seizoen terug. Van Agents of S.H.I.E.L.D. werd een terugkeer verwacht, voor Agent Carter zag het er minder rooskleurig uit. De kijkcijfers waren zeker niet spectaculair. Het heeft overduidelijk geholpen dat de serie in eigendom is van ABC. Het zou zelfs een beetje gezichtsverlies betekenen als een Marvelserie op ABC al na één seizoen van het toneel zou verdwijnen. Ook hier zie je maar weer dat de twee woorden 'gelimiteerde serie' niks betekenen, wanneer de studio er verder heil in ziet. De spinoff van Agents of S.H.I.E.L.D. gaat echter niet door.

Shonda Rhimes bevestigd eens te meer dat ABC praktisch van haar is. Grey's Anatomy, How to Get Away with Murder en Scandal zijn vernieuwd door de zender. Hier geen verassingen, want alle drie series presteerden dit seizoen goed en behoren tot de meest bekeken series van ABC. Shonda Rhimes krijgt er zelfs nog een serie bij volgend seizoen, genaamd The Catch met in de hoofdrol Mireille Enos (The Killing).

Secrets & Lies behaalde steeds betere kijkcijfers voor ABC. Volgend seizoen keert de serie terug met een nieuwe zaak en nieuwe acteurs. Datzelfde geldt voor American Crime. Beiden zijn namelijk anthologieseries.

Het komedieblok van ABC werd, vanzelfsprekend, vernieuwd. Black-ish, Fresh off the Boat, The Goldbergs, The Middle en Modern Family keren dus volgend seizoen terug.

Castle keert volgend seizoen terug met een nieuwe showrunner, aangezien de huidige showrunner de serie heeft verlaten. De onderhandelingen over het contract van Stana Katic zijn trouwens nog steeds gaande.

Ook Nashville keert terug. Een vierde seizoen was logisch voor de countryserie van ABC.

Once Upon a Time is eveneens vernieuwd door de zender.

Qua ongescripte series kunnen wij volgend jaar Shark Tank, Beyond the Tank, Dancing with the Stars, The Bachelor, 20/20 en America's Funniest Home Videos van ABC verwachten.

Wat vinden jullie van deze vernieuwingen?
Vorige aflevering
Episode 18
Episode 18
15x18
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_alexanderleveld
08 Mei 2015 14:52 -
Ik denk dat The Catch de plek van HTAWM zal innemen en die zal dan op zijn beurt weer een lead-in vormen voor een andere serie. Agent Carter zal denk ik weer als midseason vervanger dienen van Agents of S.H.I.E.L.D.

Verder heeft ABC heeft een erg sterk komedieblok met vijf komedies die het goed doen. Dus daar zal ook wel wat in geschoven worden en lead-ins worden voor andere series.
Reageer
avatar_anonymous
08 Mei 2015 16:20
Ja, precies. De sterkere en gevestigde series zoals Grey's en Scandal zullen als lead-in fungeren. Ik weet niet of HTAWM al zo sterk is dat het als springplank kan fungeren voor een andere serie. Ik denk dat ShondaThursday intact blijft en dat The Catch misschien in midseason gelanceerd wordt wanneer HTGAWM klaar is. Ik weet alleen nog niet hoeveel eps The Catch krijgt.

Agent Carter komt idd weer in de break van Agents. Het komedieblok houden ze gewoon hetzelfde. Voor het eerst in jaren hebben zij een succesvol komedieblok, zou zonde zijn als zij er weer aan gaan sleutelen. Als zij nog een komediepilot bestellen zullen ze vast die programmeren na Modern Family.
Reageer
avatar_Flash
08 Mei 2015 15:54 -
Blij dat er een nieuw seizoen Agent Carter komt!
Reageer
avatar_ThomasNL92
08 Mei 2015 23:06 -
Verrassend dat American Crime doorgaat
Reageer
Shark Tank