Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 43

Week Overzicht 43

Is het al weer zondag? Hoe gebeurt dat? We hebben nog niet eens alle afleveringen van vorige week ingehaald. Bestaan er verlofdagen voor series inhalen? Dat zou wel moeten. Iemand, begin een petitie. En alsof de lading afleveringen nog te kijken niet groot genoeg is zijn zowel Hollywood als Hilversum op hol geslagen deze week. Zo. Veel. Nieuws. Wie heeft er nou ook nog eens tijd om dat allemaal bij te houden? Je voelt hem al... Wij! Wederom hebben we al jouw serienieuws allemaal bij elkaar. Lees het snel, dan kan je zo geïnformeerd en wel terug naar je series.

Agent Carter
- Lyndsy Fonseca is gecast in Agent Carter. De voormalig Nikita en How I Met Your Mother ster speelt een actrice die het probeert te maken in de jaren '40. Ze zal bevriend worden met Hayley Atwells agent Carter. De serie vindt een jaar na de gebeurtenissen van Captain America: The First Avenger plaats. 

Breaking Bad
- Acteur Aaron Paul is zo mogelijk nog actiever in zijn protest tegen speelgoedketen Toys "R" Us dan voormalige tegenspeler Bryan Cranston. De winkel besloot, na een petitie van een vrouw uit Florida, om het speelgoed van Breaking Bad uit de schappen te halen. Beide acteurs lieten hun ontevredenheid hierover merken op Twitter, maar Paul stuurde zijn volgers zelfs aan om een eigen petitie te starten om het speelgoed weer te verkopen. Pauls petitie heeft inmiddels drie keer zo veel handtekeningen als die van de vrouw uit Florida. 

Constantine
- Regisseur Neil Marshall, die faam verwierf met zijn grote Game of Thrones afleveringen, koos om de Constantine pilot te filmen omdat hij "een fout wilde herstellen". Aan The Hollywood Reporter vertelt hij: "Dit is een personage wiens origine is dat hij Brits is, hij is blond, hij is een beetje ruw. Toen de film uitkwam was er beklaag. Dat stimuleerde me om te onderzoeken wie deze man was en waarom de fans niet blij waren met de film. Toen ik met producenten David Goyer en Daniel Cerone sprak, wilde ze terug naar zijn origine." Constantine is afgelopen vrijdag in de V.S. in première gegaan.

Girls
- In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Girls producent Jenni Konner dat de serie "elk seizoen begint met wat Lena [Dunham] afgelopen jaar heeft meegemaakt". Tevens merkt ze op dat Dunhams personage Hannah elk jaar een beetje groeit. "Ze zijn nog zo jong. We proberen ze elk jaar wat te laten groeien en wat minder narcisstisch en bemoeierig." Terugkijkend op het persincident eerder dit jaar en de massale online kritiek over Girls, zegt Konner: "We hebben veel geleerd door de mensen die er over nadachten en slim waren en ons op een overwogen manier benaderden. Ik word alleen boos als het op een onnozele manier gebeurt. We moeten Lena beschermen alsof het een zeldzame orchidea is." Seizoen vier van Girls begint in 2015.

Goede Tijden Slechte Tijden
- In een column op Nu.nl blikt voormalig scenarioschrijver André Nientied terug op zijn acht jaar bij de serie. "Ik kwam begin 1991 als Skoop redacteur bij GTST terecht, zonder dus ooit een aflevering te hebben gezien of ooit een script te hebben geschreven." Nientied benadrukt ook dat de formule achter de serie zo min mogelijk handelingen vereist, zo veel mogelijk dialoog, in zo kort mogelijke tijd. "Daar gaat het niet om" "waar gaat het dan wel om" herhaalt Nientied als regel bij 't schrijven.

How to Get Away with Murder
- Producent Shonda Rhimes reageerde afgelopen week op kritiek op "homo scènes" in haar series How to Get Away with Murder en Scandal. Beide Shondaland series hebben homoseksuele personages die dit seizoen tussen de lakens kruipen. Als antwoord gaf Rhimes "er zijn geen HOMO scènes. Er zijn scènes met mensen. Als je het begrip "homo scènes" gebruikt ben je niet alleen te laat op het feestje, je bent niet eens uitgenodigd."

