Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 18

Weekoverzicht van 2 mei tot en met 8 mei.

* Weetjes:
- Fear The Walking Dead had als eerste (werk)titel Cobalt. De pilot van het eerste seizoen is opgenomen in Los Angeles en daarna zijn de resterende vijf afleveringen opgenomen in Vancouver, Brits Colombia, Canada. Het filmen van het tweede seizoen is in december 2015 van start gegaan en dat deden/doen ze in Rosarito, Baja California, Mexico. Het derde seizoen is inmiddels aangekondigd en die krijgt zestien afleveringen.

Algemeen Serienieuws
Scandal
- Volgens TV Line krijgt het zesde seizoen van Scandal minder afleveringen. Omdat hoofdrolspeelster Kerry Washington zwanger is zal het zesde seizoen niet tweeëntwintig maar zestien afleveringen krijgen. Op 12 mei zal de laatste aflevering van het vijfde seizoen worden uitgezonden.

Supergirl
- Wat gaat er gebeuren met het super-meisje van CBS? Zal de serie met het nichtje van Superman, Supergirl, vernieuwd worden bij CBS of zal de serie verhuizen naar The CW. En als de serie bij CBS blijft zal de productie dan verhuizen naar Vancouver. Want het aantal kijkers verantwoordt het budget van drie miljoen per aflevering niet bij CBS. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen rond Supergirl.

The Walking Dead
- Robert Kirkman heeft de cliffhanger van het zesde seizoen verdedigd. Kirkman: ”De speculatie, de frustratie, de mogelijkheden, de theorieën… eerlijk gezegd, voor mij is dat LEUK. Ik heb het gevoel dat het iets leuks is voor de fans om te doen tijdens de pauze. Was het Spencer? Kan het Morgan geweest zijn? Of toch Carol? Heeft Negan Jesus vermoord!? (Overigens was geen van hen daar… Ik geef NIETS WEG). Ik weet dat mensen hier kwaad over zijn, maar dat was niet onze intentie. Het idee was dat na zes seizoenen van een serie, we in je gedachten wilden blijven en iets geven om over na te blijven denken.” In het kort, het is precies gegaan zoals het bedoeld was!

Datums Series
Feed The Beast
- De nieuwe AMC serie met onder andere David Schwimmer (Friends) in de hoofdrol zou op 31 mei in première gaan. Maar AMC heeft de premièredatum van Feed The Beast verschoven naar zondag 5 juni 22.00 uur. De tweede aflevering van de dramaserie Feed The Beast zal wel op zijn reguliere dag en tijd worden uitgezonden, namelijk op dinsdag 7 juni om 22.00 uur.

Outcast
- Op 3 juni aanstaande gaat de nieuwe horrorserie Outcast bij Cinemax van start en er is goed nieuws voor Nederlandse horrorfans. Het eerste seizoen van Outcast zal vanaf 6 juni om 22.00 te zien zijn bij FOX. Cinemax heeft de serie ook al vernieuwd met een tweede seizoen.

Rosewood
- FOX NL gaat vanaf 10 mei om 22.55 uur elke week de dramaserie Rosewood uitzenden. Rosewood gaat over de briljante Dr. Beaumont Rosewood Jr (Chestnut), de meest vooraanstaande patholoog in Miami. Rosewood merkt vaak dingen op die anderen over het hoofd zien. Op 25 mei zal de laatste aflevering van het eerste seizoen bij FOX in Amerika te zien zijn. Rosewood is inmiddels vernieuwd met een tweede seizoen.

Suits
- Het zesde seizoen met zestien afleveringen van Suits gaat op woensdag 13 juli om 21.00 uur van start bij USA Network.

Nieuwe Series
Anna Drijver en RTL 4
- Vanaf vrijdag 6 mei is Anna Drijver te zien in het tweede seizoen van Zwarte Tulp. Anna Drijver is niet alleen actrice en toneelspeelster, maar ook schrijfster. Op dit moment is ze bezig met het schrijven van een nieuwe komedieserie die naar alle waarschijnlijkheid in het najaar bij RTL 4 te zien zal zijn. Drijver heeft al twee romans op haar naam staan dus ze is niet geheel onbekend met het schrijven maar ze zegt zelf hierover bij radio 100% NL: “Dit is hele andere koek, het is echt anders schrijven dan in het drama-genre. Ik vind het niet perse moeilijker. Maar het is erg leuk om te doen. Ik hoef het niet helemaal alleen te doen want we schrijven het in een team.”

Centraal Medisch Centrum
- RTL 4 komt in het najaar met een nieuwe medische-serie Centraal Medisch Centrum. Klik hier om er alles over te lezen.

Dear White People
- Er is een nieuwe Netflix Original komedieserie in de maak. Dear White People is gebaseerd op de award winnende film Dear White Poeple van schrijver/regisseur/producent Justin Simien. Simien zal ook de serie schrijven en de eerste aflevering regisseren. Het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen van elk een half uur en de productie in het najaar van start gaan. De serie Good White People gaat net als de film over een groep gekleurde studenten, die zich moeten zien te redden op een voornamelijk blanke universiteit, waar kwesties van racisme snel in de doofpot worden gestopt. De genoemde groep pikt dit soort gedoe echter niet langer, wat de nodige gevolgen heeft. De serie zal in 2017 bij Netflix te zien zijn.

Designated Survivor
- In december 2015 berichtten we al over een nieuwe ABC serie met Kiefer Sutherland Designated Survivor. Nu heeft ABC de serie officieel besteld. De nieuwe Kiefer Sutherland serie zal in het seizoen 2016-2017 in première gaan.
Video on youtube


Feud
- FX heeft de smaak te pakken, na American Horror Story en American Crime Story, komt er een nieuwe anthologie serie van de hand van Ryan Murphy. Feud gaat de nieuwe FX serie heten en in het achtdelige eerste seizoen zullen Susan Sarandon (Frank Herbert's Children of Dune) en Jessica Lange (American Horror Story) de hoofdrollen spelen. De dames gaan niet zomaar iemand spelen, want Sarandon gaat niemand minder dan Bette Davis spelen, en Lange zal de rol van Joan Crawford op zich nemen. Feud gaat dan ook over epische backstage oorlogen tussen bekende artiesten. De serie gaat in het najaar in productie en zal in 2017 in première gaan bij FX.

Seth MacFarlane en FOX
- Seth MacFarlane verleent zijn stem al aan meerdere animatieseries bij FOX, onder andere het nieuwe Bordertown (2016) en Family Guy, en daar gaat live-action bijkomen. MacFarlane gaat de nieuwe sciencefiction serie bij FOX produceren en hij zal de hoofdrol op zich gaan nemen. De serie zal zich 300 jaar in de toekomst gaan afspelen en dertien afleveringen krijgen. De serie die nog geen titel heeft gekregen gaat over de reis van de Orville, een technologisch ouderwets ruimteschip van de interstellaire vloot van de Aarde. MacFarlane zou mogelijk de kapitein van het schip spelen, al is dat nog niet bevestigd. Het is de bedoeling dat de rechtstreeks tot serie bestelde show in 2017-2018 in première zal gaan.

Vernieuwde Series
Criminal Minds (2005)
- Het zal niet als een verrassing komen, maar CBS heeft de misdaadserie Criminal Minds (2005) vernieuwd met een volledig twaalfde seizoen. Criminal Minds (2005) is voor CBS de tweede best bekeken programma met gemiddeld 12,04 miljoen kijkers. Ook staat Criminal Minds (2015) met het elfde seizoen daarmee in de top tien van best bekeken dramaseries.

Hulu
- Hulu heeft besloten om twee series te vernieuwen. Klik hier om te zien welke series Hulu heeft vernieuwd.

Line of Duty
- BBC One heeft de serie Line of Duty overgenomen van BBC Two en direct besloten dat de serie niet alleen een vierde maar ook een vijfde seizoen verdient.

