Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 52

Week Overzicht 52

Hmm, wij weten het niet zo goed hoor. Dit hele kerst gedoe is leuk enzo maar het gaat ten koste van onze TV series. Er was vrijwel geen nieuws deze week. Ja, er zijn twee filmpjes met Jeremy Piven maar of je daar nu op staat te wachten.... Hoe dan ook, onze seriefanharten zijn bedroefd met al die gezelligheid en oude afleveringen. Het was leuk geweest 2014, maar nu moeten onze series toch weer echt beginnen. Dus snel door dit overzicht heen, misschien een flesje champagne open maken en op naar de tweede helft van het TV seizoen! Nee, geintje, geef je vierkante ogen even rust. Neem een momentje om het jaar te herinneren. De seriefinales, de schokkende fictieve doden, de mooie fictieve bruiloften en die vele koks in dat filmpje. 2014, we zullen je nooit vergeten. Tot 2015 komt in ieder geval. Dit was het weekoverzicht, nummer 52. Volgende week beginnen we weer bij 1. Tot het nieuwe begin!

A'dam - E.V.A.
- De gehele cast zal terugkeren voor het derde seizoen, zo bevestigen de producenten van de serie aan Filmnieuws.nu. Zondag was de finale van de Nederlandse serie over Amsterdam en haar inwoners. Hoofdrolspelers Teun Luijkx, Eva van de Wijdeven en Rick Paul van Mulligen zullen dus allen te zien zijn in het derde seizoen. De opnames beginnen in het voorjaar voor een uitzending in 2016.

Bureau Raampoort
- Na sterke kijkcijfers keren Thomas Acda en Tim Haars terug voor meer afleveringen.

Doctor Who
- Na de kerstspecial was eindelijk duidelijk dat Clara Oswald, gespeeld door Jenna Coleman, zou blijven. Eerder werd er gespeculeerd dat de actrice, die sinds 2012 de rol speelt, de serie zou verlaten. “Ik heb nog een heel seizoen van verhalen met de Dokter, en ik kan niet weglopen van het verhaal zonder dat het af is,” vertelt Coleman tegen de BBC. Clara zal ten minste nog één seizoen de dokter helpen. “Er is nog zo veel meer te doen. Volgens mij zijn ze eindelijk pas net op het punt dat ze elkaar begrijpen,” voegt de actrice toe.
- Met de bevestiging van Coleman, laat de BBC ook weten dat de serie officieel vernieuwd is met een negende seizoen. Zoals al eerder bevestigd werd is ook Peter Capaldi bevestigd om terug te keren. Het nieuwe seizoen begint in januari met filmen voor een uitzending in het najaar van 2015.

Downton Abbey
- Downton Abbey krijgt een film! Aldus iemand die daar totaal niet over gaat.
- Film of niet, de cast van Downton Abbey heeft iets speciaals gedaan deze kerst. En er zijn speciale gastrollen!
Video on youtube


Entourage
- De filmtrailer is er. Reageer gepast.
Video on youtube


Game of Thrones
- Michiel Huisman was helemaal klaar met Nederland. Dit vertelt de acteur aan het AD. Hij wilde meer kansen dan alleen die ene film of serie per jaar en vertrok vijf jaar geleden naar het buitenland. Voor diegenen die onder een steen geleefd hebben: Huisman was te zien in Treme, Nashville en heeft vaste rollen in Orphan Black en Game of Thrones. Ook is hij het gezicht van de decembercampagne van Chanel. Had ie net zo goed in Nederland kunnen blijven...

Hannibal
- Een grote rol in de serie wordt gerecast. Michael Pitt, die de sociopaat Mason Verger speelde, verlaat de serie. Aldus TVLine was het Pitts eigen beslissing. Het personage, dat in de seizoen twee finale zichzelf zwaar verminkte, gaat nergens naar toe. The Rivers Joe Anderson neemt de rol namelijk over. De omwisseling moet vrij onopgemerkt gaan, aangezien Anderson onder de prothetische make-up zal zitten.

Luke Cage
- Netflix en Marvel hebben hun hoofdrolspeler.

Diensten
- Net als vorig jaar (en het jaar daarvoor) is Game of Thrones de meest illegaal gedownloade serie van 2014. De finale werd maar liefst acht miljoen keer gedownload, zo meldt TorrentFreak. Nummer twee en drie, The Walking Dead (4,8) en The Big Bang Theory (3,9) haalden significant lager. In totaal neemt het aantal downloads juist toe, ondanks de toename in legale diensten. How I Met Your Mother (3,5) staat op de vierde plek, gevolgd door nieuwkomer Gotham (3,2). Ook hits als Grey’s Anatomy (2,8), Vikings (2,7) en Suits (2,5) staan in de lijst. De cijfers zijn wellicht nog het meest teleurstellend voor series als Arrow (2,9) en South Park (2,4) die om en nabij dezelfde cijfers in kijkers trekken tijdens hun uitzending. De cijfers zijn gebaseerd op publieke data van BitTorrent voor de meest gedownloade aflevering van de serie wereldwijd.
- De Nederlandse streamingsdienst WappZapp stopt. Dat maakt oprichter Colin Ellis bekend in een interview met Adformatie. De concurrentie met Netflix en Videoland was te groot, zegt Ellis. De streamingsdienst richtte zich vooral op online video’s en documentaires. Gebruikers kunnen tot 20 januari gebruik maken van de dienst. Daarna wordt het abonnement automatisch stop gezet.

Zenders
- Net5 bestelt meer Grey's Anatomy en de nieuwe serie How to Get Away with Murder.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten