Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 27

Weekoverzicht 27

Het gesprek van de week; Griekenland, hittegolf en Hiddink. Leuk, maar voor de seriefanaat zeker niet belangrijk. De serieliefhebber wil weten wanneer zijn/haar favoriete serie weer begint of vernieuwd is. De grootste serie website van Nederland probeert ondanks vakanties, warmte en Griekse tragedies zo goed mogelijk het serienieuws te volgen. Zo ook in de, tot nu toe, warmste week van het jaar; week 27 (van 29 juni tot en met 5 juli).

Series
A.D.
- NBC heeft het vervolg op de epische serie The Bible, A.D. geen tweede (onofficieel derde) seizoen gegeven. Maar helemaal afgelopen is het nog niet voor de serie The Bible. Producenten Mark Burnett en Roma Downey zijn bezig met een eigen digitale televisie zender en willen op die zender het grootste verhaal ooit verteld verder ontwikkelen. MijnSerie zal het nieuws hierover in de gaten houden en je op de hoogte houden van eventuele verdere ontwikkelingen rond The Bible en A.D.

American Odyssey
- De dramaserie American Odyssey had te weinig kijkers, dus heeft NBC besloten om de serie geen tweede seizoen te geven.

Bitten
- Bitten is voorlopig nog niet het gebeten hondje. De serie is vernieuwd met een derde seizoen.

Empire
- Oscarwinnares Marissa Tomei (A Different World) zal als Mimi Whiteman, een veeleisende venture capitalist, een terugkerende rol krijgen in de hit serie Empire. Whiteman staat als miljonair op de Forbes-lijst en is een groot liefhebber van hip-hop, sociale trends, haute couture en mooie vrouwen. De productie van het tweede seizoen is inmiddels begonnen. Op 23 september 2015 zal het tweede seizoen bij Fox van start gaan.


Grey’s Anatomy
- De toekomst van Grey’s Anatomy ziet er rooskleurig uit. Hoewel ABC nog niets officieel bekend heeft gemaakt, ziet het er naar uit dat Grey’s Anatomy zeker een dertiende en veertiende seizoen gaat krijgen. Jessica Capshaw heeft namelijk bijgetekend voor drie jaar. Dit contract zorgt er voor dat de actrice, die Arizona Robbins speelt in de serie, nog zeker in seizoen twaalf, dertien en veertien blijft spelen. Tenminste, als de kijkcijfers goed blijven en de creativiteit niet opdroogt. Het twaalfde seizoen begint op 24 september 2015.

House of Cards (2013)
- Neve Campbell (Sea Wolf, Party of Five) die vooral bekend is geworden door haar rol in de filmserie Scream krijgt een vaste rol in het vierde seizoen van House of Cards (2013). Wie ze gaat spelen is nog niet bekend gemaakt. Het vierde seizoen zal deze zomer worden opgenomen om in 2016 van start te gaan bij Netflix. De verwachting is februari 2016.


I Can Do That
- NBC heeft de zomerserie I Can Do That vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van de serie die elke week Amerikaanse sterren toont die voor een live-publiek hun kunsten, waarvan sommigen niet eens wisten dat zij die hadden, laten zien. Paul Telegdy, president van NBC alternatieve en late-night programmering, zei het volgende over de vernieuwing: “Deze serie trekt onze beroemdheden uit hun comfortzones en in spannende, onvoorspelbare situaties en zij maken elke week van de gelegenheid gebruik om naar grote hoogte te stijgen.” Het tweede seizoen krijgt acht afleveringen, dat zijn er twee meer dan het eerste seizoen, en I Can Do That seizoen twee zal in de zomer van 2016 van start gaan.

Outlander
- Het derde seizoen komt voor Outlander heel dichtbij nu Amazon Prime Instant Video UK de exclusieve rechten heft gekocht op toekomstige seizoenen van de tijdreis-drama serie van Starz!. Het tweede seizoen van Outlander zal in 2016 te zien zijn bij Amazon in Groot Brittannië. Seizoen drie zal dan ook bij Amazon te zien zijn als Starz! besluit om de serie te vernieuwen.

Storage Wars
- A&E heeft officieel de originele Storage Wars serie vernieuwd met een achtste seizoen. Op 21 juli 2015 zullen de moderne schatzoekers weer opslagruimte opkopen, in de hoop er een fortuin te vinden.