Swamp People
- History Channel heeft de realityserie Swamp People toch vernieuwd met een achtste seizoen. In weekoverzicht 8 lieten we weten dat de serie gecanceld was, maar na vele verdrietige reacties van kijkers heeft History Channel besloten om naar de fans te luisteren.

The Island with Bear Grylls
- Channel 4 heeft het nieuws officieel bevestigd. Er komt een vierde seizoen van The Island with Bear Grylls.

Casting Nieuws
Castle
- Of er een negende seizoen komt van Castle is nog niet bekend gemaakt, maar het zal niet aan Nathan Fillion liggen. Fillion heeft een contract getekend voor een negende seizoen. Het negende seizoen zal dan wel mogelijk het laatste seizoen gaan worden voor de procedurele serie Castle.

Ray Donovan
- De castlijst van Ray Donovan is uitgebreid met twee namen. In het vierde seizoen zullen Gabriel Mann en Stacey Keach in een aantal afleveringen te zien zijn. Mann (Revenge) zal Jacob Waller, een agressieve advocaat die bekende personen vertegenwoordigd spelen. Keach (Crowded) zal de rol van Marty Minor gaan spelen, een gepensioneerde fixer uit het verleden van Ray (Liev Schreiber). Op 26 juni zal het vierde seizoen van start gaan.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Danique gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Showtime, aflevering 4
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.

Kijkcijfers
Week 17
- Klik hier voor de kijkcijfers van 25 april tot en met 1 mei.

MijnSerie
Fear The Walking Dead
- MijnSerie is gevraagd als enige Nederlandse media om op de set te komen van Fear The Walking Dead. Op 8 mei vliegt Jos naar Mexico om daar de cast/crew te mogen interviewen. Wat een geweldig nieuws en wat een eer. Veel succes Jos.

Prijsvragen
Antwoorden prijsvragen week 17

- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Haven
Vraag: Wat is anders aan seizoen 5 van Haven vergeleken met andere seizoenen?
Antwoord: Tweemaal zoveel afleveringen

* Heer & Meester
Vraag: Daan Schuurmans speelt Valentijn Rixtus Bentinck in de tv-serie Heer & Meester. Waarin speelde hij de personage Rens?
Antwoord: Costa!

* Heroes Reborn
Vraag: In welke omgeving is Heroes Reborn voornamelijk opgenomen?
Antwoord: Canada

* Trapped (2015)
Vraag: Baltasar Kormákur, de bedenker van de tv-serie Trapped, heeft ook de film Everest bedacht. Wie speelt hierin de hoofdrol?
Antwoord: Jason Clarke

* Veep
Vraag: Wie speelt mee als gast in seizoen vier van de serie Veep?
Antwoord: Hugh Laurie

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Ray Donovan
- Showtime geeft de fans van Ray Donovan vast een voorproefje van wat er in het vierde seizoen gaat komen.
Video on youtube


Scream
- Op 30 mei begint het tweede seizoen van Scream. MTV heeft vast een voorproefje gemaakt.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.

-9 mei:
De Ludwigs – Serie première (Nickelodeon)
Wheeler Dealers – Seizoen 13 (Discovery Channel)

-10 mei:
Rosewood – Seizoen 1 (FOX NL)

* Wist je Dat?:
-Renée Soutendijk (21 mei 1957), die in het najaar te zien zal zijn in een nieuwe RTL 4 medische dramaserie, in 1979 haar debuut maakte op de televisie in de serie Dagboek van een Herdershond als Klaasje Weenink. In 1981 speelde zij in de komedieserie Zeg 'ns Aaa Nancy van der Ploeg. Soutendijk speelt sinds 2012 de rol van Carla Vreeswijk in Moordvrouw.

Bedankt Inna1989 voor je tip.

Met overzichtelijke lentegroet

Mandy


MijnSerie gaat naar de set van Fear The Walking Dead
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten