Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 12

Week Overzicht 12

Na zes seizoenen neemt Glee afscheid van ons, Empire sloot haar eerste triomfantelijke seizoen af en Jessica Lange verlaat American Horror Story. Thema van de week is afscheid! Daarom steel ik even de spotlight om afscheid te nemen van jullie trouwe lezers. Een jaar lang (met een enkele uitzondering, sorry ik neem ook vakantie!) heb ik met veel plezier het Week Overzicht geschreven. Het is iets waar ik super trots op ben en met veel liefde heb gedaan. Maar nu neem ik afscheid. Geen zorgen, het Week Overzicht blijft bestaan en naar alle waarschijnlijkheid merken jullie niets van de verandering. Maar het was me een waar genoegen om wekelijks jullie serienieuws behoeftes te stillen. Hier gaan we, nog één laatste keer….

American Horror Story
- Jessica Lange verlaat de serie.

Bosch
- Amazon geeft de serie een tweede seizoen.

Community
- Community is haar zesde seizoen ingegaan bij Yahoo en bedenker Dan Harmon kan er niet gelukkiger mee zijn. “Je werkt nu voor een bedrijf die de serie wilde hebben in plaats van er een die er van af wilde,” zegt hij over de verhuizing van NBC naar de online streamingsdienst. “Mijn nervositeit is weg.” Hoewel de serie nu niet meer gedwongen is een bepaalde speelduur aan te houden of per se groffe grappen er uit moet snijden, is Harmon wel bewust geweest in het behoud van de serie. “Als Annie zich op eens anders zou gedragen, zouden mensen daar moeite mee hebben. Greendale heeft een persoonlijkheid, een ritme.”

Downton Abbey
- TVLine bevestigt dat het aankomende zesde seizoen van het Britse fenomeen Downton Abbey het laatste seizoen zal zijn. De contracten van de acteurs lopen tot en met het zesde seizoen en ze hebben aangegeven daarna andere projecten te willen doen. Daarmee komt er een eind aan het lief en leed van de Crawley’s. In Nederland is onlangs het vijfde seizoen uitgezonden door de NCRV.

Empire
- Het zal niemand ontgaan zijn dat de recordbrekende nieuwe hit Empire haar seizoensfinale uitzond afgelopen week. Omdat de serie de best scorende dramaserie is in jaren, maakte Vulture een overzicht van alle verbroken records. Empire is de grootste nieuwe serie sinds Lost en de snelst groeiende sinds Desperate Housewives. Nog tekeneder voor het succes: er keken meer mensen met een Afrikaanse-Amerikaanse etniciteit naar Empire dan naar Amerika’s grootste TV event de Super Bowl. Cookie > football.

Familie Kruys
- RTL4 heeft de serie Familie Kruys bestelt, een antwoord op Modern Family. De serie vertelt het verhaal over zus Bette (Linda de Mol) en broer Kirk (Rop Verheijen) Kruys. Hun vader Thomas wordt gespeeld door Hans Dagelet. Verder spelen Marcel Musters, Elise Schaap, Frederik Brom en Peter Blok een rol in de serie. De regie is in handen van Will Koopman.

Glee
- Glee nam afgelopen week afscheid na zes seizoenen en Jenna Ushkowitz schreef een afscheidscolumn in The Hollywood Reporter. Ze vertelde over het verdriet van het verlies van collega Cory Monteith, de vreugde van de vele optredens, de lange dagen en de getalenteerde collega’s. “We zaten in een sneltrein en keken naar buiten naar het prachtige landschap dat voorbij raasde. Nu is de trein aangekomen en kunnen we het allemaal in ons opnemen. Ik ben voor altijd dankbaar voor wat me is gegeven en ik zal deze onvergetelijke reis nooit vergeten. Ik heb zo veel geluk gehad."

Heroes Reborn
- De langverwachte zomerserie Heroes Reborn heeft Judith Shekoni en Henry Zebrowkski gecast voor vaste rollen. Het wordt nog stil gehouden welke rollen Shekoni, bekend van The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, en Zebrowski (A to Z) zullen spelen. De reboot van Heroes heeft al een bestelling voor dertien afleveringen door NBC.

Sherlock
- Het is lente! Tijd om vooruit te kijken naar kerst. Sherlock filmt nu namelijk de langverwachte kerstspecial en die ziet er iets anders uit dan de rest van de serie. De speciale aflevering speelt zich namelijk af in de 19e eeuw, zoals de originele Sherlock Holmes bedacht door Sir. Arthur Doyle. Bedenker van de nieuwe Sherlock interpretatie, Steven Moffat, vertelt: “We wilden een andere versie van Sherlock doen, dus dit is iets anders dan de rest van de serie”.

Sleepy Hollow
- Na showrunner switch krijgt de serie een derde seizoen.

South Park
- Entertainment Weekly publiceerde een geschiedenis van South Park en hoe het al viraal was voordat het woord bestond. Matt Stone en Trey Parker begonnen South Park toen ze elkaar vermaakten met kinderstemmetjes die groffe dingen zeiden. Later maakte ze er een kerstspecial over. Die werd zo vaak gekopieerd op videoband dat ze het overwogen om er een serie van te maken. Uiteindelijk vroeg ComedyCentral om nog een special en die viel in de smaak bij andere studenten. En South Park was geboren. Alle afleveringen van South Park zijn in Nederland gratis te zien via de officiële app.

Prijzen
- The Emmy’s heeft series toegestaan in hoger beroep te gaan tegen de regel veranderingen die er voor zorgde dat series met afleveringen langer dan dertig minuten niet meer als “komedie” mochten meedingen voor een prijs. Glee, Shameless en Jane the Virgin hebben alledrie goedkeuring om toch als komedie genomineerd te worden. Glee is al vanaf haar eerste seizoen een komedie-meedinger, Shameless doet dat pas sinds vorig jaar maar heeft sindsdien meer success in het prijzen circuit. Orange is the New Black gaat wel meedingen in de dramacategorie.

Bedankt voor het lezen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 23 maart 2015, 14:08
Jammer dat je stopt Manju maar ontzettend bedankt voor al die toffe en vooral handige Week Overzichten. Bedankt!
anonymous
anonymous 23 maart 2015, 18:38
Bedankt Manju voor de overzichten! Erg handig en overzichtelijk!

Durf het bijna niet te zeggen, maar ik las laatst op jullie site dat er spellingcontroleurs aanwezig zijn. Zou de huidige spellingcontroleur de titel van de komende weekoverzichten willen veranderen naar 'weekoverzicht', de correcte spelling, i.p.v week overzicht? Alvast bedankt ;-).
anonymous
anonymous 25 maart 2015, 19:15
Grammatica nazi!
Log in om een reactie achter te laten