Suits
- Eigenlijk was het geen verrassing dat de advocatenserie Suits is vernieuwd met een zesde seizoen en mogelijk krijgen de pakken zelfs een zevende seizoen.

The Real Housewives of Atlanta
- Bravo krijgt maar niet genoeg van huisvrouwen en Atlanta. The Real Housewives of Atlanta is vernieuwd met een achtste seizoen. En in dit seizoen zal er een mijlpaal behaald worden; de honderdste aflevering. Deze speciale aflevering zal The Real Housewives of Atlanta: 100th Episode Watch What Happens Live Special gaan heten en wordt op zondag 12 juli uitgezonden. Het achtste seizoen zal in de herfst van start gaan.

Zoo
- Als het aan PETA ligt zal Zoo de eerste gecancelde serie worden deze zomer. Er worden te veel echte wilde dieren gebruikt in de serie volgens de dierenrechten activisten. Ondanks de protesten is Zoo de best bekeken gescripte zomerserie met 8,07 miljoen kijkers. De verwachting is dat dat getal zou kunnen gaan stijgen naar 10 miljoen kijkers door uitgesteld kijken. Ook is er al gespeculeerd dat de dramaserie Zoo van CBS weleens vijf seizoenen zou kunnen krijgen.

Nieuwe Series
Channel Zero
- Syfy is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe anthologie horrorserie, geschreven door Nick Antosca (Hannibal) en geproduceerd door Max Landis, Channel Zero. Het eerste seizoen zal gebaseerd zijn op Kris Straub’s Candle Love. Een verhaal gebaseerd op het gebruiker-geproduceerde internet fenomeen genaamd “Creepypasta”. Antosca en Landis vertelden over de nieuwe serie: “We houden van het idee om diversen seizoen te maken voor televisie door middel van karakter-gedreven horrorromans. En voor Channel Zero hebben wij van het korte verhaal Candle Love iets echt nachtmerrie–achtig, beklijvend en surrealistisch gemaakt. We kunnen niet wachten om dieper te mogen graven en meer tot leven te brengen met Syfy en Universele Cable Productions."

MijnSerie
Kijkcijfers
- De kijkcijfers van week 26 staan er ook weer op.

Overzichten
Juli
- Ook voor de maand juli hebben we een lijstje voor je gemaakt met alle start- en premièredatums die in deze zomermaand uitkomen.

Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
Netflix
- Op 1 juli heeft Netflix wat meer openheid gegeven over het aantal kijkers dat ze hebben. Volgens een onderzoek van Digital TV Research is gebleken dat Netflix aan het eind van 2015 1,6 miljoen kijkers zal hebben. In augustus 2014 waren dat er ongeveer één miljoen. Mochten deze cijfers juist zijn zal Nederland in de top zes landen komen waar Netflix het meest bekeken wordt. Er is wel een verschil tussen het aantal abonnees (dat was in april ongeveer één miljoen) en het aantal kijkers. Dat komt omdat op één abonnement meerdere kijkers kunnen zijn. Amerika voert de lijst aan met 26 miljoen abonnees, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 5 miljoen abonnees en Canada staat met 3,9 miljoen leden op de derde plaatst. Netflix zal binnenkort 70 miljoen abonnees wereldwijd hebben.

Overlijdensberichten
Diana Douglas
- Actrice Diana Douglas is zaterdag 4 juli overleden in het Motion Picture and Television Home, een special bejaardentehuis voor Hollywoodsterren. Douglas begon haar lange carrière in 1942 en ze speelde in diverse films en televisieseries. Haar eerste televisie optreden was in 1950 in Masterpiece Playhouse. Ook speelde ze onder andere in Days of Our Lives, The Cowboys, The Waltons, Knots Landing, Dynasty, The Paper Chase en haar laatste rol was in 2008 in ER. Diana Douglas was de eerste vrouw van Kirk Douglas en moeder van Michael Douglas. Diana Douglas is 92 jaar geworden.


Ondanks het feit dat het lijkt alsof alle series reeds zijn vernieuwd of gecanceld, blijft er nog steeds dat soort nieuws binnendruppelen. Mocht je nieuws hebben gezien dat wij nog niet hebben gezien, laat ons dat gerust weten, wij zien ook niet alles. Aankomende week niet vergeten dat Chasing Life en Whose Line Is It Anyway op 6 juli van start gaan en Dominion op 9 juli. Ray Donovan, The Strain en Masters of Sex gaan op 12 juli weer van start. Je hoeft je dus qua series niet te vervelen voorlopig. En MijnSeries advies bij extreem (warm) weer; binnen blijven, met je voeten in een bak koud water, een favoriet ijskoud drankje en iets lichts te eten vlakbij en binge-watchen maar. Je moet alleen even bepalen wie de drankjes en hapjes dan gaat halen uit de keuken. Houd je hoofd koel en tot volgende week.

Met overzichtelijke zomergroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (12)

Elby
Elby 6 juli 2015, 11:13
Ben een groot fan van Storage Wars. Ik kijk er naar op o.a. History channel. En ik verheug me ook weer op Empire. Dank je voor dit overzicht. Ook jij een koele en mooie week gewenst.
Mandy1966
Mandy1966 6 juli 2015, 11:36
Dank je wel. Ik verheug me ook op Empire.
anonymous
anonymous 6 juli 2015, 12:22
Als donkere man vind ik ik het zeker tof dat jullie fan zijn van Empire. Het is toch een serie die gemaakt is voor de afro amerikaanse doelgroep. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat andere etniciteiten de serie niet zouden kunnen waarderen, maar niemand had verwacht dat zo een groot publiek in Amerika Empire zou omarmen. De serie heeft dus meer kijkers weten te trekken dan alleen de zwarte kijkers en dat is wel iets groots. Iets om trots op te zijn ook (vooral als ik kijk naar mijn omgeving) dat een serie met een donkere cast het zo goed doet.
Mandy1966
Mandy1966 6 juli 2015, 13:05
Hallo Virgil,

Het is misschien niet politiek correct om dit te zeggen, maar het kan mij eigenlijk niet zoveel schelen welke etniciteiten er in een serie zitten. Het is in mijn ogen goed of niet, afro-Amerikaanse, Chinese, Inuit, Indiaans of Frans maakt mij niets uit ik let daar niet zo op.

Ik vond The Cosby Show, A Different World, The Fresh Prince, Friends en Cheers ook erg goed.

Maar ik begrijp je standpunt wel en ik denk dat vele het met je eens zullen zijn.

In mijn ogen is Empire gewoon een enorm goede serie met een geweldige cast en vooral gastrollen. Elke week is het weer smullen, afro-Amerikaans of niet.

Van mij mag Empire voor vele seizoenen nog doorgaan.
Mandy1966
Mandy1966 6 juli 2015, 13:07
P.s. in Game of Thrones zit een klein persoon en ik vindt hem geweldig. Wat hij mist in hoogte maakt hij goed in acteren. Ook daar is nog een wereld te winnen.
anonymous
anonymous 6 juli 2015, 14:13
Ja, je hebt zeker gelijk. Als het goed is, is het gewoon goed. Daar hoort kleur, geslacht en geaardheid etcetera niks mee te maken te hebben. Maar vooral voor mensen die zich veel bezighouden met televisie (en serieliefhebbers die geïnteresseerd zijn in wat er speelt in het televisielandschap) zijn dit soort ontwikkelingen heel interessant om te volgen. Het geeft ook een verdieping van waar wij met zijn allen naar kijken. Voor de mensen die televisie alleen zien als simpel vermaak zal dit niet zo relevant zijn, maar voor de andere groep zijn dit soort dingetjes leuk om in de gaten te houden.
Mandy1966
Mandy1966 6 juli 2015, 15:23
Helemaal waar, het blijft interessant om te zien hoe deze series zich ontwikkelen.
anonymous
anonymous 6 juli 2015, 11:38
Zal Outlander niet meer door HBO in Nederland uitgezonden worden??
anonymous
anonymous 6 juli 2015, 21:11
in oktober wordt het 2e deel van seizoen 1 volgens mij op BRT 1 vanaf oktober weer uitgezonden
monique1963
monique1963 6 juli 2015, 20:04
Is er al iets over Haven bekend?
Mandy1966
Mandy1966 6 juli 2015, 22:27
Nee helaas, nog niets definitief. De laatste geruchten waren ergens in september. Zodra we meer weten zullen we dat direct op MIjnSerie melden uiteraard.
monique1963
monique1963 7 juli 2015, 07:12
Afwachten dan maar, dank je voor je antwoord.
Log in om een reactie achter te laten