Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 46

Week Overzicht 46

Hoeveel nieuws past er in één week? Specifieker: hoe veel serie gerelateerd nieuws past er in één week? Hoeveel series kunnen überhaupt nieuwtjes hebben op een wekelijkse basis? Het antwoord vind je aan het einde van dit bericht. Niet dat er iets met statistieken gedaan wordt ofzo, maar dit overzicht is een goede indicatie. Er is maar weinig TV nieuws dat niet in dit overzicht staat. Sterker nog, vind een nieuwsbericht van afgelopen week dat niet in dit overzicht staat en je krijgt het verschil in prijs terug! Wat een deal. In ieder geval is hier, compleet en gratis, het nieuwe Week Overzicht. Met heel veel nieuws! (Dat is het antwoord: heel veel)

Anger Management
- FX eindigt de serie met de magische honderd afleveringen. [Lees meer]

American Horror Story
- Na seizoenen van compleet verschillende werelden met enge verhaallijnen blijken de gekke theorieën van fans toch gebaseerd op waarheid. “Ze zijn allemaal verbonden met elkaar,” zegt bedenker Ryan Murphy in een exclusief interview met Entertainment Weekly. “We zijn pas begonnen met het uitleggen,” zegt de producent mysterieus. Laat de speculatie beginnen!

Arrow
- Als je de flashbacks van Tommy (Colin Donnell) wel interessant vond dan heeft producent Marc Guggenheim goed nieuws voor je. “Je hebt nog niet het laatste gezien van Tommy Merlyn”, vertelt hij aan E!Online. Hoewel Tommy in de finale van seizoen één het loodje legde, dook hij dit seizoen op in de aflevering 'Sara'. “Je ziet hem weer maar niet zoals je het verwacht,” voegt Guggenheim toe. Hoe verwacht jij Tommy’s volgende terugkeer niet?

Ash vs. Evil Dead
- Starz heeft een serie bestelt die als vervolg dient van de Evil Dead films. Originele regisseur Sam Raimi, producent Rob Tapert en hoofdrolspeler Bruce Campbell zullen terugkeren voor de tien afleveringen tellende half uur serie die gepland staat voor 2015. Campbells rol als Ash, een winkelbediende en een serieuze kettingzaagvechter, kan niet ontsnappen aan zijn lot als de doden de wereld over dreigen te nemen. Raimi zal de pilot schrijven met broer Ivan (Drag Me to Hell) en Tom Spezialy (Reaper).

Bureau Raampoort
- Nieuwe miniserie bij SBS. [Lees meer]

Community
- Met de afwezigheid van Yvette Nicole Brown, Donald Glover en terugkerende rollen Jonathan Banks en John Oliver, werden de gangen van Greendale wel erg leeg. Community voegt daarom twee acteurs toe aan het zesde seizoen. Paget Brewster (Criminal Minds) speelt Francesca Dart, een raadgever die de school helpt met zijn imago. Keith David (Enlisted) gaat Elroy Patashnik spelen, een voormalig wetenschapper die naar Greendale gaat om zichzelf weer te vinden. Zowel Brewster als David hadden al eerder een optreden in Community, maar dat zal Abed wel benoemen. Er waren eerder berichten dat Community dit najaar op Yahoo zou verschijnen, maar productie begint morgen pas. De dertien afleveringen worden nu voorjaar 2015 verwacht.

Downton Abbey
- Heb je ooit gemerkt dat de personages in Downton Abbey elkaar nooit aanraken? Daar is een reden voor, vertelt historisch expert Alistair Bruce in een interview met BBC Radio 2 Arts Show. “Ik wil geen geknuffel, geen fysiek contact; dat deden ze gewoon niet in die tijd.” Bruce heeft de taak om de populaire serie zo accuraat mogelijk te houden. “De reden hiervoor was dat niet lang geleden ziektes veel makkelijker verspreidden. Het is belangrijk om elk detail goed te krijgen en de druk neemt zeker toe. Mensen zoeken naar foutjes.”

Franklin & Bash
- De komedie stopt helaas. [Lees meer]

Gotham
- Nicholas D’Agosto, die momenteel iedereen irriteert als betweter in Grey’s Anatomy, maakt zich op voor een grotere rol, namelijk Harvey Dent in Gotham. In een interview met KSiteTV vertelt D’Agosto, die ook in Final Destination 5 speelde, dat hij eigenlijk niet naar filmmateriaal heeft gekeken voor de voorbereiding van zijn rol. “Het helpt niet echt om andere acteurs een rol te zien spelen,” zegt de acteur. “Ze hebben een nieuw personage geschreven, met nieuwe ambities en motivaties.” Helemaal onwetend gaat hij niet de set op voor de FOX hit: “ik heb wel geGoogled naar verschillende stripboeksites en alle versies van Harvey Dent door de jaren heen”. Morgen begint D’Agosto als de publieke aanklager in Gotham.