Ramses
- De miniserie Ramses heeft een Prix Europa gewonnen. De prestigieuze jaarlijkse televisieprijs voor beste Europese productie werd in Berlijn uitgereikt. De driedelige dramaserie over het leven van Ramses Shaffy werd begin dit jaar uitgezonden op de AVRO. In de hoofdrollen waren Maarten Heijmans, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert te zien. 

Silicon Valley
- Jimmy O. Yang is gepromoveerd tot vast castlid. In het eerste seizoen was Yang drie afleveringen te zien als de hacker Jian. Seizoen twee van Silicon Valley verschijnt volgend jaar op HBO.

Switched at Birth
- Bess Armstrong, die in My So-Called Life de moeder van Claire Danes speelde, heeft een grote terugkerende rol in het vierde seizoen van Switched at Birth. Wie ze gaat spelen is nog niet bekend, maar ze zal al in de seizoenspremière te zien zijn.

The 100
- "Ik zou niet zeggen dat het een nieuwe serie is, maar het is erg anders," vertelt uitvoerend producent Jason Rothenberg over het gloednieuwe seizoen dat afgelopen woensdag in première ging. In een interview met The Huffington Post legt de bedenker uit dat we twee grote afleveringen kunnen verwachten dit seizoen. Tevens stelt hij ons gerust dat zestien afleveringen nog steeds te doen is voor een serie die elke tien minuten een grote cliffhanger bevat. "Het is belangrijk om de kwaliteit te behouden. Vorig jaar deden we er dertien. Nu wordt het iets moeilijker, maar het is nog steeds te doen. Ik snap niet hoe mensen 22 afleveringen per jaar maken." The 100 is elke woensdag op The CW in Amerika.

The Flash
- DC's creatieve topman Geoff Johns zegt nooit nooit tegen een mogelijke overlapping tussen de film en TV personages van DC zoals concurrent Marvel dat wel doet. Het tegenovergestelde werd gesuggereerd toen Ezra Miller gecast werd als The Flash voor de aanstaande filmversie terwijl Grant Gustin met de TV-versie in één klap een ster werd dit najaar. Ook de Superman films trokken nooit wat aan van Smallville. Johns benadrukt dat het meerdere universums zijn die naast elkaar kunnen bestaan, maar ook afhankelijk van elkaar zijn. In ieder geval is de kans klein dat Gustin snel op het grote doek rent. 

The Odd Couple
- Als je net als wij vindt dat Lauren Graham een van de acteurs is die altijd op je TV te zien moet zijn, dan is er goed nieuws! De Parenthood actrice is gecast in de opkomende komedie The Odd Couple. Ze zal de ex-vrouw van Matthew Perry's Oscar spelen, genaamd Gaby. De twee zijn geschieden maar blijven een band houden in de CBS serie. Wanneer de serie daadwerkelijk op TV verschijnt is nog niet bekend.

Zakelijk
- AMC Networks heeft een 49,9% van de aandelen van BBC America gekocht voor de som van 200 miljoen dollar. De deal moet de verkopen van programma's en het aanbod van beide zenders bij kabelexploitanten efficienter maken. Volgens CEO's Josh Sapan en Tim Davie willen de zenders "streven naar slimme, onmisbare drama's". De twee werkten eerder al samen aan producties als Top of the Lake en The Honorable Woman.

Meer nieuws op MijnSerie.nl deze week
- Minder afleveringen voor Mulaney
- Een nieuwe serie voor SBS
- Een nieuw seizoen voor Top of the Lake
- Meer piraten voor Net 5
- Meer zombies voor Syfy
- Meer gegil op Fox
- Niet Let's Stay Together voor BET
- Meer Noah Wyle op TV
- Meer The Flash en Jane the Virgin op The CW
- Geen The Bridge op FX
- Minder CSI op CBS
- Minder Manhattan Love Story op ABC
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten