Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 50

Week Overzicht 50

Is het Week Overzicht mannelijk of vrouwelijk? Dit zijn de belangrijke vragen die je stelt als je 50 bent geworden. Oké, dus technisch gezien is het niet de 50ste editie en is dit geen jaarlijks overzicht maar wij bij MijnSerie vinden het reden voor een feest. Alsof de serienieuwsgoden ons gehoord hebben is er dan ook extra veel nieuws. Goed nieuws voor mannen die Arrow, Criminal Minds en Jane the Virgin kijken (we weten dat jullie bestaan) en meer goed nieuws voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in de industrie of gewoon willen lezen over Scandal, The Vampire Diaries en Two and a Half Men. Abraham of Sarah, het maakt niet uit, wij beginnen gewoon bij:

A’DAM - E.V.A.
- Kijkers van het tweede seizoen hebben waarschijnlijk al opgemerkt dat de titelsong Ik kan blijven kijken elke aflevering een andere interpretatie heeft. Zondag is de beurt aan Wouter Hamel die een Engelstalige versie van het nummer heeft ingezongen. Eerdere versies dit jaar werden gezongen door Paul de Leeuw, Huub van der Lubbe, Theo Nijland en The 420’s.

Arrow
- We zullen niets verklappen over de midseason finale van deze week. Wel wilde bedenker Marc Guggenheim benadrukken dat we veel meer gaan zien van Roy Harper, gespeeld door Colton Haynes, in de tweede helft van het seizoen. “Een van de dingen die ik eerlijk zei tegen Colton was dat we zijn personage niet goed bediend hadden in de eerste helft van het seizoen,” vertelt de producent aan Entertainment Weekly. “De dingen die hij gaat doen in aflevering tien, elf en twaalf zijn erg vet. Zijn scène in aflevering elf met John Barrowman is denk ik zijn beste werk in de serie.” Arrow komt op 21 januari 2015 terug in de Verenigde Staten.

Community
- De komedie filmt haar honderdste aflevering deze week, die onderdeel is van het zesde seizoen van de serie. IGN sprak met de cast tijdens het heugelijke feest. “Het is iets dat nooit had moeten gebeuren en veel mensen probeerde het te voorkomen,” vertelt Gillian Jacobs, die Britta vertolkt, over de beëindiging door NBC. Gelukkig voor de cast, crew en de fans nam Yahoo het stokje over als distributeur. De verhuizing naar Yahoo biedt voordelen. Zo wordt bedenker Dan Harmon minder kort aan de lijn gehouden en kunnen scènes weer op locatie gefilmd worden in plaats van alleen in de studio. “Het geeft aan dat Yahoo om de serie geeft. Niet zoals NBC, die volgens mij vergat dat we bestonden,” sluit Joel McHale, die Jeff speelt, af. Seizoen 6 van Community komt in 2015 online.

Continuum
- De serie is vernieuwd met een vierde en laatste seizoen.

Criminal Minds
- Wie faalt, probeert opnieuw. Ofzo. In ieder geval gaat CBS weer een poging wagen om Criminal Minds verder uit te breiden. Een aflevering staat gepland voor februari die moet dienen als potentiële spin-off. Sommige kijkers herinneren zich nog Criminal Minds: Suspect Behavior, ook een spin-off poging vijf jaar geleden die na een kort seizoen van de buis werd gehaald. Het is na NCIS en CSI de zo veelste spin-off die CBS implementeert. Het nieuwe project wordt overzien door uitvoerend producent van de hoofdserie, Erica Messer. De aflevering, en potentiële serie, draait om een FBI team dat Amerikanen steunt in het buitenland.

Flikken Maastricht
- D’oh! Flikken Maastricht gaat minstens twee seizoenen door.

Game of Thrones
- De HBO serie mag dan gemiddeld 16 miljoen kijkers trekken via verschillende platformen én de top illegaal gedownloade serie zijn ter wereld, er zijn ook genoeg niet-HBO leden die betalen voor de serie. Voor 2014 staat het derde seizoen namelijk bovenaan de iTunes Store van best verkochte TV serie van het jaar. Voor de liefhebbers: Frozen was de best verkochte film, diens soundtrack het best verkochte album en Happy van Pharrell Williams was de best verkochte single.

Fargo
- Fargo voegt Jeffrey Donovan en Nick Offerman toe aan de cast.
- Ook Kirsten Dunst en Jesse Plemons zullen hoofdrollen spelen in het nieuwe seizoen van Fargo, aldus The Hollywood Reporter. Het tweede seizoen van Noah Hawleys anthologie serie richt zich op het 1979 Sioux Falls incident toen Lou Solverson nog een staatsagent was. Dunst zal Peggy Blomquist spelen, een schoonheidsspecialist met grote dromen. Plemons is Ed, Peggy’s man en een slagershulp die zijn vrouw niet helemaal begrijpt maar wel steunt. Het is de eerste vaste TV rol van Dunst na haar Spider-Man franchise en bejubelde optredens in Bring It On, Melancholia en The Virgin Suicides.

Jane the Virgin
- Vriend en vijand was geschokt over de nominatie van de kleine The CW serie en haar charmante hoofdrolspeelster Gina Rodriguez voor een Golden Globe deze week. “Ik schreeuwde zo hard als ik kon,” vertelt een enthousiaste Rodriguez aan Buzzfeed. “Alles wees er op dat het niet zou gebeuren. Ik die de hoofdrol niet kreeg, mensen die tegen onze titel waren, ons moeilijke tijdslot…alles wees er op dat we zouden falen. En om dan te slagen, om harder te vechten, ambitieuzer te zijn… Het feit dat we erkend worden en dat ik de eerste persoon ben van The CW en een latina ben die erkend wordt, daar voel ik me sterker door.” De dertigjarige actrice is de eerste acteur van The CW die ooit een Golden Globe nominatie heeft gescoord. Na haar pakkende speech over diversiteit op televisie tijdens de TCA dit jaar gebruikt ze nu weer de aandacht om het gesprek hier op te wijzen. “Ik hoop dat diversiteit op televisie helpt mensen om meer tolerant te zijn over dingen waar ze nog niet van af weten.” Tevens moedigt Rodriguez jonge talenten aan: “Het gaat er niet om waar je vandaan komt, het is waar je naar toe gaat, en probeert te gaan. En we [refererend naar Latino’s] proberen te gaan waar anderen al zijn en het voelt alsof we er komen.” Jane the Virgin is elke maandag te zien op The CW.

Rizzoli & Isles
- De dames gaan door voor een zesde seizoen.

Scandal
- Jason Butler Harner heeft een terugkerende rol te pakken in Scandal. Details over de rol worden niet bekend gemaakt. Harner was onder andere te zien in Alcatraz, The Blacklist en Homeland. Zijn eerste aflevering zal de winterpremière zijn van 29 januari in de Verenigde Staten.

Scream Queens
- In wat ongetwijfeld de meest toepasselijke casting is in tijden zijn niemand minder dan Jamie Lee Curtis en Emma Roberts gestrikt voor de hoofdrollen van FOX' aankomende Scream Queens serie. Curtis is de legendarische 'schreeuw koningin' uit de Halloween filmreeks en Roberts speelde de hoofdrol in Scream 4. De twee dames zijn daarmee uitermate geschikt voor de nieuwe serie van Ryan Murphy en Brad Falchuk. De komedie-horror hybride serie kreeg een volledig vijftien afleveringen tellende seizoensbestelling en moet najaar 2015 voor onrust zorgen.

Stalker
- Het is een Dawson’s Creek reünie! Soort van. Kerr Smith, die jarenlang Jack McPhee speelde in de tienerserie, speel weer een rol van bedenker Kevin Williamson. Deze keer speelt Smith een nieuwslezer die zijn leven heeft opgepakt na een stalker incident jaren geleden. Alleen nu beginnen de nare berichten weer...
- Alsof ze niet genoeg te doen heeft zal ook Phoebe Tonkin een gastrol spelen in Stalker. Tonkin, die full-time weerwolf/vampier hybride Hayley speelt in The Originals, heeft ook een connectie met Williamson. The Originals is immers een spin-off van de door Williamson geproduceerde The Vampire Diaries. Tonkin speelt een zweminstructrice die het doelwit wordt van een mysterieuze stalker.

Supernatural
- Tim Omundson keert terug naar de bovennatuurlijke serie. De Psych acteur was vorig jaar al te zien als de Bijbelse Kaïn (die van Abel). Toen gaf hij zijn Teken over aan Dean (Jensen Ackles) die als gevolg een demoon werd. Nu zal Omundson zijn rol vervolgen, wellicht om Dean te verlossen van zijn vloek. De acteur maakte het nieuws bekend op Twitter.

The Flash
- Mark Hamill zal terugkeren in zijn bekende rol als James Jesse ofwel The Trickster in de nieuwe The Flash serie. Hamill speelde de rol ook al in de jaren ’90 TV serie. “Hamill komt terug met een gloednieuwe interpretatie van de rol. In deze nieuwe versie is The Trickster een anarchist, terrorist en misdadiger die levenslang vast zit in Iron Heights. Hij helpt Barry en Det. West met het oplossen van een reeks namaak misdaden,” aldus de karakterbeschrijving in het persbericht. In aflevering zeventien zal Hamill te zien zijn.

The League
- De FX serie krijgt een zevende en laatste seizoen.

The Leftovers
- In 'nieuws dat je gewoon niet kan verzinnen' zal het merendeel van de bijrollen van de HBO serie... achterblijven. Het nieuwe seizoen van The Leftovers speelt zich namelijk af op een gloednieuwe locatie en dat betekent dat bijna alle rollen die niet onder vast contract staan, komen te vervallen vanwege logistieke redenen. Gezegd wordt dat de serie een creatieve herstart maakt waar veel details over het tweede seizoen nog onzeker zijn. Wel zal de vaste cast terugkeren.

The Originals
- Ben jij al bijgekomen van de midseason finale van The Originals? Natuurlijk niet. Uitvoerend producent Michael Narducci sprak echter al met KTV over de gevolgen van de bizarre twist van afgelopen week. “We houden van Rebekah als een personage. Ze is een essentieel onderdeel van de familie,” zegt Narducci. Het lijkt er op dat Rebekah terug is en ze eindelijk krijgt wat ze al sinds seizoen 4 van The Vampire Diaries wil: een sterfelijk leven. Daarbij komt een ander lichaam, met actrice Maisie Richardson-Sellers die de rol overneemt van favoriet Claire Holt. “Ik zal twee dingen zeggen: we verwoesten Rebekahs oude lichaam niet. En we zullen nog steeds flashbacks hebben waar Holt essentieel is,” zegt Narducci. De wisseling van de wacht komt na een lange afwezigheid van Holt die de serie al als vast castlid verliet vorig jaar omdat ze meer tijd met haar familie wilde doorbrengen.

The Vampire Diaries
- De bovennatuurlijke serie ging deze week met vakantie en dat betekent traditiegetrouw dat onze harten figuurlijk uit onze borstkas werden getrokken. Deze keer kwam het door een zeer menselijke ziekte in een serie die draait om onsterfelijkheid. Hoofdschrijfster Caroline Dries sprak met E!Online over de “zware verhaallijn van Caroline [Forbes, Candice Accola]. Aan het begin van het seizoen realiseerden we dat Caroline een goede verhaallijn geven en haar laten omgaan met de ziekte. We gaan een mens zien lijden aan een zeer menselijke ziekte en dat is voor het eerst in de serie. De serie draait om de dood en dit is een nieuwe manier van kijken naar de dood, wanneer het niet iets is wat we kunnen controleren of stoppen of repareren.” Fijne feestdagen namens The Vampire Diaries. De serie komt op 22 januari 2015 terug.

Two and a Half Men
- De finale van Two and a Half Men is gezet. Op 19 februari is het dan toch gedaan met de komedie die ooit de bekeken serie op Amerikaanse TV was. Het twaalfde seizoen is daarmee ook een stukje korter dan gepland. Vorig jaar maakte de zender bekend dat dit seizoen het laatste was voor de serie. In Nederland wordt de serie uitgezonden voor Veronica.

Wie is de Mol?
- De vraag wordt nu live beantwoord.

Diensten
- Netflix wil elk jaar zo’n twintig nieuwe producties uitbrengen. Het streamingsbedrijf “zal uiteindelijk de grootste producent van originele content worden in de wereld,” zegt Hoofd Content Ted Sarandos tijdens een conferentie afgelopen week aldus AdAge. Elke tweeënhalve week moet er een titel onder de “Netflix Originals” banner komen, wat uitkomt op twintig producties per jaar. De streamingsdienst heeft al vier series samen met Marvel op de planning staan. De dure productie Marco Polo ging deze week in première.
- NPO gaat nog verder met haar veranderingen. NPO1 legt de focus op journalistiek, Nederlands drama, kunst en cultuur en programma’s voor jongere kijkers. Het is niet meer vanzelfsprekend dat van een nieuw programma ook een tweede seizoen komt. “Op die manier kunnen we blijven vernieuwen en tegelijk grote maatschappelijke onderwerpen agenderen,” zegt zendermanager Marcel Peek in de Volkskrant. De NPO heeft dramaseries als Noord-Zuid en De Fractie op het programma staan voor 2015.

Prijzen
- Het American Film Instituut benoemt haar tien beste series van 2014.
- De Golden Globes maakt haar nominaties bekend.
- Er zijn heel veel goede dingen aan The Golden Globes nominaties maar dat vier van de vijf nominaties voor komedieseries bedacht zijn door vrouwen is wellicht de meest relevante. Orange Is the New Black is natuurlijk bedacht door Jenji Kohan, Girls is het product van Lena Dunham en Jenni Konner, Transparent komt van Jill Soloway en Jane the Virgin is geadapteerd door Jill Soloway. Dat maakt Silicon Valley de enige komedie bedacht door een man. “Je moet er van houden als mensen zeggen ‘Ik vind vrouwen niet grappig’,” zegt Jane the Virgin actrice Gina Rodriguez. “Dat is duidelijk niet waar! Het is fijn dat de wereld dat erkent.” Zegt Soloway: “Als je denkt aan de ontmanteling van machtsstructuren; deze blanke mannelijke visie…en dat ik dan bij de ceremonie met Jenni Konner en gastvrouwen Amy en Tina en andere vrouwelijke nominees ben, nadat we keer op keer als “niet grappig” bestempeld zijn… dat is geweldig. We zijn in de meerderheid."
- “Ik heb geen glazen plafond doorbroken,” zegt Shonda Rhimes bij de ontvangst van de Sherry Lansing prijs tijdens het Vrouwen in entertainment ontbijt van The Hollywood Reporter. Ze ontving de prijs voor haar doorbraak in de representatie voor vrouwen en Afrikaans-Amerikanen op televisie met series als Scandal en How to Get Away with Murder. “Het is 2014. We hebben zo’n enorme sprong gemaakt. Vijftig jaar geleden zaten blanken en bruine mensen in aparte kamers. Dertig jaar geleden zou ik hier alleen zijn om het ontbijt te serveren. Vijftien jaar geleden moesten vrouwen knokken om dezelfde baan te krijgen als mannen. Dus denk aan alle vrouwen, blank, zwart, bruin die zo geboren zijn en mij voor gingen in Hollywood. Denk aan hen, met hun hoofden hoog, rennend, met volle kracht, niets aantrekkend van zwaartekracht, richting de dikke laag glas van het plafond. Toen ik rende leek het niet eens op een plafond meer. Dus ik rende door, zonder sneetjes, zonder blauwe plekken, zonder bloed. Ik rende in de voetsporen van elke vrouw voor mij. Ik kwam op de precies de goede tijd op precies de goede plek. Dus bedankt aan alle vrouwen in deze zaal. Bedankt aan alle vrouwen die het nooit tot deze zaal haalde. En dank aan alle vrouwen die een zaal honderd keer deze grootte vullen nadat wij allen weg zijn. Jullie zijn allemaal een inspiratie.”
- Let op How I Met Your Mother fans, Neil Patrick Harris is onderdeel van het creatieve schrijvers team van de Oscars telecast. Harris heeft al veel ervaring met prijsuitreikingen na zijn stunts als Emmy en Tony presentator. Wat Harris precies gaat schrijven is nog niet bekend.

Zakelijk
- Leslie Moonves blijft voorlopig waar hij zit. De CEO van CBS Corp. (eigenaar van CBS) heeft zijn contract vernieuwd tot juni 2019.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 15 december 2014, 09:53
- Meer van Roy Harper (Colton Haynes) in Arrow is altijd goed!!

- Nieuws over Continuum is super. Had niet verwacht dat de serie vernieuwd zou worden maar onze vrienden in Canada hebben de serie toch vernieuwd voor een laatste 4e seizoen die zes aflevering zal hebben.

- Spin off van Criminal Minds ben ik heel benieuwd naar. Nou maar hopen dan ze Emily Prentiss (Paget Brewster) gaan terugbrengen die een hoofdrol krijgt.

- Ik kan niet wachten tot seizoen 2 van The Leftovers. Ongetwijfeld dat ze ons weer zullen verbazen.
Omdat dat de serie zich het meeste heeft afspeelt in Mapleton vind ik het wel raar dat seizoen 2 zich zal afspelen op een andere locatie maar goed.. we zullen kijken of het heel veel uitmaakt.
Ook werd aangegeven dat ongeveer de helft van de huidige cast niet meer te zien zal zijn in seizoen 2.
Log in om een reactie achter te laten