Glee
- Ben jij ook nog steeds in schok over het nieuws dat Karofsky terugkeert om Blaine en Kurt uit elkaar te houden? Dan is er een kans dat je óf een tienermeisje of een van de laatste fans van Glee bent. Of allebei? Hoe dan ook producent Ryan Murphy stelt je gerust. “Je moet obstakels hebben voor het eind goed al goed. We hebben een lijst in de schrijfkamer met ‘Wat willen fans voor een einde?’. Al onze eindes zijn erg positief.” Natuurlijk is dit dezelfde Murphy die drie keer zijn gedachte veranderde over de locatie van de serie dus er is een kans dat Glee haar laatste seizoen alsnog eindigt met een muzikale moordpartij.

Graceland
- De zomerserie gaat door voor de derde ronde. [Lees meer]

Hap and Leonard
- Sundance TV geeft groen licht aan de serieversie van de boekenreeks Hap and Leonard. De zesdelige serie draait om twee beste vrienden in het conservatieve platteland in Texas. Hap Collins is een blanke werker die in de gevangenis zat omdat hij het leger niet in wilde tijdens de Vietnam Oorlog. Nu werkt hij op een rozenplantage. Zijn collega en beste vriend is Leonard, een homoseksuele gekleurde werker die wel naar Vietnam ging en terugkwam met woedeaanvallen. Leonard werd door zijn familie genegeerd toen zij achter zijn seksualiteit kwamen waardoor Hap zijn enige steunpilaar is. Het drama wordt geschreven door Jim Mickle en Nick Damici (Cold in July). Mickle regisseert ook, met Nick Schumaker (Another Earth) en Jeremy Platt (The Violent Kid) als producenten. Productie begint in 2015 voor een uitzending in 2016.

How to Get Away with Murder
- Shonda Rhimes ontvangt de Sherry Lansing prijs. Wij wisten ook niet wat het was, maar het is nog best bijzonder. De prijs wordt uitgereikt aan vrouwen die een pionier en leider zijn in hun vakgebied. Oprah Winfrey, Diane Keaton, Jane Fonda en Meryl Streep gingen Rhimes voor. “Over het afgelopen decennium heeft Rhimes de manier waarop vrouwen gepercipieerd worden op televisie - en daarmee in de maatschappij- veranderd,” zegt Lansing in een verklaring. “Ze heeft iconische rollen gecreëerd voor vrouwen, ze zet vrouwen midden in het nationale debat en ze is een pionier in de portrettering van Afrikaans-Amerikaanse vrouwen in de media. Wat geweldig is aan haar is dat ze het niet één keer heeft gedaan: ze doet het keer op keer op keer. Ze is een creatieve, intellectuele en artistieke kracht en ik vind het geweldig dat ze een prijs krijgt met mijn naam er op.” Shonda Rhimes heeft sinds het debuut van Grey’s Anatomy een klein televisie-imperium opgebouwd met haar productiebedrijf Shondaland. Haar meest recente productie, How to Get Away with Murder, is de grootste hit van dit najaar. Op 10 december wordt de prijs uitgereikt.

Magnum, P.I.
- De schrijver en producent achter hits als Magnum, P.I., Battlestar Galactica (1978), Knight Rider en The Fall Guy, Glen A. Larson, is overleden. Zijn zoon James meldde het overlijden aan The Hollywood Reporter. Larson is verantwoordelijk voor enkel van de meest succesvolle series aller tijden. Tussen 1976 en 1988 was hij gecrediteerd voor 513 uur aan televisie over 21 gecombineerde seizoenen. Dat is pas een nalatenschap. Larson werd 77 jaar.

Oscars
- Hoewel het technisch gezien alleen om films draait, zijn de Oscars toch echt op de televisie te zien. Plus, dit nieuws is gewoon te goed om te laten liggen. Niemand minder dan Greg Berlanti zal de Oscar-ceremonie schrijven. "Wie?” vraag je. Greg Berlanti! Misschien ken je wat van zijn werk: Everwood? Dawson’s Creek? Wrath of the Titans? Green Lantern? Arrow? The Flash? In ieder geval gaat de ceremonie dit jaar extra veel actie of tienerdrama bevatten. Ligt er aan in welke bui Berlanti is.

Peaky Blinders
- De BBC vernieuwt de serie met een derde seizoen. [Lees meer]

Perception
- Geen vierde seizoen bij TNT. [Lees meer]

Revenge
- Na al die jaren op de motor rijdt Tommy Flanagan (Sons of Anachy) van Charming naar de Hamptons. E! News bevestigt dat Flanagan een grote rol gaat spelen in de ABC soap. Hij speelt de gevaarlijke Malcolm Black: een functionerende psychopaat met, je raadt het, wraak in het vizier! In januari 2015 gaat hij de Hamptons onveilig maken.

Saving Hope
- CTV bestelt een vierde seizoen van de serie Saving Hope. [Lees meer]

The Big Bang Theory
- Carol Ann Susi, de stem van Howards moeder, is overleden. [Lees meer]

The McCarthys
- Zap2it maakt bekend dat Alyson Hannigan terugkeert naar CBS, waar ze negen seizoenen lang How I Met Your Mother deed, voor een aflevering van The McCarthys. In de speciale kerstaflevering, die gepland staat voor 18 december, speelt Hannigan een bovenbuurvrouw van Marjorie (Laurie Metcalf) en Arthur (Jack McGee) die net gedumpt is. Ze schuift aan bij de McCarthys maar wordt verrast door een wel zeer agressieve cadeau uitwisseling.

The Mindy Project
- Wie heeft goede kijkcijfers nodig? Mindy niet. Die krijgt zes extra afleveringen. [Lees meer]

The Newsroom
- Bedenker Aaron Sorkin geeft aan dat hij klaar is met televisie. [Lees meer]

The Simpsons
- We zijn nog niet eens bijgekomen van de dood in de première en nu laat The Simpsons een grafsteen zien van Ralph Wiggum in de cross-over aflevering met Futurama! Is ieders favoriete dombo het volgende slachtoffer in de langlopende komedie? “Nee, het was een willekeurige grap,” zegt Al Jean tegen The Hollywood Reporter. De grafsteen onthulde dat Wiggum zou sterven in 2017, maar daar is geen sprake van. “Sommigen interpreteerde het dat 2017 het einde van onze serie betekent, maar dat betwijfel ik,” voegt Jean toe. Ralph is gered! Voorlopig.

True Detective
- Met de meeste belangrijke rollen voor het langverwachte tweede seizoen voor True Detective al gecast is het nu de beurt aan de bijrollen. Lolita Davidovich (Rizzoli & Isles) speelt de moeder van Taylor Kitsch, een voormalige danseres die nu haar dagen verspilt met Margarita's en sigaretten. James Frain (Tron: Legacy) speelt een meedogenloze luitenant.

Zoo
- James Wolk (The Crazy Ones) is gecast in de hoofdrol van Zoo, de gehypte zomerserie van CBS. In Zoo wordt de wereld opgeschokt door een reeks van dierenaanvallen tegen mensen. Wolk zal Jackon Oz spelen, een jonge zoöloog in Afrika het vreemde gedrag van dieren opmerkt. Zoo is gebaseerd op het gelijknamige New York Times bestseller boek van James Paterson. De serie is al verkocht aan Netflix en staat gepland voor zomer 2015.

ABC Family
- Data voor Pretty Little Liars, Switched at Birth, The Fosters, Chasing Life, Melissa & Joey en Baby Daddy. [Lees meer]

Showtime
- Homeland en The Affair gaan nog even door. [Lees meer]

The CW
- De feestdagen komen er aan! Wat doet je nu meer aan familie denken dan speciale afleveringen van je favoriete CW series? Precies. Op 20 november viert The Vampire Diaries Thanksgiving. De Mikealson vieren feest op 8 december in The Originals. The Flash sprint alvast naar kerst met een aflevering op 9 december. Arrow doet hetzelfde op 10 december. Op 11 december haakt ook The Vampire Diaries in op kerst. Genoeg feestdagen voor de ondoden en superhelden, blijkbaar.

TNT
- Terugkeer data voor Perception, Rizzoli & Isles en Cold Justice vind je hier. [Lees meer]

Veronica
- De zender bestelt Scorpion en Hawaii Five-O voor december. [Lees meer]

Onderzoek
- Ben je geïnteresseerd in Amerikaanse politiek? Experian Marketing Services wel namelijk. Voor Entertainment Weekly onderzochten zij welke series bij welke politieke partij (republikeinen of democraten) in de smaak vielen. Ietwat onverrassend vielen series met sterke vrouwen in de hoofdrol goed bij de democraten, zoals Homeland, How to Get Away with Murder en Scandal (ondanks de Republikeinse president in de laatstgenoemde). De conservatieven prefereren CBS hits als Person of Interest en NCIS, maar ook reality fenomeen Duck Dynasty. De enige uitzondering? New Girl. Die serie valt bij beide partijen in de smaak. #Jess4President

Zakelijk
- Brad Adgate, onderzoeksdirecteur bij Horizon Media, tweette enkele statistieken over het nieuwe TV seizoen. Ondanks de positiviteit van zenders is het TV kijken onder volwassenen in de door adverteerders begeerde leeftijdsgroep van 18 tot 49 met 7,2% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Voor volwassenen tussen de 18 en 34 is er nog een sterke daling, namelijk 9,6%.

Dat was het weer voor nu. Lees veilig, kinderen. Tot volgende week!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten